Vizitator liviu2008 Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 salutare tuturor!am o mare rugaminte: daca ma puteti ajuta cu o schema electrica pentru a transforma din 220v c.a.in current continuu (pentru 9v, de 300 mA). daca se poate sa fie trecute si valorile componentelor folosite. schema electrica vreau sa o realizez eu cu cablaje cu tot ce trebuie. vreau sa folosesc circuitul pentru a alimenta co componenta electronica ce necesita current continuu multumesc anticipat Link spre comentariu
UDAR Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 (editat) Nu ar fi mai simplu și mai sigur să-ți cumperi un alimentator de 9v la curentul necesar ? Te costă probabil câțiva lei în târg . Editat August 8, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Vizitator liviu2008 Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 da, ai dreptate, dar as fi vrut sa il realizez eu merci Link spre comentariu
UDAR Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 Iertare , ce vrei să realizezi tu ? ”o schema electrica pentru a transforma din 220v c.a.in current continuu” asta se numește redresor ”(pentru 9v, de 300 mA).” asta înseamnă , probabil că trebuie și un transformator . Sau , vrei o sursă în comutație ? Sau, vrei o sursă fără separare galvanică ? ”vreau sa folosesc circuitul pentru a alimenta co componenta electronica ce necesita current continuu” - o idee revoluționară , într-adevăr Cred că intră la categoria , destul de prezentă pe forum : ” Nu vă spun ce vreau să fac , ca să nu-mi furați ideea , dar voi spuneți-mi cum să fac !” Link spre comentariu
leo 17 Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 un transformator +redresare .o punte +filtaraj..1000 de micro suficent +stabilizator 9v ...daca o sa cauti pe net sigur gasesti Link spre comentariu
validae Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 (editat) Nu e nimic rău în faptul că vrea să facă ceva cu mâna lui. Trebuie să găsești un transformator care să dea o tensiune de minim 10 - 12V la un curent de minim 300mA,preferabil mai mult. Apoi o punte redresoare formată de exemplu din patru diode 1N4007 sau una monolitică gen 1PM05 sau orice punte de 1A/50V. Apoi condensator de filtraj de 470-1000uF/25V . Dacă circuitul pe care vrei să-l alimentezi necesită o tensiune stabilizată, poți folosi un stabilizator liniar LM7809, dar traful să scoată minim 12V. Schema se găsaște ușor pe net. http://www.circuitstoday.com/wp-content/uploads/2008/04/9v-regulator-circuit.JPG Condensatorii de 0,1uF previn apariția oscilațiilor cauzate lungimea mare a cablajului dintre stabilizator și punte+condensator de filtraj http://www.researchcell.com/general/7809-pin-and-circuit-diagram/ Editat August 8, 2014 de validae Link spre comentariu
remus68 Postat August 9, 2014 Partajează Postat August 9, 2014 Daca nu e vorba de un circuit pretentios care necesita tensiune stabilizata, totul devine extrem de simplu. Puntea redresoare si puterea transformatorului se aleg in functie de curentul dorit pentru alimentarea consumatorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum