Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Carcasa pc curenteaza cu impamantare

dzyk2000

Postări Recomandate

Eu as da un exemplu practic, destule surse PC am intalnit care aveau acei condensatori la 2,2n, asta la frecventa retelei ar insemna o "rezistenta" de sarcina de cam 1,45M, deci curentul de sarcina ar fi 160uA care la 230Vca inseamna cca 36mW, dar in realitate nu este nici atat, sarcina este un condensator, curentul este defazat la 90* fata de tensiune, deci puterea reala "consumata" tinde catre 0, sau oricum este insignifianta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ovy83

6

• miron1947

4

• dzyk2000

4

• lucione_cip

1

Mai mult ca sigur, impamintarea NU este corecta!

Pentru a testa impamintarea, cu un creion de tensiune determini care este faza la priza respectiva, iei un bec de 220V/100W, si testezi faza fata de impamintare.

Daca este corect facuta, becul trebuie sa se aprinda ca si cum l-ai baga direct in priza.

Daca nu se aprinde sau se aprinde foarte foarte slab, rezistenta impamintarii este mare, deci impamintarea ineficienta.

Eu am facut impamintare la cineva la o casa, un cazan mare din metal gen cum sint cele pentru recipiente de petrol, bagat in pamint cam la 2 metri, dupa saparea gropii, s-a umplut cu apa in care a pus sare gronjoasa pt muraturi, vre-o 50 kile la vre-o 200 litrii de apa+citeva kile de praf de carbune, si s-a completat si cu sare si cu apa, pina cind zona gropii s-a saturat de apa si s-a imbibat.

Apoi am trecut la ingroparea propriuzisa a cazanului (pt suprafata mare de contact) pe care s-a sudat platbanda din fier zincat, cel folosit la centura pentru paratrasnet, pe care l-am ingropat la loc cu amestec format din pamint +pudra de carbune si sare gronjoasa, astfel incit rezistivitatea sa fie minima.

Testata, impamintarea aprindea si un bec de 500W de proiector d-ala dreptunghiular. :)

Anual mai arunca acolo citeva kile de sare, si zeama de varza de peste an.

Niciodata nu a avut nici un fel de probleme de electrocutare la vre-un aparat folosit in casa.

Link spre comentariu

O impamantare buna este aceea care nu depaseste in pierderi cel mult 4 ohmi. ideala este 0 ohmi,dar....apropos domnule Dj Leco....de la atata sare mai exista acel cazan acolo ingropat?

am zis eu ca scriu in graba...in acel post era:"in cazul in care,un condensator defect(strapuns) de deparazitare (am mai precizat ca am avut cazuri la reparatie)...."

Link spre comentariu

Parerea mea, ca orice obiect din fier neprotejat impotriva oxidarii, in timp se va transforma in rugina ,cu atit mai mult daca va ajunge la el sarea si saramura de la muraturi.Cel mai bun ar fi un tarus galvanizat(zincat)special construit  pentru impamintari,sau o bucata de platbanda din otel zincat de citiva metri facuta colac, ingropata la adincimea de minimum 1,5m ,  la care se va lega firul(galvanizat, cu sectiune cit mai groasa)prin intermediul unui surub si piulita deasemenea galvanizate.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

La firma la care lucrez (furnizor de telefonie mobila) folosim pentru coborarea rezistentei prizelor de impamantare (facute cu tzarusi) bentonita industriala.

Recomand pentru cei care vor sa-si faca singuri acest fel de solutii, intrucat spre deosebire de sare, nu ataca atat de mult metalul.

Respectele mele pentru sfaturile care s-au perindat prin aceasta sectiune, chiar s-a facut un pic de lumina si in neclaritatile mele.

Link spre comentariu

Multumesc pentru ajutor, am schimbat sursa intre timp, cat despre instalatia electrica..... este ma batrana decat tata ;) , ramane asa pana anul viitor cand incep renovarile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări