Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Smoke machine...

Swat Cat

Postări Recomandate

Vizitator skyuro

Salut baietzi,Am sa impart cu voi cateva idei privind constructia unei masini de fum pe care am experimentat-o materiale folosite:1. talpa masina de calcat- la care se astupa toate gaurile cu suruburi si silicon high temp mai putin una pe unde iese fumu,se imbraca toata talpa in vata minerala bazaltica +folie alu.2.termostat electronic (pt un control bun al temperaturii,o temperatura scazuta duce la coagulara lichidului o temperatura prea mare duce la arderea lui si degaja un miros urat) :snakeman: 3.pompa stergator care duce lichid in talpa :toimonster: 4.fire si furtune siliconice5.glicerina boraxata (farmacie)+ apa distilata 1/10 amestec :smt030 Glicerina este incalzita cu apa la 280-300 grade si se vaporizeaza impreuna ,la iesire ele se racesc iar glicerina vaporizata devine avida de apa, deci, va aduna si condensa vaporii de apa.In consecinta pe podea o sa gasiti o parte din glicerina care devine alunecoasa. Nu folofiti glicol! :smt018 ATENTIE! fumul produs poate fi periculos persoanelor cu probleme pulmonare :smt018

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Swat Cat

12

• ghostbuster

10

• Kytan666

3

• paul14

3

Top autori în acest subiect

ce mai buna idie de masina de fum este dintru expresor defect din care se vor folosi pompa si boilerul (rezistenta ) poma care are forta sa de biteze in jur la 10 bari fata de una auto de spalator de parbriz

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator paulinu

sal baieti !! am sa va zic eu o masina de fum foarte buna, parerea mea :)imi aduc aminte cand eram mic aveam un trenulet care scotea fum ...-trenuletul era alimentat la 2 bateri R20E(dinalea mari care se pun la lanterna) de1.5v-masina de scos fum era facuta din : -o cutie de platic, era foarte mica -si in cutie era un fel de vata care despartea 2 lamele metalice, chestie e ca la 3v scotea ceva fum, dar nu stiu ce este acea vata???poate stie cineva ce este si se poate face o masina de fum din ea care se poate alimenta la 12v auto

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am un fier de calcat defect, dar cred ca pot sa-l fac sa mearga pe "direct" si eventual sa fol un termostat/termocupla ceva care sa opreasca alimentarea cand e destul de cald. De ce piese/subansamble mai am nevoie pt realizare??? vreau sa o fac pt 220vMultumesc

Link spre comentariu

pt ca imi place sa construiesc fel si fel de chestii, cu cat mai ciudate mai bine si de ce nu, pt a face putina "atmosfera" in camera :ciuda: si ce lichid se foloseste?? intreb de acum cu toate ca o sa mai treaca ceva pana la punerea in functiunePS: Mifty stii ceva mai nou de numesti "epocala" masina de fum?

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

am mai vazut pe net cateva treburi interesante. Cum ar fi folosirea Ghetii carbonice pentru obtinerea cetii, sau a unui generator de ultrasunete pentru vaporizarea apei. Ce parere aveti? Nu ar fi mai usor sa folosesti gheata carbonica?

Salve,atasat aveti imagini pentru a realiza o masina de fum cu generator de ultrasunete(Ultrasonic atomizers).Normal acest generator de ultrasunete ar trebui sa se gasesca in BauMax,Hornbach..... O zi buna.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări