blazeu Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Stimati colegi,In folclorul international exista o serie de personaje care, in decursul timpului s-au "incarcat" cu o aura de mister....Imi amintesc despre legendarul Edison, cate laude am citit...Ca pana la urma sa ajung sa citesc si un alt punct de vedere: da, Edison a avut o tenacitate aproape obsesiva, a muncit pe branci, ca un sclav (celebrul citat: geniu=1% inspiratie + 99% transpiratie). Si probabil a stiut sa adune si ideile altora, si s-a descurcat in jungla afacerilor, sa gaseasca finantatori si sa evite escrocii care au incercat sa-l fure...El nu a terminat nici un fel de studii mai semnificative, fiind un "self made man" FOARTE tipic!...Nikola Tesla a avut, indiscutabil VIZIUNE; el e parintele electroenergeticii si inventatorul omniprezentului motor trifazic asincron (poate gresesc, sunt deschis oricaror corecturi!), precum si a altor aplicatii legate de electromagnetism. Insa eu am senzatia ca, printr-un comportament bizar, in ultima parte a vietii, i s-au atribuit descoperirea unor energii si realizarea unor "dispozitive" care de care mai "ezoterice", unii impartasind credinta ca descoperise cel putin o "sursa neconventionala de energie" precum si calea de a o converti in forma utilizabila. Nu e chiar imposibil, insa, fiind un personaj consacrat, era "supravegheat", si mi se pare destul de putin credibil ca sa fie posibil sa invaluie orice descoperire semnificativa in asemenea secret incat sa nu afle altii. Iar daca a reusit, descoperirea lui e deocamdata "pierduta" (desi, iar, eu cred ca domeniul militar, in goana permanenta dupa arme tot mai performante, ar fi "dezgropat" orice idee, in incercarea de a depasi "inamicii"... Iar ideea ca o descoperire semnificativa a fost "ingropata" mie mi se pare perfect absurda! Scuze pentru off-topic; totusi titlul e "becuri economice".... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum