Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pretul corect ?????

crexy

Postări Recomandate

si eu is licean dar prefer un sunet echilibrat. Doar nu o sa pun un SD18EL sau orice altceva pro cu un tweeter piezo ... multi le plac cum se aud boxele facute de ei cu niste chinezarii fara parametri fie pentru ca nu vor sa recunoasca faptul ca au sunet mult prea dezechilibrat ori chiar nu cunosc cum ar trebui sa sune un sunet liniar. Aceleasi rezultate le ai si daca te duci la un magazin cu sisteme audio ... chiar am trecut odata pe la asa zisele "scule" de 10 mil unde insiri un brat de fire pentru 100W si erau 2 care se jucau la volume-urile sistemelor ... si ziceau: "moaaaaama ce tzava se aude asta" ... dar adevarul fiind cu muult mai departe decat credeau ei .... Si acum ontopic: daca tot va mirati de pretul mic al driverului atunci ce mai ziceti de alte difuzoare similare ca pret care ofera performante pe care le ating produsele "de firma" dupa ce scoti cel putin de 2 ori mai multi bani ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• crexy

7

• adircf

5

• radue

3

• MCDragoos

1

Top autori în acest subiect

mah, sincer... eu ma uit la firma si nu ma deranjeaza sa dau banii pe renumele firmei, dar sa iti dau un exempludifuzoare de bass si mid bass de la rcf mi-as lua, nici nu as mai sta pe ganduri... dar drivere de la ei nu mi-as lua pentru ca sunt exagerat de scumpe si cum toate driverele sunt aproape la fel, mai degraba as lua unul de la P.Audio. de banii de un driver de 1" de la rcf, imi iau unu de 2" de la P.Audio. sunt si eu realist

Link spre comentariu

si eu is licean dar prefer un sunet echilibrat. Doar nu o sa pun un SD18EL sau orice altceva pro cu un tweeter piezo ... multi le plac cum se aud boxele facute de ei cu niste chinezarii fara parametri fie pentru ca nu vor sa recunoasca faptul ca au sunet mult prea dezechilibrat ori chiar nu cunosc cum ar trebui sa sune un sunet liniar. Aceleasi rezultate le ai si daca te duci la un magazin cu sisteme audio ... chiar am trecut odata pe la asa zisele "scule" de 10 mil unde insiri un brat de fire pentru 100W si erau 2 care se jucau la volume-urile sistemelor ... si ziceau: "moaaaaama ce tzava se aude asta" ... dar adevarul fiind cu muult mai departe decat credeau ei .... Si acum ontopic: daca tot va mirati de pretul mic al driverului atunci ce mai ziceti de alte difuzoare similare ca pret care ofera performante pe care le ating produsele "de firma" dupa ce scoti cel putin de 2 ori mai multi bani ...

Ai grait mare adevar...si le plac pt ca sunt facute de ei :DIn legatura cu sd18el, nici nu aia vea cum :smt005 sd e pt subbas si un piezzo s-ar strica imediat daca l-ai taia ca sa se auda cum trebuie, dar am inteles ceea ce ai vrut sa spui ;)Pe mine ma amuza aia din amgazine, care pun boxe ieftine ( de genul vestitelor sony mh sau cum naiba le zice, alea de 6-7 milioane ) pe un kkt de receiver si spun: uite ce bine se aude, dar cu un thd enorm...Din pacate multi paltesc firma, dar unii se compalc cu acest lucru, ca doar e de firma. Nu am nimic cu ei, dar nu inteleg un lucru: daca obtii aceeasi calitate dintr-un pret mai scazut ( ma refer de ex la cei care sunt la inceput si vor sa-si amorseze afacerea ) nu se merita sa cumperi un produs mai putin cunoscut, dar cu acleleasi performante ?Acum fiecare face ce vrea, bani sunt ai lui, dar folosind componente mai ieftine, dar de aceeasi calitate, creste profitul...Sincer si mie mi-ar palcea anumite firme, cel putin unele au niste difuzoare cu parametrii mortali, dar cand aflii pretul lor cam pici pe jos. Pana una alta eu ramana la boxele mele, sunt foarte multumit de cum suna. Urmatorul upgrade va fi amplificatorul.Si eu sunt liceean si prefer la fel un sunet echilibrat...cateodata prefer mediile in fata, dar destul de rar.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

scuze ca am inceput un topic nou. am uitat ca s-a mai discutat despre acest dif.vreau sa stiu daca ar merge bine in combinatie cu wn15Ssi in comparatie cu pa-d52s ce are in plus si in minus? :rolleyes:

Link spre comentariu

Si un difuzor nu e tot driver ? :smt005 Haideti sa va lamuresc un lucru: Orice difuzor este un driver. Dar aceasta denumire a devenit foarte populara pt aceste difuzoare astfel incat se numesc drivere, air celelalte se numesc in alte feluri: cumar fi speaker de ex.Cam de aia nu prea vedeti voi driver de 18", driver de 15", dar nici difuzor de 1". :yawinkle:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări