albasete Postat Octombrie 2, 2014 Partajează Postat Octombrie 2, 2014 Incredibil ! Domnule Viopa sunteti un mare artist in restaurarea carcaselor ! Felicitari amandurora pentru realizari ! Asteptam produsul asamblat. Difuzorul a fost si el reconditionat sau inlocuit ? Link spre comentariu
Armonia-S56 Postat Octombrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2014 (editat) Difuzorul (original) e cu panoul frontal si caseta , la Campia Turzii. Urmeaza sa ma ocup de el dupa ce organizez transportul spre casa. Multumesc pentru felicitari insa in ceea ce priveste partea mea de munca (sasiul) , recunosc ca e loc de mai bine. In masura timpului disponibil o sa-l mai bibilesc. Editat Octombrie 2, 2014 de Armonia-S56 Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 2, 2014 Partajează Postat Octombrie 2, 2014 Multumesc de felicitari! Le impart cu autorul topicului. Cred ca este vorba de a dori sa faci bine ceea ce faci. Daca nu doresti si nu pui un pic de suflet, nu iese. De fapt este valabil in orice... Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 3, 2014 Partajează Postat Octombrie 3, 2014 Urmaresc topicul pana la sfarsit, sunt curios sa vad finalul. Ma bucur cand vad ca exista oameni care au priceperea si rabdarea sa readuca la viata o parte a istoriei radioului si nu numai. Succes ! Link spre comentariu
Armonia-S56 Postat Octombrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2014 In asteptarea casetei , ce urmeaza sa soseasca saptamana viitoare , mi-am alocat azi ceva timp pentru acest aparat . Refacere inscriptii pe claviatura , simplu , literele sunt gravate , un betisor de curatat in urechi , vopsea neagra , sters surplusul de vopsea. Voi proceda identic si cu emblema . Curatat si vopsit tamburul indicator scala , de vopseaua care se exfolia. Dupa uscare , linia indicatoare (gravata) , o voi colora in rosu cu o seringa. , Inlocuit cativa condensatori ce nu corespundeau cu perioada de fabricatie. In cele doua cutii prezentate intr-o fotografie anterioara , n-am gasit unul din condensatori si l-am refacut pe cel original. Nu ma pot lauda ca mi-a reusit foarte bine dar merge si asa (pentru pretentiile mele). In foto se observa si o alta utilitate ce i se poate da unei doze de bere (topire smoala) , Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Vei avea de scris emblema cu auriu [inscrisul Junior] pe panoul frontal. Inca mai este de munca. Maruntisurile iau timp. Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 A plecat caseta/carcasa de Junior catre proprietar. Link spre comentariu
Armonia-S56 Postat Octombrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2014 (editat) Am primit caseta. Arata impecabil. Dupa ce mi-a mai trecut din entuziasm , am incercat sa ma uit la ea cu un ochi critic dar tot nu i-am gasit cusur. Aplauze Vio si multumiri publice. M-am ocupat in masura priceperii mele de difuzor. Din fericire , bobina nu e intrerupta.Lipseste o cosa de legatura de la un fir leonic la corpul difuzorului , rezolvata cu o capsa fixata izolat de sasiu cu doua saibe din textolit. Pliurile membranei sunt foarte uzate , pe alocuri cu lipsa material , am rezolvat cu antifon auto. Deocamdata e destul de elastic , sunt curios la punere in functiune daca o sa am si joase sau doar inalte (Inca nu l-am auzit de loc cum suna). Putina cosmetizare si vopsire , sper ca in weekend sa montez totul. Editat Octombrie 9, 2014 de Armonia-S56 Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 10, 2014 Partajează Postat Octombrie 10, 2014 Super ! Difuzorul a fost "bronzat" sau vopsit ? Felicitari ! Asteptam "produsul finit". Link spre comentariu
Armonia-S56 Postat Octombrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2014 (editat) Este vopsit prin suflare cu "silver diamant" , identic cu sasiul. Intre timp l-am probat pe un sasiu de Mangalia ce mi-era la indemana pe masa de lucru , difuzorul functioneaza ok. Editat Octombrie 10, 2014 de Armonia-S56 Link spre comentariu
Armonia-S56 Postat Octombrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2014 Azi de dimineata , am stricat perfectiunea casetei , fiind aproape de a compromite intreaga lucare , in urma unei grave greseli ce-am comis-o. Pe scurt , m-am ocupat de inscriptia de pe emblema. Am incercat cu auriu , asa cum pare-se ca a fost original. Din cauza contrastului redus intre culoarea literei (auriu) si a suportului (galben) , n-am fost multumit de rezultat. In foto , litera "J" e deja vopsita cu auriu , dupa cum observati , nu se vede acest lucru. Am curatat rapid si am incercat cu negru , acrilic (asta aveam la indemana), cu care facusem si inscriptiile de la claviatura. Desi am luat surplusul de vopsea rapid , fondul (suportul emblemei) a ramas la o nuanta foarte inchisa , mult mai inchisa decat nuanta panoului fata. Urmeaza greaseala. Eram constient ca diluantul va afecta suportul (din plastic probabil) dar mi-am zis ca o trecere rapida , nu va avea consecinte. Am presupus gresit , curatarea cu betisorul cu vata inmuiat in diluant a dizolvat (partial) si suportul din plastic al emblemei , literele gravate in relief s-au estompat iar eu am intrat in panica. Dupa jumatate de ora in care am abandonat totul si am respirat adanc pentru calmare, am apelat la vopselele si pensulele de pictura ale consoartei. Mi-a reusit ceea ce se vede in foto. Vopseaua asta am observat ca se dizolva in alcool tehnic , insa n-am curaj sa intervin mai mult, Rezultatul nu e perfect dar mi-e teama sa nu stric mai mult. si Accept fara cracnire criticile dvs dar mi-ar fi mai utile sfaturie dvs , in evetualitatea ca se mai poate imbunatati cu ceva. Multumesc. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Pana acum a iesit foarte bine. Felicitari. Ca idee, incearca sa folosesti carioci sau marker permanent, in eventualitatea ca se foloseste un spray pentru a sterge praful, desi eu recomand pentru a sterge praful o pensula noua, cu perii relativ moi si destinata numai acestei activitati: sters praful . Succes si mergi inainte . Link spre comentariu
Armonia-S56 Postat Octombrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Multumesc albasete. Chiar aveam nevoie de cel putin inca o confirmare ca e bine cat de cat si ca pot merge mai departe. Am markere de toate felurile , nu stiu de ce nu mi-a dat prin cap sa le folosesc. O sa incerc si cu marker sa mai corectez inscriptia. Inca o data , multumesc. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 (editat) Cu multa placere ! Daca sotia are indemanare la pictura, cred ca este cazul sa-i cedezi aceasta activitate de reinscriptionare. Parerea mea. (Eu am rugato pe fiica mea sa revopseasca un navomodel vechi.) Editat Octombrie 12, 2014 de albasete Link spre comentariu
Armonia-S56 Postat Octombrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Evident ca dupa ce m-am panicat in urma curatarii cu diluant, am rugat-o sa scrie ea dar n-am fost multumit de cum i-a iesit (o tusa aici , o tusa acolo - vaai ce bine arataaa !) si-am sters urgent cu alcool tehnic. Ei altfel lucreaza (picteaza) , mie aici mi-ar fi trebuit un desenator tehnic sau o mina mai priceputa decat a mea. Mai incerc sa mai intaresc nuanta cu marker, multumesc de idee. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum