Vizitator Pontus Euxinus Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 Am si eu nevoie de ajutorul unui electrician profesionist va rog! Despre ce e vorba: Sunt din Constanta si am in cap un proiect de energie alternativa.Am niste pamant in Tulcea si dorest sa instalez niste turbine eoliene verticale(partea asta am rezolvat-o nu-i problema-productia maxima in jur de max 30 kw) .Insa ideea e ce sa faci cu energia produsa-sa o vinzi ca energie verde e exclus ptr ca te omoara actele si nu e rentabil-asa ca mi-am propus sa-mi fac un mic atelier mestesugaresc si sa folosesc energia produsa ptr chestii gen productie carbid sau silicon care se bazeaza in special pe consum de energie. Ptr asta cineva mi-a spus ca e posibil sa iei un aparat de sudura si sa-l folosesti ca sa produci un ARC ELECTRIC ptr generarea temp necesare(2000 grade C).Daca poate cineva sa-mi explice simplu(nu am cunostinte in domeniu doar amator) daca este fezabil asa ceva sau daca poate sa-mi recomande un atelier sau o persoana din constanta care sa realizeze o asemenea lucrare. VA MULTUMESC Link spre comentariu
validae Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 (editat) Aparatul de sudură nu va putea să întrețină foarte mult arcul electric necesar producției. Ar fi o improvizație distructivă și periculoasă, trebuie să știți că arcul electric nu produce doar temperaturi mari și lumină intensă, ci și radiații ultraviolete periculoase.În plus, trebuie un aparat de sudură supradimensionat și superventilat, de dimensiuni imense, plus un sistem automat de întreținere a arcului electric .Ar trebui totuși să vă documentați pentru niște utilaje profesionale,din păcate cred că vor costa mai mult decît parcul eolian laun loc. Editat August 10, 2014 de validae Link spre comentariu
Vizitator Pontus Euxinus Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 Aparatul de sudură nu va putea să întrețină foarte mult arcul electric necesar producției. Ar fi o improvizație distructivă și periculoasă, trebuie să știți că arcul electric nu produce doar temperaturi mari și lumină intensă, ci și radiații ultraviolete periculoase.În plus, trebuie un aparat de sudură supradimensionat și superventilat, de dimensiuni imense, plus un sistem automat de întreținere a arcului electric .Ar trebui totuși să vă documentați pentru niște utilaje profesionale,din păcate cred că vor costa mai mult decît parcul eolian laun loc. Multumesc! Aveti cunostinta cumva daca prin Romania exista firme care sa produca asa ceva? Link spre comentariu
validae Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 Încercați aici: http://www.all.biz/ro/echipament-producere-carbid-calciu-bgg1002540 Link spre comentariu
one Postat August 25, 2014 Partajează Postat August 25, 2014 ... dorest sa instalez niste turbine eoliene verticale(partea asta am rezolvat-o nu-i problema-productia maxima in jur de max 30 kw) .Insa ideea e ce sa faci cu energia produsa-sa o vinzi ca energie verde e exclus ptr ca te omoara actele ... Si pentru a instala eolienele banuiesc ca au trebuit acte. A fost mai simplu ? Link spre comentariu
puriu Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 Cu 30 kW la varf se poate alimenta un atelier de prelucrari mecanice la rece (cuie, lanturi, produse din tabla, etc.). Un cuptor cu arc este doar unul dintre elementele unei linii de fabricatie a carbidului (de la cuptorul de var pana la moara de carbid). Oricat de mica ar fi productia, puterea necesara este mult mai mare, iar functionarea trebuie sa fie continua. Electrozii trebuie sa fie fabricati pe loc pe masura ce se consuma (din pasta de antracit din import). Cocsul se aduce si el din import. Trebuie recuperate si utilizate monoxidul de carbon si caldura, etc. Nu e simplu. Link spre comentariu
9victor Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Cu 30 kW la varf se poate alimenta un atelier de prelucrari mecanice la rece (cuie, lanturi, produse din tabla, etc.). Un cuptor cu arc este doar unul dintre elementele unei linii de fabricatie a carbidului (de la cuptorul de var pana la moara de carbid). Oricat de mica ar fi productia, puterea necesara este mult mai mare, iar functionarea trebuie sa fie continua. Electrozii trebuie sa fie fabricati pe loc pe masura ce se consuma (din pasta de antracit din import). Cocsul se aduce si el din import. Trebuie recuperate si utilizate monoxidul de carbon si caldura, etc. Nu e simplu. OK ! ... nu este simplu ! ... dar cel putin sa ne arate eolienele verticale, nu ? merci Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum