Vizitator Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 ...placa pe care sta motorul este cu balamale si cureaua se intinde datorita greutatii motorului... Motorul nu trebuie sa stea pe placa intinzator unghiular sub greutatea proprie. Trebuie sa ii adaugi un mecanism de blocare intr-o pozitie arbitrara. Cureaua intinsa la maximum, trebuie sa faca o sageata aproximativ egala cu cota de fulie a arborelui motorului, atunci cand se actioneaza pe mijlocul ei cu o forta aproximativ egala cu greutatea ansamblului motor. ...ramane totusi materialul foarte scamosat dupa trecerea daltii, nu stiu care-i motivul, viteza, dalta sau materialul... Cate putin din fiecare. Cel mai mult insa fenomenul se manifesta atunci cand strunjesti cu o dalta lata cu taisul paralel cu directia axiala, sau cand faci profile circulare cu o dalta profilata pe toata lungimea profilului. Un motiv pentru incalzirea arborelui principal al strungului, poate fi modul cum faci intinderea. Se va vedea dupa ce realizezi mecanismul de blocare pe pozitie a placii-intinzator. Un alt motiv ar putea fi ne-alinierea celor doua lagare ale brosei de sustinere a arborelui. La executia acestora, semifabricatul s-a intors in universal in vederea prelucrarii. Daca eroarea de repozitionare a fost mai mare decat o anumita valoare, atunci pot exista excentricitati, sau abateri de inclinare a axelor celor doi rulmenti. Cauza ar putea fi de asemenea o combinatie a primelor doua. Link spre comentariu
eugenbt Postat August 26, 2014 Autor Partajează Postat August 26, 2014 Un alt motiv ar putea fi ne-alinierea celor doua lagare ale brosei de sustinere a arborelui. La executia acestora, semifabricatul s-a intors in universal in vederea prelucrarii. Daca eroarea de repozitionare a fost mai mare decat o anumita valoare, atunci pot exista excentricitati, sau abateri de inclinare a axelor celor doi rulmenti. cred ca acesta este motivul. mai merg asa cu el si voi face altul cu timpul. multumesc pentru informatii. cu stima, eugen Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Cel mai mult insa fenomenul se manifesta atunci cand strunjesti cu o dalta lata cu taisul paralel La strunjire nu ai ce cauta cu dalti late cu taisul paralel cu axul piesei,alea sunt doar pentru finisare si detalii. Link spre comentariu
eugenbt Postat August 28, 2014 Autor Partajează Postat August 28, 2014 cum se numeste piesa de care fixezi lemnul pentru a-l strunji fara varful de centrare? ca sa realizezi platouri. "face plate" in engleza. Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Exact asa...nu are corespondent tehnic in romana. Ii poti spune flansa(piesa) de fixare sau cum iti vine la gura. Link spre comentariu
eugenbt Postat August 28, 2014 Autor Partajează Postat August 28, 2014 si gasesc de cumparat sau trebuie sa mi-o fabric singur? am nevoie sa aiba si axul pe care sa-l bag in mandrina sau sa aiba filet de 1/2, cred, cat are mandrina. Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Va trebui s-o comanzi la un strungar asa cum o vrei. Cele din fabrica se prind in alte moduri fata de ce ai tu acasa. A mea se infileteaza direct in axul de antrenara cu filet stanga 35x1,5 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum