Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut un "ceva"

Vizitator Herr Spiegellman

Postări Recomandate

In primul rand trebuie sa va rog sa imi iertati nepriceperea... :prayer: Ce vreau sa fac : Sa controlez foarte, foarte multe device-uri, distanta dintre ele de maxim 10 metrii, deasemenea sa le verific starea, actiuni in functie de stare. Controlul efectiv il va face un PC prin intermediul unui soft (aia nu e buba, ala e taramul meu, softul il fac). Ramane constructia interfetei electronice... pentru care vreau sa stiu daca :Exista PIC dedicat pentru comunicare care foloseste adrese pe 16 "biti" hex ? Adica sa ii dau adresa, de ex, 000f53752f1a65af si dupa aia sa comunic cu acel integrat trimitand semnale "pe adresa" lui ? Exista macar protocol de comunicare pentru asa ceva ? Cate fire foloseste acest protocol ? Distanta maxima intre terminale ? Viteza de comunicare ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

da am vazut ca tu ai scris biti intre ghilimele si am inteles ce vrei tu, dar spune ceva detalii despre device-uri. Tu ai spus ca distanta intre device-uri este de maxim 10 metrii , dar cite device-uri sunt in total (o aproximare) ca banuiesc ca intr-o arie de 10 metrii nu ai prea multe device-uri. Sa inteleg ca tu ai device-uri care stiu de adresa pe 16 bytes (1byte=1 octet=8 biti)? Parca adresa MAC era pe 12 bytes. Exista controlere care stiu de Ethernet MAC dar cred ca device-urile tale nu stiu de Ethernet (altfel ai fi pomenit acest lucru). Cel mai simplu ar fi sa spui ce protocol de comunicatie suporta acele device-uri pentru a putea primi un raspuns clar. Daca totusi (si banuiesc) ca suporta Ethernet ai sanse sa rezolvi problema simplu, daca nu trebuie sa cauti sa faci transferul intre acel protocol in alt protocol suportat de un controler (ceva de genul Ethernet Controllers care tranforma SPI in Ethernet Controllers

http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... m=en024064

)

Link spre comentariu

Ideea este ca nustiu cate dispozitive vor fi... de aia am ales o metoda de adresare despre care sa fiu sigur ca nu imi va face probleme niciodata, never ever. M-am gandit sa impusc astfel doi iepuri dintr-un foc, adresa tinand loc si de serie pentru un device. Device-urile... pai un bloc de comunicare si un bloc functional. Blocul functional va inchide / deschide un contact, va aprinde un led, chestii similare... va fi o mare jucarie :)M-am gandit la Ethernet ca mijloc de transmisie si adresa din 12 hex e mai mult decat suficient... dar apare problema cablurilor... magistrala "dedicata" nu "impartita"... inlantuirea device-urilor pe acelasi cablu m-ar scuti de multe cabluri...

Link spre comentariu

M-am gandit si la varianta 1-Wire... si daca vreau mai multa viteza... fac 1-Wire pe mai multe fire :smt003 Care e viteza maxima PRACTICA a unui astfel de bus ?L8ter edit: Am dat o tura pe net dupa device-uri 1 wire si se pare ca toate au un ID ROM de 64 bits ... :supz: Acum evaluez si viteza... but this might be it :)

Link spre comentariu

cum a zis si gabi foloseste RS-4851-Wire nu este magistrala de comunicatie la distantaoricum folosesti un microcontroller si poti pune in el un serial de lungimea care vrei tuiar ca device-uri poti pune cite vrei tu pe RS-485, numai ca la fiecare 256 trebuie pus un repetor de RS485dupa mine eu as face cu RS485

Link spre comentariu

1. De ce nu folosesti o magistrala CAN?a) Ai o magistrala pe doua fire imuna la perturmatii electromagneticeb) Ai PIC-uri care au hardul necesar pentru CANc) Poti conecta prin driverul facut de MICROCIP (MCP2551) 100 de noduri.d) In cazul in care ai mai multe noduri poti folosi un PIC din familia dsPIC care are doua interfete CAN.e) Magistrala CAN iti permite ca structura sa fie flexibila deoarece nu impune cunoasterea tuturor nodurilor pentru a face comunicatie.f) Exista si adaptoare CAN RS232 pentru a conecta si PC in reteag) etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări