Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

finali a 350

Vizitator dreqsor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• q_acdc

6

• Kytan666

3

• baza

1

• lulu07

1

Top autori în acest subiect

fa cum a zis eu .. elimina pe rand cauzele si incepe de la etajul final ca ala e mai important .. da jos verifica fiecare piesa si lipitura ... si piesele si lipiturile sunt vechi .. si apar probleme .. ti-am incercuit zona unde sunt acele 2 rezistnte care fac probleme si intrarea ... schimba condensatorul ala de acolo, decupleaza firele de vin de la volum, si in intrare da-i semnal direct din o sursa de semnal printr-un potentiometru de volum 50-100K ... asta ca se asiguri ca etajele finale sunt bune .. si apoi mergi mai departe in corector, poti proba corectorul cu o pereche de casti legate pe iesire (firele care duc la modulele finale) nu te astepta sa se auda prea tare.. insa inainte de toate ai 3 pachete de cate 2 condensatori acolo.. filtrarea pt finali si preamplificare .. din ce-mi aduc aminte 6800uF/50V pe finali si 2200uF/63 pe preamplificare..... langa traf mai ai 2 conzi de 1000uF sau 1500uF care alim corectorul .. si aia trebe schimbati...condensatori vechi uscati nu mai lucreaza corect si pot crea o gramada de probleme.. tre sa investesti putin in conzi de fltraj dar merita aia 2 de 2200 poti sai lasi .. nu te intereseaza..

Link spre comentariu

Daca prin biriit, dupa 1 ora de ascultat, se intelege un sunet distorsionat si un volum limitat atunci astea sint simptome ca canalul respectiv se incinge si intra in functie limitarea termica. E posibil sa se fi oxidat in timp semireglabilul care se ocupa de asta si acum face figuri, sau a curs ceva pe el. Il gasesti pe radiator dupa ce dai jos capacele finalilor, e o placuta mica cu un tranzistor linga care e si semireglabilul respectiv. Il dezlipesti si pui altul de aceeasi valoare (5kohmi) pe care il reglezi cam in aceeasi pozitie cu cel vechi. ATENTIE!!! Tranzistorul are o foita de mica intre el si radiator, sa nu o dai jos.P.S. Cei mai buni finali pentru ea sint KD503.

Link spre comentariu
  • 9 ani mai târziu...
Vizitator windows

Buna ziua !

As dori o schita cu eliminarea tranzistorilor de limitare, sau cum se numesc, respectiv T413 si T415. Semireglabilii R433 si R435 or fi crapati sau ceva si nu vreau probleme din cauza asta, tare nu ascult, ca sa am nevoie de protectie. In momentul de fata n-am probleme de vreun fel, dar mai bine sa scap de ei. Al doilea aspect e legat de tranzistoarele superdioda care sunt foarte aproape de radiator si "comunica" cu acesta prin niste pasta termica. Daca radiatorul nu depaseste 30 grade (nu mai dau tare ca in tinerete) mai trebuie ca tranzistorii sa fie langa radiator ? As muta micul circuit imprimat pe circuitul mare. Sau sa pun un tranzistor BD135, de exemplu pentru contact ferm (evident, cu foita de mica) ?

Multumesc.

Editat de windows
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări