Adrian_BBS Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 salut.....vreau sa folosesc preamplificatorul asta pentru un amplificator pe 4 canale....este corect cum am modificat? http://sound.westhost.com/project88.htm Link spre comentariu
zal Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 (editat) Atenţie la volum, 100k în paralel cu 5k (jumate din balans), dă cu cursorul la maxim 4,76190476k, aprox 4,7...5k, asta fără să mai socotim şi cele două rez de 15k în paralel de la intrările repetoarelor de la ieşire (eu aş renunţa la ele, nu-şi au rostul decît dacă pui cond în calea de semnal). Deci 100k e prea mult, oricum formează un divizor împreună cu rez de 1,5k, poţi pune mai mic. La ieşire pune un singur cond de 2,2uF nepolarizat MKT, MPP, MKS. Editat August 11, 2014 de zal Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat August 11, 2014 Autor Partajează Postat August 11, 2014 potentiometrul de volum e pus de dragul schemei originale.....in realitate va fii montat inaintea preamplificatorului..... Link spre comentariu
zal Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Atunci renunţă la primul etaj. ...................... Nu înţeleg de ce mulţi se chinuie să modifice schemele depăşite ale băiatului ăluia. Link spre comentariu
remus68 Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 (editat) Amplificarea schemei este 1 (aproape), deci nu e vorba de "preamplificator" Editat August 11, 2014 de remus68 Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat August 13, 2014 Autor Partajează Postat August 13, 2014 care este diferenta dintre un "preamplificator" si un "buffer" ... pana de curand credeam sa sunt unul si acelasi lucru... Link spre comentariu
zal Postat August 13, 2014 Partajează Postat August 13, 2014 Preamplificatorul adaptează un semnal de regulă mai slab ptr un etaj de putere sau alt montaj căruia îi trebuie un semnal mai mare. De multe ori se corectează şi curba de frecvenţă a semnalului. Un buffer sau repetor nu amplifică, doar replică semnalul, ptr a nu forţa sursa de semnal. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat August 20, 2014 Autor Partajează Postat August 20, 2014 mai am o problema, sau nelamurire, nu este legat de ce s-a discutat mai sus, dar este foarte asemanator.....la calculator nu am iesire speciala pentru casti (cu iesire din placa de baza si conectata in fata unitatii) si tot timpul trebuie sa ma chinui sa schimb mufele intre mufa de la sistem si cea de la casti.....daca le las pe amandoua conectate printr-un spliter sunetul este foarte incet (de asteptat)....intrebarea este, pot conecta si castile si sistemul audio pe aceiasi iesire de la calculator si in acelasi timp?.....am nevoie de un preamplificator pe 4 canale sau de 4 buffere, o iesire stereo pt casti si una stereo pt sistem....la alimentare ma gandeam sa iau +/-12V din sursa calculatorului si sa-l stabilizez la +/-9V, cu masa separata conectata prin rezistor de 10R (am mai incercat cu un preamplificator si nu am avut zgomot deloc).... Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 17, 2014 Partajează Postat Septembrie 17, 2014 daca le las pe amandoua conectate printr-un spliter sunetul este foarte incet Ce se aude incet? Castile? Linia audio? Amindoua? Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Septembrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2014 linia audio se aude incet... Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Spliterul are rezistente inseriate pe traseul audio? Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Septembrie 18, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2014 nu, e un spliter simplu fara rezistente http://shop.acquirepc.com/image/audio-splitter.jpg Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Masoara totusi cu un ohmetru intre contactele de semnal ale mufei mama si contactele omoloage din mufele tata. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Septembrie 18, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2014 (editat) o sa-l masor cand o sa-l gasesc, daca nu cumpar altul si-l masor ... dar poate are careva unul la indemana si-l masoara.... oricum, m-am apucat sa finalizez un amplificator de casti si cu amandoua conectate nu sunt probleme... Editat Septembrie 18, 2014 de Adrian_BBS Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum