Vizitator liviu marian Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 Salut,mi-a dat ieri cineva 2 difuri ca nu mai avea ce face cu ele cat 30400 2 petarde ce sa mai zic Le-am legat la un amplificator blue tech tot petarda si asta el stie minim 8 ohm,am legat difuzoarele la unul dintre ele avea dust-cap-ul lovit un pic si l-am dat jos sa-l indrept cumva iar spre mirarea mea se incinge bobina nu insuportabil doar ca se incinge si nu era volum decat 14 din 70. Care ar fi cauza?daca la volumul asta se incinge apoi pe la 30...nici nu vreau sa ma mai gandesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 Fara dustcap bobina nu isi face ventilatia corect. Link spre comentariu
Vizitator liviu marian Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 Fara dustcap bobina nu isi face ventilatia corect. Inclusiv cele care n-au gaura un spatele intrefierului? Link spre comentariu
CBI Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 bobina se incinge pt ca asa se incinge,este slab difuzorul sau este partial arsa scoaterea calotei afecteaza insa raspunsul in partea de sus,daca este folosit si in partea de medii daca bobina nu era ventilata pe nicaieri(prin centrul magnetului,pe sub spider sau pe langa ghidul de unda,la cele care au),adica era inchisa aproape ermetic,scoaterea calotei ajuta la racirea bobinei si reducerea turbulentelor (la deplasari mari se aude ca si cum ar freca bobina,zgomote 'mecanice' din interior) Link spre comentariu
Vizitator liviu marian Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 (editat) Fara dustcap bobina nu isi face ventilatia corect. scoaterea calotei ajuta la racirea bobinei si reducerea turbulentelor Nu mai inteleg nimic As putea afla fara aparat de masura cam ce impedanta au cele 2 difuri?Ca pe internet nu gasesc nimic despre ele Exista vreo modalitate in caz ca ele au 4 ohmi sa le urc la 8 ohmi? Editat August 8, 2014 de liviu marian Link spre comentariu
CBI Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 nu si nu dar poti masura rezistenta ca un ohmetru banal si daca au in jur de 5-7 ohmi ar trebui fi pe 8 ohmi,daca au 3-3,5 sunt pe 4 ohmi Link spre comentariu
Vizitator liviu marian Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 nu si nu dar poti masura rezistenta ca un ohmetru banal si daca au in jur de 5-7 ohmi ar trebui fi pe 8 ohmi,daca au 3-3,5 sunt pe 4 ohmi Am reusit sa fac o poza dar nu ma pot lua dupa cadranul ala sunt atatea gradatii acolo... Link spre comentariu
zal Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 O rez de circa 3 Ohmi corespunde unul dif cu impedanţa de 4 ohmi. Link spre comentariu
Vizitator liviu marian Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 O rez de circa 3 Ohmi corespunde unul dif cu impedanţa de 4 ohmi. Imi poti arata o poza ceva?ca pe google images gasesc numai balarii nici un raspuns exact. Link spre comentariu
Vizitator liviu marian Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 (editat) O poză cu ce? Cu acea rezistenta,sunt incepator ce sa-i fac... Editat August 8, 2014 de liviu marian Link spre comentariu
zal Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 Păi, tu ai măsurat diful, asta-ţi arată aparatul şi se vede clar în poză. Link spre comentariu
Vizitator liviu marian Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 (editat) Păi, tu ai măsurat diful, asta-ţi arată aparatul şi se vede clar în poză. ok...deci difuzorul este de 4 ohmi....asta ar fi cauza incalzirii bobinei pentru ca amplificatorul stie de la 8 ohmi in sus nu? Editat August 8, 2014 de liviu marian Link spre comentariu
zal Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 (editat) Privind mai atent, văd că ar arăta aparatul vreo 6 Ohmi, dacă scala e corectă, deci înseamnă că am greşit cu impedanţa, ar corespunde unui dif de 8 Ohmi, caz în care ar trebui să se potrivească cu ampliful, mai puţin ca putere suportată. Ambele difuri au aceeaşi rezistenţă la măsurare? Editat August 8, 2014 de zal Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum