Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cuptor electric incorporabil

gi0

Postări Recomandate

Buna ziua. Nu am gasit un topic referitor la cuptoare electrice,dar daca este rog moderatorul sa mute postarea acolo. Pe viitor vreau sa cumpar un cuptor electric.Am gasit acest model care mi-a placut.Are ventilator,incalzire superioara si inferioara,curatare pirolitica...si alte functii.Am intalnit persoane care cautau si cu rotisor,dar cred ca si grilul este suficient.

Astept opiniile d-voastra pro sau contra despre cuptor si firma producatoare,sau alte recomandari. http://cuptor-incorporabil.compari.ro/electrolux/eoc6631aox-p203692635/descrierea-produsului.html

Cu stima.

Editat de gi0
Link spre comentariu

Nu are nimeni nici o opinie...Poate imi puteti spune cum sunt produsele electrolux sau daca cuptorul are functiile necesare,sau inutile,sau ar mai trebui ceva...

Cu stima.

Link spre comentariu

Cuptor asemanator mi-am luat si eu acum cateva luni, tot de la Electrolux, doar ca panoul frontal e mai simplist la mine si nu are atatea functii: http://www.electrolux.ro/electrocasnice/Electrocasnice_pentru_gatit/Cuptoare/Cuptoare_electrice/EOA3450AOX/

Sie mie mi-au recomandat altii marca Electrolux, din cate am auzit sunt destul de fiabile aparatele electrocasnice de la ei. Cuptorul este Made in Italy. Pana in momentul de fata sunt multumit de cuptor, recomand marca Electrolux mai departe. Am luat tot de la Electrolux si plita pe gaz (Made in China) si hota telescopica (Made in China), singurul lucru negativ ce am remarcat este la hota ca nu are clapeta antiretur si nu se poate cumpara nici separat (in ciuda faptului ca este exact la fel cu hotele de la Whirlpool, Hansa, etc. care au si clapeta antiretur integrata). Daca este important ca hota sa aibe clapeta antiretur, recomand mai bine hota telescopica de la Whirlpool (arata exact la fel, doar numele difera).

Un lucru pozitiv la cuptorul ales de tine fata de cuptorul meu este ca are functie de incalzire rapida (putere maxima a cuptorului 3480 W), ce cuptorul meu nu are (putere maxima 2780 W), insa mie nu mi-a fost asa important sa se incalzeasca rapid deoarece folosim mai rar cuptorul si nu ne grabim (pana la 200°C ajunge cam in 12 minute).

Nu stiu cate straturi de sticla are usa cuptorului ales de tine, cuptorul meu are doar 2 straturi de sticla si usa devine destul de fierbinte in timpul utilizarii, deci trebuie sa ai grija daca ai copii sau animale in casa, sa nu atinga exteriorul usii. Presupun ca la cuptorul ales de tine este usa cu 4 straturi de sticla, dar nu sunt sigur si nu gasesc informatiile pe net. Cand am fost la magazin sa cumpar cuptorul, era un model la care era si pe hartia cu datele tehnice mentionat ca usa ramane rece, acel cuptor avea 4 straturi de sticla la usa.

Ca si alternativa la Electrolux as fi luat Whirlpool, sunt cam in aceeasi categorie de pret / calitate / fiabilitate, dar pana la urma m-am decis pentru Electrolux la cuptor, plita si hota. Doar masina de spalat vase am luat de la Whirlpool.

Link spre comentariu

In specificatii se spune ca sunt mai multe randuri de geamuri(nu da numarul)si ca usa ar fi rece.

Imi place ca are si functie de gatire cu abur,unul dintre motivele pentru care l-am ales.

Am sa descarc manualul,poate gasesc specificatii mai clare asupra usii.Nu imi dau seama daca are suport telescopic(glisiere) sau nu pentru tavi.

In ce priveste muschii mei,as fi luat de la...de exemplu miele, totul in afara de frigider.Dar nu ma lasa bugetul sub nici o forma.Mai sunt si alte firme premium,de lux la care visez.

Si vis va ramane.

Cu stima.

Link spre comentariu

E foarte bine daca are 4 straturi de sticla. O sa fii multumit de cuptor, ca si eu is multumit de cuptorul meu care ii mult mai simplist.

Legat de marca premium, acuma depinde si cat de des o sa folosesti cuptorul. Daca nu folosesti zilnic, deci daca nu este foarte solicitat, atunci si Electrolux-ul o sa te tina ani buni... Eu de la firme premium as lua doar frigiderul si masina de spalat (rufe). Frigiderul pentru ca va merge non-stop si presupun ca nu vrei sa ai probleme cu el timp de multi ani. Masina de spalat pentru ca cel putin la centrifugare trebuie sa reziste la diferite forte si vibratii, unde masinile de spalat din clasa medie cam cedeaza dupa cativa ani si la multe din ele nu ai nici posibilitatea sa schimbi amortizoarele, pe cand la marci premium de obicei ai posibilitatea sa schimbi cam tot din piese. La masina de spalat vase acolo nu as opta neaparat pentru o marca premium, deoarece de ex. si un Whirlpool face bine treaba mult timp, si din banii ce ai da pe o masina de la un producator premium, poti sa iei doua sau trei de clasa medie.

Link spre comentariu

Am ramas pe liebherr si miele la electrocasnicele mari.Si eu cred ca este mai mult decat suficient electrolux-ul ales de mine.Dar oare este importanta functia de gatit cu abur?D-voastra cred ca nu aveti si banuiesc ca nici nu-i simtiti lipsa...

Pentru doua persoane care nu traiesc doar sa manance ,ci invers,e chiar prea mult.Oricum merg pe gama electrolux la cuptor,plita mixta gaz/inductie si hota.Inca nu am verificat cum sta electrolux la cuptoarele cu microunde.Si nu am idee cum ar fi mai practic,independent sau incorporabil.

Cu stima.

Editat de gi0
Link spre comentariu

Eu nu am functia de gatire cu aburi, nici nu stiu la ce m-ar ajuta. Sunt sigur ca este o functie utila pentru cei care au nevoie de asa ceva, altfel nu ar costa cuptorul asa mult, dar mie imi ajunge un cuptor electric normal, de asta nu m-am uitat la cuptoarele astea "high-end" cu gatire cu aburi si sute de alte functii. Cuptorul meu a fost in jur de 1400 lei, in comparatie cu cuptorul asta ales de tine care costa in jur de 3400 lei.

In caz ca te-ai razgandi si te-ai decide pentru un cuptor electric mai simplu, as recomanda sa te uiti sa aibe functia de incalzire rapida (putere maxima 3480 W si nu 2780 W ca al meu), deoarece cateodata cand ma grabesc m-as bucura sa nu trebuiasca sa astept 10 minute ca sa se incalzeasca cuptorul - dar cum spuneam, eu de obicei nu ma grabesc si am timp sa astept cateva minute in plus. Un alt lucru la ce as mai recomanda sa fii atent (am scris si mai sus), este usa care de obicei are doar 2 straturi de sticla, deci daca gasesti cuptor cu 4 straturi de sticla ar fi mai bine. Parca era unul de la Electrolux cu multe functii si touchscreen + usa cu 4 straturi, fara functia de gatire cu aburi, pe la 2400 lei. Ar fi cam cu 1000 lei mai ieftin decat cel cu gatire cu aburi, dar in rest cred ca este la fel, chiar mai "inteligent".

Am gasit, este modelul asta: http://www.electrolux.ro/electrocasnice/Electrocasnice_pentru_gatit/Cuptoare/Cuptoare_electrice/EOA5751AOX/

Link spre comentariu

3400 lei???!!!Nu pot sa cred...

Cautarile mele sunt doar pe internet acum.In magazin poate gasesc alatceva,dar pentru moment imi place acesta.

post-229215-0-61265700-1407676334_thumb.png

Multumesc frumos.

Cu stima.

Editat de gi0
Link spre comentariu

O sa te uiti la el doua zile))).Apoi o sa-l folosesti normal.eu zic ca unul pe la 1000-1400 are tot ce-ti trebuie,restul sunt fantezii pe care o sa le folosesti rar sau niciodata.Dar e problema ta cat dai si ce vrei sa aiba ca dotari in plus.Succes la achizitie.

Link spre comentariu

Explicati-mi, va rog ,care sunt fanteziile,nu ma pricep mai deloc la aceste sisteme.Adica ce are in plus fata de ce ar trebui sa aiba un cuptor normal in afara de abur si curatare pirolitica???

Exact asta vreau,autocuratare,sa nu ma mai chinui ca la aragazul vechi cu tot felul de solutii care iti iau pielea de pa maini dar grasimea arsa ff greu.Iar gatirea cu abur este un lucru foarte sanatos.

Daca alte functii sunt fantezii,sunt gata sa renunt la acest model,si iau unul mai simplu,dar tot cu curatare pirolitica si gatire cu abur.Astept cateva exemple.Chiar as fi recunoscator.

Domnul ”balesajgo” mi-a dat un exemplu de la aceeasi firma,dar nu are curatare pirolitica si nici gatire cu abur,conditii care au dus la alegerea mea.

Din informatiile culese pe internet,panourile catalitice trebuiesc inlocuite dupa o perioada,ceea ce implica anumita costuri in plus.

Cu stima.

Editat de gi0
Link spre comentariu

Autocuratarea pirolitica este buna (adica indeplineste scopul foarte bine) insa reduce si viata cuptorului (lucreaza la 500°C timp de cateva zeci de minute). La cuptorul meu cu autocuratare catalitica, chiar daca trebuie sa inlocuiesc panourile odata la 4-6 ani, totusi cuptorul nu este asa solicitat ca si la autocuratarea pirolitica (la mine max. 250°C). Din cauza asta are cuptorul cu autocuratare pirolitica obligatoriu 4 straturi de sticla usa, deoarece la autocuratarea pirolitica altfel s-ar incalzi extrem de tare si exteriorul usii.

Pe forumul Softpedia un utilizator a descris foarte bine fiecare varianta de autocuratare, la cea pirolitica a scris: "Curatarea pirolitica (si cel mai avansat dar si "extrem" mod de curatare al cuptorului) presupune un program special al cuptorului care ridica temperatura interioara la aprox. 500 grade Celsius, topind practic grasimea si murdaria si transformand-o intr-un praf fin. Praf pe care apoi se depune si pe care apoi il stergi cu o carpa. ATENTIE: asta inseamna tratarea peretilor intr-un anume fel si aceasta operatie nu se poate face decat de vreo cateva ori (deci destul de rar; poate mai rar decat cea catalititca), pentru ca acea substanta speciala se disturge (se 'mananca' si ea).". Link aici: http://forum.softpedia.com/topic/819171-cuptor-electric-incorporabil-curatare-catalitica-sau-nu/

Gatirea cu aburi chiar este un lucru sanatos, nu am incercat niciodata deci nu stiu exact ce si cum functioneaza, dar daca gatesti mult la cuptor, atunci pentru tine se merita. Noi folosim cuptorul mai mult pentru prajituri decat pentru gatit.

Cuvantul "fantezii" mentionat de colegul de mai sus, presupun ca se refera la multitudinea de functii pe care le are cuptorul. Mai nou introduci pe display ce anume vrei sa gatesti si cate kilograme de carne pui in interior si cuptorul alege automat si temperatura si durata. Mai is functii ca aerul sa circule intr-un fel, alta functie face ca aerul sa circule altfel, etc. Chiar si cuptorul meu mult mai ieftin are vreo 8 functii (programe), incalzire sus+jos, incalzire sus, incalzire jos, grill, grill rapid, gatire intensiva, gatire prin convectie cu aer cald, setare pentru pizza. De cand avem cuptorul, in principiu doar primul program folosim, eventual din cand in cand incalzirea de sus / incalzirea de jos separat.

Link spre comentariu

La achizitionarea cuptorului ati luat si panouri de rezerva?Daca da,cat ati platit suplimentar?Panourile imbraca toti peretii cuptorului,sau doar partial?

Curatarea cuptorului d-voastra este facila?Am citit pe softpedia descrierea variantelor de curatare,si cel mai indicat pentru folosirea normala a cuptoarelor ar fi curatirea catalitica.

Banuiesc ca piroliza nu se foloseste asa...toata ziua buna ziua...ci doar cand este necesar.Folosirea corecta cred ca nu ar aduce daune cuptorului,nu ar mai cumpara nimeni.

Inca nu m-am hotarat clar asupra cuptorului,cert este ca la electrolux nu este un cuptor mai ieftin cu gatire pe abur.

Cu stima.

Link spre comentariu

Inca nu am luat panouri de rezerva, presupun ca la service-ul autorizat pot comanda si asa ceva. Panourile sunt doar in spate si lateral (stanga / dreapta), sus si jos nu sunt panouri. Deci doar partial acopera interiorul cuptorului.Pana acuma nu am avut nevoie sa curat cuptorul folosind curatarea catalitica, mici stropi jos in interiorul cuptorului curat simplu cu o carpa umeda si solutie pentru cuptoare, cumparata din magazinul de unde este si cuptorul.

Eu nu stiu la cate cicluri de curatare pirolitica rezista cuptorul, insa cunosc pe cineva din domeniu (vinde electrocasnice) care are un cuptor cu autocuratare pirolitica de la Bosch (varianta mai scumpa Made in Germany) si inca nu a folosit niciodata functia asta, pentru a nu scurta viata cuptorului (de la el am auzit prima data ca scade viata cuptorului). Pentru curatat tot carpa umeda cu solutie foloseste.

Nu stiu nici cat de des trebuie folosita curatarea pirolitica, presupun ca doar de cateva ori pe an, cand se aduna mai multa murdarie, nu doar cateva stropi.

Cred ca si la Whirlpool sunt cuptoare cu functie de gatire cu aburi, electrocasnicele Whirlpool as zice ca sunt la fel de bune ca si cele de la Electrolux. Deci cred ca ar fi bine de consultat si sortimentul lor, macar pentru a avea o comparatie pret / functii disponibile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări