Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare :GPRS si CSD la COSMOTE?

costy35

Postări Recomandate

Salut!Vin cu o intrebare care a fost pusa si la dealerii din oras si la serviciul de relatii cu clientii am trimis si un email pe siteul oficial(cosmote).Am primit raspunsuri si pro si contra.Sunt uimit... chiar nu stiu despre ce vorbesc?Eu intru prin internet prin mobil si apoi pe PC.Stau intr-o zona care din pacate nu a ajuns cablu si am gasit aceasta solutie, cam costisitoare dar cat de cat acceptabila.De 1 an de zile am acces in acest fel la internet(abonament la connex).3 dolari 10 mb /luna ... 0.3 centi mb depasire Problema e ca nu stiu cum se cheama acest tip de conectare.M-am doscumentat pe net si am aflat ca prin GPRS esti taxat la trafic (kb/s) iar iar prin CSD esti taxat la minut.Dupa cate am inteles de la orange ai doua posibilitati de conectare, si anume:prin metoda GPRS sau metoda CSDSi nu inteleg, cei de la connex i-mi spun ca sunt conectat la GPRS prin CSD." Serviciul Internet Gprs (oferta noua)Conectarea la Internet prin CSD presupune setarea unei conexiuni de dial-up networking pentru sistemul dumneavoastra de operare,care sa contine urmatoarele informatii: Username: internet.connex.ro Password: connex Dial-up number: *99***1# DNS: 193.230.161.3; 193.230.161.4"Deci eu folosesc ,dupa cate inteleg,telefonul mobil ca modem.Dar sunt taxat la trfic nu la minut!In fine,nu asta e important.Am vazut de curand o oferta la cosmote, cu niste pachete (12/60/140... mb)care mi se par avantajoase ...cu toate ca sunt in euro ir la connex in dolari.Am fost la ei sa fac un abonament, dar cand am intrebat dealerul ce setari sa fac la pc,mi-a zis ca nu merge la pc ci doar la telefon,apoi a chemat un coleg si la intrebat si a zis ca merge si la PC.Ca sa fiu mai sigur am dat telefon la informatii cosmote ,si nici ei nu prea stiau ce sa raspundaPana la urma am ramas nelamurit.Poate ma lamureste cineva de aiciva multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pisoiu

1

• costy35

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu te baza pe cunostintele tehnice ale celor de la vanzari. De preferat, evita-le. Conexiunea CSD (circuit switched data) este o conexiune de date de tip mai vechi, similara cu conexiunea facuta intre 2 modem-uri pe linii terestre. Este o conexiune punct la punct, si in cazul asta se taxeaza durata conexiunii. Pentru acest tip de conexiune, de obicei operatorul GSM iti aloca un numar de telefon pentru date, la fel cum ai un numar de telefon pentru voce. Este un model de conexiune invechit care nu se mai prea foloseste, decat acolo unde anumite particularitati ale unor aplicatii il fac interesant dpdv economic.Conexiunea GPRS (general pachet radio service) este utilizata de marea majoritate a operatorilot GSM actuali pentru transferul de date. Tarifarea se face de obicei pe unitatea de informatie, iar viteza de transfer e mult mai mare decat in cazul CSD, tocmai datorita modului de transmisie al informatiei. Daca la setari, la numarul de telefon trebuie sa introduci un string de genul *99***1# sau similar, poti sa fii sigur ca e vorba de o conexiune GPRS./pisoiu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări