Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator vs difuzor

Vizitator liviu marian

Postări Recomandate

Vizitator liviu marian

Privind mai atent, văd că ar arăta aparatul vreo 6 Ohmi, dacă scala e corectă, deci înseamnă că am greşit cu impedanţa, ar corespunde unui dif de 8 Ohmi, caz în care ar trebui să se potrivească cu ampliful, mai puţin ca putere suportată.

Ambele difuri au aceeaşi rezistenţă la măsurare?

Da ambele arata la fel,puterea nu cred ca ar avea de influentat mai ales la volum 12-13 din 70 practic abia se aud,mentionez ca difuzoarele la un volum mai ridicat nu emit distorsiuni se aud corect dpdv fizic.

Le-am testat pe un alt amplificator cat cs907 dar acest amplificator are alta buba,am distorsiuni care se aud suparator...si cu volum mic din laptop 20% tot se aud,l-am testat cu 6 difuzoare diferite...sa fie condensatorii?sa-i schimb pe toti?sau nu-i de la ei?Se aude practic ca si cum ar agata conul pe intrefrier dar la un volum mai ridicat parca mai dispar din ele sau nu le mai sesizez din cauza decibelilor.

Am incercat toate intrarile crezand ca poate e vreuna defecta dar se pare ca nu-i de acolo.Daca imi puteti da un sfat si pentru asta v-as fi recunoscator.

L.E

Cam acestea sunt detaliile amplificatorului blue-tech p-9600

sw out-65w 8ohm

fl+fr 150w/canal lol

centru 10w

sl+sr 35w/canal 

toate in 8 ohm

sensibilitatea intrarilor 500mV

L.E.E

Am uitat sa precizez ca am demontat blue-tech-ul ca sa-l curat de praf iar cand mi-am aruncat ochii la finalii de pe radiator n-au nimic scris pe ei  :qetrwe  doar pe 2 dintre ei scria ceva dupa care am cautat pe net dar n-am gasit detaliile despre ei daca este nevoie il desfac iar si fac o poza 

Editat de liviu marian
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

7

• CBI

2

• marius75

2

• Dima8930

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

CAT-ul 907 e o belea în ansamblu. Nici nu se umblă uşor, toate plăcile sînt interconectate, scoţi una sau uiţi o cuplă şi nu mai merge nimic.

Are TDA2030 ca finale, cele de la sub fiind în punte. După circuitul de volum digital, care e un integrat smd sub placa de bază, cam în dreptul tunerului (îl găseşti după fierbinţeală), ar trebui cu o cască să poţi verifica claritatea semnalului. E destul de dificil, dar dacă reuşeşti, măcar afli dacă e din finale sau din partea digitală de sunet.

Verifică şi alimentarea, cond respectivi.

Link spre comentariu

se incinge bobina nu insuportabil doar ca se incinge si nu era volum decat 14 din 70.Care ar fi cauza?daca la volumul asta se incinge apoi pe la 30...nici nu vreau sa ma mai gandesc. 

Pai nu asta e rolul bobinei din filtrul de joase? Cel putin eu in ultimii 12 ani cu ideea asta am stat in cap. Ca e buna sau rea voi sa-mi spouneti. De unde am parerea asta: Acum 14 ani mi-am luat un amplificator rusesc 2x35W si doua difuzoare de bas tot rusesti amfiton, de 75W, le-am facut niste cutii...in fine nu asta conteaza...dar am observat ca la volum peste jumatate se cam incalzea difuzorul (dustcamp era cald), iar daca exageram cu volumul deja se incingea...aparea si un miros de lac). Am facut ceva cautari prin niste tehnium (fara internet pe vremea aia) si am gasit un articol despre filtre/filtrare audio. Ca urmare am facut bobine din Cu em de 1mm 110 de spire, primul strat diametrul de 2 cm, latimea de 3cm si de atunci difuzorul sta rece indiferent de volum. La fel am si la medii... pe langa condensator am bobina din Cu em de 1 mm. Filtru e departe de a fi ceva profi, dar isi face treaba cu brio in ceea ce priveste incalzirea difuzoarelor. Posibil sa nu fiti de aceeasi parere cu mine...

Editat de marius75
Link spre comentariu
Vizitator liviu marian

CAT-ul 907 e o belea în ansamblu. Nici nu se umblă uşor, toate plăcile sînt interconectate, scoţi una sau uiţi o cuplă şi nu mai merge nimic.

Are TDA2030 ca finale, cele de la sub fiind în punte. După circuitul de volum digital, care e un integrat smd sub placa de bază, cam în dreptul tunerului (îl găseşti după fierbinţeală), ar trebui cu o cască să poţi verifica claritatea semnalului. E destul de dificil, dar dacă reuşeşti, măcar afli dacă e din finale sau din partea digitală de sunet.

Verifică şi alimentarea, cond respectivi.

Ok sa zicem ca ajung la acel integrat din cate stiu eu are mai multe picioare dar cu o casca cum il pot verifica?trebuie sa pun firele de la casca pe piciorusele de la integrat?Am mai spus ca sunt incepator si nu cunosc modalitatile astea de "test".

Acum am testat 5 minute pe blue-tech difuzoarele cu basul din +14 la -08 si se pare ca nu se mai incing la fel tot la volum de 12-14 dupa cum arata ele sunt de mid-bass sa nu suporte basii astia minusculi?

Editat de liviu marian
Link spre comentariu

Dati cautare filtru audio pasiv...o sa gasiti tot ce va trebuie. Daca difuzorul este slabut fata de puterea amplificatorului, filtrul nu va rezolva problema definitiv. Dar merita incercat...

Editat de marius75
Link spre comentariu

http://ro.wikipedia.org/wiki/Rezisten%C8%9B%C4%83_electric%C4%83

http://ro.wikipedia.org/wiki/Impedan%C8%9B%C4%83_electric%C4%83

http://en.wikipedia.org/wiki/Voice_coil

Efectul termic (joule):

In the earliest loudspeakers, voice coils were wound onto paper bobbins, which was appropriate for modest power levels. As more powerful amplifiers became available, alloy 1145 aluminium foil was widely substituted for paper bobbins, and the voice coils survived increased power. Typical modern hi-fi loudspeaker voice coils employ materials which can withstand operating temperatures up to 150°C, or even 180°C. For professional loudspeakers, advanced thermoset composite materials are available to improve voice coil survival under severe simultaneous thermal (<300°C) and mechanical stresses.

Link spre comentariu
Vizitator liviu marian

http://ro.wikipedia.org/wiki/Rezisten%C8%9B%C4%83_electric%C4%83

http://ro.wikipedia.org/wiki/Impedan%C8%9B%C4%83_electric%C4%83

http://en.wikipedia.org/wiki/Voice_coil

Efectul termic (joule):

In the earliest loudspeakers, voice coils were wound onto paper bobbins, which was appropriate for modest power levels. As more powerful amplifiers became available, alloy 1145 aluminium foil was widely substituted for paper bobbins, and the voice coils survived increased power. Typical modern hi-fi loudspeaker voice coils employ materials which can withstand operating temperatures up to 150°C, or even 180°C. For professional loudspeakers, advanced thermoset composite materials are available to improve voice coil survival under severe simultaneous thermal (<300°C) and mechanical stresses.

Cum bobina mea este pe aluminiu montata si temperatura la care ajunge este suportabila inseamna ca nu trebuie sa-mi fac griji.In orice caz mai mult de 40 grade nu cred ca ajunge.

Link spre comentariu

Orice semnal neredat de dif, se transformă în căldură. Aşa se ard difurile de medii şi înalte cu semnal în toată banda şi posibil şi unele difuri de joase, cum e cazul aici. Are dreptate colegul cu privire la filtru, poate fi un cumul de factori, poate ampliful scoate ceva oscilaţii ultrasonore, derivă mare la ieşire în cc, etc.

Link spre comentariu
Vizitator liviu marian

Orice semnal neredat de dif, se transformă în căldură. Aşa se ard difurile de medii şi înalte cu semnal în toată banda şi posibil şi unele difuri de joase, cum e cazul aici. Are dreptate colegul cu privire la filtru, poate fi un cumul de factori, poate ampliful scoate ceva oscilaţii ultrasonore, derivă mare la ieşire în cc, etc.

Ok o sa incerc sa-mi iau un filtru,sa vad daca mai mai la fel.

Tot nu mi-ai raspuns la intrebarea cu integratul din cat cs907 ce fac cu casca cand ajung la el?

Link spre comentariu

Cel mai simplu e la intrările TDA2030, aminteam de integratul de volum pe 6 canale findcă am păţit ceva similar.

O cască normală înseriată cu o rez de 1...2,2k e foarte bună.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări