Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum leg corect aceste boxe?

Vizitator stanciu89

Postări Recomandate

Vizitator stanciu89

Va salut vreau sa stiu cum leg corect 2 boxe de 8 ohm la amplificator..vreau sa stiu toate modalitatile incat amplif si boxele sa nu sufere.amplificatorul este stereo 4 iesiri 2 iesiri pe canal..multumesc anticipat

Editat de stanciu89
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Pai este foarte simplu, banuind ca doresti sa pastrezi stereofonia, pui cite o boxa pe canal.

Ai 2 seturi de iesiri A si B care se pot comuta banuiesc in 3 modalitati:

A

B

sau A+B

Mergi pe iesirea A, unde pe left out pui o boxa iar pe right out cealalta boxa.

Fiecare etaj final va vedea o sarcina de 8 ohmi, foarte safe pentru 99,9% din amplificatoarele "de casa" sau chiar profesionale.

Link spre comentariu
Vizitator stanciu89

si el fiind stereo are un etaj de amplificare pe setul A si un etaj pe setul B nu?in spatele lui scrie asa A+B 8-16 ohm  A/B 4-8 ohmi ? si daca leg o boxa pe A si una pe B merge? adica stiu le conecteaza in paralel...

Link spre comentariu

Faceţi mari confuzii şi asta se lasă de regulă cu amplifuri sau boxe prăjite.

DECI ATENŢIE: orice amplif stereo are doar două canale, stîngul şi dreptul, corespunzătoare celor două urechi din dotarea omului. Aceste două canale pot avea cîte o ieşire sau mai multe, numite sistem A, B, C etc. Deci pe fiecare canal se pot lega una sau mai multe boxe. Mai studiaţi şi manualele amplifurilor, că nu e greu, s-au tot repetat întrebările astea pe forum.

.................

Legat de auzitul mai încet la cuplarea ambelor sisteme A+B la un amplificator, depinde de conexiunea aleasă de producător, majoritatea le conectează în paralel, dar sînt şi unii care le înseriază ptr protejarea etajelor finale. Aici trebuie studiată schema amplifului.

Editat de zal
Link spre comentariu

si el fiind stereo are un etaj de amplificare pe setul A si un etaj pe setul B nu?in spatele lui scrie asa A+B 8-16 ohm  A/B 4-8 ohmi ? si daca leg o boxa pe A si una pe B merge? adica stiu le conecteaza in paralel...

Are un singur etaj de amplificare. Puteti pune o boxa pe sistemul A pe canalul stanga si una pe sistemul B canalul dreapta daca tineti neaparat sa apasati butonul A+B, dar este acelasi lucru ca si cum le-ati lega doar la sistemul A (sau doar la sistemul B). Am si eu 3 amplifuri cu aceste faimoase iesiri A+B, dar tin o singura pereche de boxe pe fiecare, de obicei pe sistemul A. Daca sperati sa aveti sunet mai puternic legand o boxa pe sistemul A si alta pe sistemul B va inselati...posibil ca ampliful sa se incalzesasca excesiv (sau chiar mai rau) daca legati cele doua boxe pe acelasi canal ...

Editat de marius75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări