Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxa cu 2 difuzoare

Vizitator iulius_caesar

Postări Recomandate

Vizitator iulius_caesar

Buna ziua,in primul rand vine v-am gasit,si sper ca am postat unde trebuie

Mi-am achizitionat 2 difuzoare de 6.5 inch peiying 120w si 4 ohmi cu un amplificator technics su-vz220 si aveam o incinta boxa goala si am zis sa le montez in aceasta le-am montat dar cand le-am conectat se aude bine cand conectez unul dintre difuzoare dar cand il conectez pe celalalt se ia tot basul ca si cum as tine mana pe membrane iar daca inversez la unul dintre ele firele si il pun pe - un loc de + se aude bine dar nu cred ca-i corect asta.Ce parere aveti?

Tin sa mentionez ca sunt pe canale diferite dar identice.

Editat de iulius_caesar
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

4

Top autori în acest subiect

Normal trebuie legat + de + si - de - de la ambele difuzoare. Pentru verificare folositi o baterie de telecomanda...daca difuzorul impinge inseamna firul care este pus pe + la baterie este firul de + al difuzorului. Sunt mai rare difuzoarele cu membrana asezata invers ...acolo nu sunt sigur...

Link spre comentariu
Vizitator iulius_caesar

Multumesc de raspuns firele le-am pus exact cum trebuie + la + si - la - dar cand le conectez corect nu mi se misca nici unul din difuzoare parca as tine mana pe membrana iar cand schimb la un difuzor polaritatea invers adica - la +  se aud normal cu bass frumos.Asa ceva n-am mai intalnit.

L.E

Testate pe un alt amplificator cu 2 canale diferite dar tot identice aceiasi problema.

Testate cu bateria ambele difuzoare se misca la fel pun pe + iasa afara membrana pe minus invers.

Editat de iulius_caesar
Link spre comentariu

Sa nu va pacalesca vreun fir dintre difuzor si amplificator (daca sunt prelungite)...sa aveti impresia ca-i + si el sa fie -.Daca ambele difuri "imping" ar trebui sa se auda bine basul, se aude mai rau cand unul "impinge" si celalalt "trage"... cred ca-i din fire, din moment ce face la fel pe doua ampuri diferite. Urmariti firul de - al difului, il legati la - amplificator...+ la +...urmariti fiecare fir in parte.

Editat de marius75
Link spre comentariu
Vizitator iulius_caesar

Sa nu va pacalesca vreun fir dintre difuzor si amplificator...sa aveti impresia ca-i + si el sa fie -.Daca ambele difuri "imping" ar trebui sa se auda bine basul, se aude mai rau cand unul "impinge" si celalalt "trage"... cred ca-i din fire, din moment ce face la fel pe doua ampuri diferite.

firele sunt ok puse verificate de 10 ori rosu plus negru minus am pus difuzoarele in aceiasi pozitie crezand ca poate e gresit indicat dar sunt la fel,nu stiu dupa ce sa ma mai iau...

Link spre comentariu
Vizitator iulius_caesar

Incercati sa faceti o poza cu ce aveti acolo...ceva nu pare in regula.

Momentan n-am cu ce ca faceam 100 de poze doar cand v-a veni copilul pe aici peste vreo 2 zile...

Link spre comentariu
Vizitator LaurentiuDJ

Nu stiu cat de util va fi dar eu am patit la un sistem technics sa nu functioneze chiar deloc difuzorul de bass datorita firelor subtiri pe care am vrut sa le folosesc. Incercati eventual sa legati difuzoarele cu niste cabluri mai groase si scurte macar pt. proba. In general etajele finale technics sunt o ciudatenie.. sunt unele care nu trimit semnal decat daca aveti cuplate difuzoarele pe ambele canale. NELAMURIREA mea este alta. Cutia este de tip bass reflex sau compresie?  Daca este de tip compresie este foarte probabil ca ambele difuzoare sa creeze aproape un "vid" in cutie si efectiv nu au mai multa forta pentru a reda acei basi rotunjiti...Eventual probati difuzoarele fara incinta si cu ceva cabluri serioase.  Apropo, ati incercat sa le probati cu bateria pe amandoua deodata montate in cutie? e posibil sa va faca acelasi efect.

Editat de LaurentiuDJ
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări