Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

preamplificator 4 canale

Adrian_BBS

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Adrian_BBS

7

• remus68

4

• zal

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Atenţie la volum, 100k în paralel cu 5k (jumate din balans), dă cu cursorul la maxim 4,76190476k, aprox 4,7...5k, asta fără să mai socotim şi cele două rez de 15k în paralel de la intrările repetoarelor de la ieşire (eu aş renunţa la ele, nu-şi au rostul decît dacă pui cond în calea de semnal). Deci 100k e prea mult, oricum formează un divizor împreună cu rez de 1,5k, poţi pune mai mic.

La ieşire pune un singur cond de 2,2uF nepolarizat MKT, MPP, MKS.

Editat de zal
Link spre comentariu

Preamplificatorul adaptează un semnal de regulă mai slab ptr un etaj de putere sau alt montaj căruia îi trebuie un semnal mai mare. De multe ori se corectează şi curba de frecvenţă a semnalului. Un buffer sau repetor nu amplifică, doar replică semnalul, ptr a nu forţa sursa de semnal.

Link spre comentariu

mai am o problema, sau nelamurire, nu este legat de ce s-a discutat mai sus, dar este foarte asemanator.....la calculator nu am iesire speciala pentru casti (cu iesire din placa  de baza si conectata in fata unitatii) si tot timpul trebuie sa ma chinui sa schimb mufele intre mufa de la sistem si cea de la casti.....daca le las pe amandoua conectate printr-un spliter sunetul este foarte incet (de asteptat)....intrebarea este, pot conecta si castile si sistemul audio pe aceiasi iesire de la calculator si in acelasi timp?.....am nevoie de un preamplificator pe 4 canale sau de 4 buffere, o iesire stereo pt casti si una stereo pt sistem....la alimentare ma gandeam sa iau +/-12V din sursa calculatorului si sa-l stabilizez la +/-9V, cu masa separata conectata prin rezistor de 10R (am mai incercat cu un preamplificator si nu am avut zgomot deloc)....

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

o sa-l masor cand o sa-l gasesc, daca nu cumpar altul si-l masor ... dar poate are careva unul la indemana si-l masoara....

oricum, m-am apucat sa finalizez un amplificator de casti si cu amandoua conectate nu sunt probleme...

Editat de Adrian_BBS
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări