Vizitator Postat Decembrie 27, 2006 Partajează Postat Decembrie 27, 2006 dalu, te pomenesti ca are chef omu' de facut o bobina tesla imbunatatita...a incercat cineva o bobina d'asta??? Avem un user pe forum , si anume @teslina , care e mare meserias in asa ceva , are realizari remarcabile , postate pe mai multe site-uri. :supz: :supz: Link spre comentariu
peshte Postat Decembrie 28, 2006 Partajează Postat Decembrie 28, 2006 lumina = energie utila disipataenergia intrata=energia utila disipata + pierderi.Un bec care sa lumineze totusi si sa consume energie 0, este imposibil de realizat, fiind un perpeetum mobile.Un bec care in ciuda consumului foarte mic de putere, sa aiba o lumina destul de puternica (randament cat mai apropiat de 100) este posibil (vezi becurile economice din comert). Un bec neon care are filamentele arse, am reusit si eu sa aprind, punandu-l la secundarul unui traf de linii. Aprinderea se facea prin descarcare in gazul neonului. Deci era o descarcare, un curent mai mare decat 0. Iar aerul se strapunge la 20KV la un cm, dar strapungere inseamna scadere brusca a rezistentei materialului, si implicit o crestere brusca a curentului in circuit. Dar pana la strapungere, rezistenta aerului scade treptat in functie de distanta, astfel creste treptat curentul, care chiar daca nu trece prin aer cu o scanteie, el trece oricum, deci curentul prin aer la tensiunea aia este > 0.Eu am vazut o data un dispozitiv care din miscarea dezordonata a particulelor de aer (cca 150m/s) la temperatura camerei, producea curent electric, care incarca niste acumulatori. Mi se pare un experiment mai realizabil decat becul cu consum 0. Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 28, 2006 Partajează Postat Decembrie 28, 2006 explicaţi-mi şi mie de ce naiba, când vine vorba de "perpetuum mobile" vă gândiţi automat la roţi dinţate, pistoane, transmisii prin curele, şi alte alea...adică vă comportaţi de parcă e musai să fie ceva "vizibil", care să pufăie, să zdrăncăne, etc...şi de ce naiba trebuie neapărat să fie un dispozitiv mecanic, sau să includă măcar un dispozitiv mecanic????(eu cred că de-asta vi se par invenţiile lui nikola tesla "ciudate" şi "irealizabile" pentru că nu includ aşa ceva!!!) Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2006 Partajează Postat Decembrie 28, 2006 explicaţi-mi şi mie de ce naiba, când vine vorba de "perpetuum mobile" vă gândiţi automat la roţi dinţate, pistoane, transmisii prin curele, şi alte alea...adică vă comportaţi de parcă e musai să fie ceva "vizibil", care să pufăie, să zdrăncăne, etc...şi de ce naiba trebuie neapărat să fie un dispozitiv mecanic, sau să includă măcar un dispozitiv mecanic????(eu cred că de-asta vi se par invenţiile lui nikola tesla "ciudate" şi "irealizabile" pentru că nu includ aşa ceva!!!) Total offtopic: Ce-ai rezolvat pana la urma cu blonda aia din semnatura ? Ai babardito ? :smt102 :smt102 Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 28, 2006 Partajează Postat Decembrie 28, 2006 mda... mai ales că voia şi ea!! :P(dacă nu pomeneam de pistoane, sigur nu mă întrebai!!!) :smt005 Link spre comentariu
peshte Postat Ianuarie 1, 2007 Partajează Postat Ianuarie 1, 2007 pai da o idee cam cum ar trebui sa fie un perpeetum mobile. Link spre comentariu
florin.bulau Postat Aprilie 23, 2007 Partajează Postat Aprilie 23, 2007 Hai sa-ti spun cum am realizat eu: am pus un tzucumbar alaturi de un clantzupar si le-am conectat cu un scrilofar; lumina a aparut langa clantzupar, la capatul rotunjit....si m-am trezit in lumea reala!!!Va rog sa-mi iertati brutalitatea de limbaj, dar povestile, nici chiar cele cu simpaticul sarb (Nikola Tesla...) nu ma mai atrag. Asemeni lui Fat Frumos din poveste, Tesla a inventat farfuria zburatoare si laserul, ba chiar un perpetuum mobile de speta a cincea...Daca ar fi ceva realmente interesant de luat in discutie, asta ar fi o cale de a scoate energie din "altceva" decat ars (gazu? de pomana?) Bine a spus cine a spus ca mai sunt destule de aflat si de descoperit. Iar fetisul mecanicii e legat de ce se "vede" si "pipaie". Electricitatea nu e detectabila de simturile noastre decat la contact (nu se vede, nu miroase, nu se aude - Bazaiturile sunt efecte magnetice, aceleasi care au condus la bajbaiala de mai bine de un secol in care s-au acumulat cunostintele despre electricitate - si magnetism) Imaginati-va ca mai exista si alte energii, alte campuri, ALTCEVA!!!!Problema e CUM le detectam?Dar am vizitat si eu aratura, ca multi din cei ce au scris pe aici inaintea mea. Scuze, nu m-am putut abtine. Daca era cel putin un post la concret... Chestia cu reactivul e summum de comentariu inteligent pe acest topic!Spor la descoperiri!! Link spre comentariu
1835 Postat Mai 1, 2007 Partajează Postat Mai 1, 2007 Pana la urma sa mai facut ceva?Ca eu nu inteleg mare lucru :rolleyes: Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 1, 2007 Partajează Postat Mai 1, 2007 pai da o idee cam cum ar trebui sa fie un perpeetum mobile.nush, da' pot sa bag mana in foc: nu functioneaza conform mecanicii newtoniene!!! :snakeman: Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 a trecut 1.5 ani, ai finalizat proiectul? nu de alta dar as vrea sa-ti ucmpar brevetul :smt003 Link spre comentariu
stefanev Postat Iulie 7, 2008 Partajează Postat Iulie 7, 2008 nu cred ca a mai facut ceva. Link spre comentariu
Yo4You Postat Septembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2008 Am reusit sa fac o chestie ina mai este in cercetare.Becul de neon il aprind cu energie de RF "10"wati consumul este foarte mic , neonul lumineaza , consumul de gaz inert este mai mic . (PS se poate studia un bec de neon se aprinde si cu 1wat energie de RF acuma depinde cum faci sa stea antena trebuie calculata).Mai aveam de gand sa reincarc tuburile de neon insa numai am cu cine colabora , eu zic sa lasam uitat acest topic nu-si mai are rostul tot ce fac fac pentru mine numai dau si la altu! Link spre comentariu
Ticau Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Tuburile cu neon care aveau filamentele arse dar cu vidul intact se foloseau si pe timpul lui Ceasca si se pot aprinde cu alimentare din 220V cu o punte de diode si un mic filtraj. La un capat al tubului se pune tensiunea pozitiva iar la celalat cea negativa. Fiind un tub cu descarcare in gaz merge pana la pierderea gazului sau consumarea restului de filament care a mai fost. Am folosit mult timp pe casa scarii din bloc astfel de tuburi si chiar daca le lua cineva nu le putea folosi ele fiind deja cu filamentul ars. Deci nu e nici o inventie si consuma si curent electric. Sa lasam iluziile pentru alte probleme. Succes pentru cine incearca sa le foloseasca. Link spre comentariu
Adierea Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Nicola Tesla era un om foarte destept ,am tot respectu pentru el chiar daca uni nu inteleg proectele sale si nu stiu ce vorbesc In proectele lu Nicola Tesla nu a fost vriun perpetum mobile ci un dispozitiv de folosire a energiei punctului 0 ceia ce este cu totu alceva .Bucurativa de :- liniile de transport a energiei electrice in curent alternativ - bobina de inductie folosita la autoturisme - turbina Tesla - transmisia radio - centrala de la Niagara - aplicatii cu rezonanta mecanica - cuptoru cu microunde si multe altele Faptul ca uni nu inteleg si nusi bat capu sa inteleaga ce trebue nu inseamna ca nu merge ,aiureli ,etc .Si cei atata mare scofala sa fi proectat si un O.Z.N. Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Nu se poate proiecta un OZN pentru că ar deveni automat un OZI. Luminează-ne şi pe noi ce e aia energia punctului 0, că pentru un fizician scrii al naibii de agramat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum