cristitranca Postat Decembrie 6, 2006 Partajează Postat Decembrie 6, 2006 Slaut . As vrea sa fac un fel de statie de lipti cu variator de lumina, dar nu vreau sa cumpar ca sunt scumpe rauImi puteti da o schema pentru acelea? Si de puteri diferiteEu vreau sa il folosesc mai mult ca sa nu ard ciocanu de lipti al 220V ca cica unele se ard. Daca puteti sa ma ajutati cu o schema, v-as fi recunoscator Link spre comentariu
Laci Postat Decembrie 6, 2006 Partajează Postat Decembrie 6, 2006 Uita-te in pdf-ul atasat,eu am constriut schema din fig.1 cu valorile:C= 0.1uF, P=500K, Rt=10K triac= BT139, pt. diac poti sa pui ce vrei.Am mai pus in paralel cu triac o rezistenta si un condensator legat in serie (560Ohmi, 0.1uF), acest lucru este optional.Sa ai grija sa pui condensatoare care rezista la 250V AC rms (in televizoare gasesti), si sa pui un ceva plastic pe potentiometru (daca nu are bratul din plastic), eventual un mic radiator nu strica pe triac, atunci poti sa-l folosesti si la bormasina, aspirator etc. :smt003, dar pt. letcon nu trebuie.Spor la treaba. Link spre comentariu
cristitranca Postat Decembrie 6, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2006 care din scheme le folosesc? care e tensiunea minima care o scoata? poate fac schema ca sa inlocuiesc transformatoarele Link spre comentariu
Laci Postat Decembrie 6, 2006 Partajează Postat Decembrie 6, 2006 Eu am folosit schema din fig.1 daca ai timp citeste pdf-ul acolo scrie care ce avantaje are, pt. letcon recomand Fig.1, tensiunea minima in jur de 50V, depinde si de sarcina.NU recomand inlocuirea trafurilor cu schema respectiva, pentru puteri mici poti folosi regulatoare in comutatie cu tiristor sau triac, dar acolo e alta poveste. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum