voicu85 Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 Buna seara sunt nou in domeniul acesta si as dori sa cumpar un strung,si as dori mai multe pareri de la persoanele cunoscatoare ,deocamdata nu sunt hotarat intre Un strung Unimat 3 care vine la pachet cu freza unimat, sau la un strung TOS Sp 80 la care lipsesc pinioanele pentru filete Preturile sunt urmatoarele ,la Unimat 3 pretul este de 2000lei si la SP80 este de 1400lei Astept parerile dumneavoastra Link spre comentariu
DanuAL Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 (editat) In general parerile sunt impartite! Ideea e ca ptr. a face, a va ajuta in ''alegere'', ar cam fi necesar, macar, cate o poza cu fiecare strung in parte. Daca va apucati de ''bijuterit'', merita Unimatul, ca si gabarit, lungime, etc. Daca vreti sa faceti si o piesa mai mare de fi20-30mm, merge mai bine un TOS, SP80. Distanta intre varfuri cred ca e de 300mm la ambele - Unimat/Tos, dar greutatea intre cele 2 strunguri e considerabila - Unimatul nu cred ca depaseste 30-40kg, pe cand un TOS/SP are cca. >90kg fara banc. Uzura ghidajelor e importanta! Jocurile din sania transversala si longitudinala se mai ''repara''/regleaza. Unimatul din cate stiu eu, are axul principal pe rulmenti, pe cand la TOS/SP e pe lagare din ce-or fi ele - fonta/bronz, etc. care odata uzate, greu se mai pot regla fara a avea joc ptr. a prelucra piese de precizie (0.01mm) si greu se gaseste cineva sa le refaca SI la un pret decent! Ce accesorii mai au strungurile? Editat August 10, 2014 de DanuAL Link spre comentariu
voicu85 Postat August 10, 2014 Autor Partajează Postat August 10, 2014 Accesorii nu prea au.... Link spre comentariu
mihaighe Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 Cu siguranta TOS chiar daca mai ai de munca la el. Link spre comentariu
voicu85 Postat August 11, 2014 Autor Partajează Postat August 11, 2014 Va salut la ce va referiti cand spuneti ca mai am de lucru la el? Am aflat mai multe detalii strungul este un Volman MN80 ce parere aveti? Link spre comentariu
mihaighe Postat August 12, 2014 Partajează Postat August 12, 2014 Ma refeream la confectionat sau la achizitionat pinioanele pentru filete,si la faptul ca daca este pe lagare si astea sant uzate iar ai de lucru,atat. Uite aici: http://metalic.3xforum.ro/post/18/1/Strung_SP80/ Link spre comentariu
philiprobz Postat August 12, 2014 Partajează Postat August 12, 2014 Risca si mergi pe sp80 . e probabil cel mai bine inchegat strung de banc de dimensiunile astea. Plus ca nu e mare scofala sa iei cu tine pe cineva priceput cu un ax rectificat in buzunar si sa pui comparatorul pe el la fata locului. ce te costa, cateva beri in plus ? Roaga-te sa nu fac eu rost de bani ca ma duc pe jos sa il vad... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum