Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

finali a 350

Vizitator dreqsor

Postări Recomandate

Vizitator dreqsor

salsunt nou si pe forum si in domeniuam o statie romaneasca si fff veche - A350 pe care as vrea sa o pastrez si nu prea mai repara nimeni asa cevaam dat odata mai tare vreo 2 ore si dupa a inceput sa birie un canal. lasata in pace 2 zile isi revine si daca nu dau tare merge vreo ora pana iar face asa.acum folosesc o singura boxa care se aude bine.finalii sunt sdt 9207 cate 2 la fiecare canal. singura idee pe care o am e sa ii inlocuiesc dar nu mai gasesc asa cevava rog daca imi puteti spune cu ce sa ii inlocuiesc (2n3055 ???) si daca se leaga diferit....orice sfat e binevenitmerci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• q_acdc

6

• Kytan666

3

• baza

1

• lulu07

1

Top autori în acest subiect

da e posibil, insa e un amplificator destul de "bantuit" rezistente care dau rateuri, prefinali care dau bine pe aparat dar de fapt nu-s buni .. intradevar avand in vedere ca alimentarea e independenta pe fiecare canal , posibil condensatorii de filtraj uscati sunt legati 2 cate 2 in drept la fiecare etaj final .. 2200uF/50V parca ...schimba-i si vezi ca ai 2 semireglabile pe placa , alea 2 fac figuri dar atentie daca nu stii cum e cu curentul de mers in gol , cum se regleaza mai bine lasa-le acolo..daca nu rezolvi cu conzi iti explic cum sa-i schimbi si pe aia..

Link spre comentariu

Tranzistoarele finale se pot inlocui si cu 2N3055, dar trebuiesc selectionate exemplarele cu Vcbo mare si hfe aproximativ identic.Adica ai nevoie de o sursa de inalta tensiune ( poate fi cea din statie ) si un betametru ( poti sa pui 2n3055 intr-o configuratie amplificator EC si sa-i masori Ic, respectiv Ib cu mA )beta=Ic/Ib.Alege exemplarele cu beta cat mai apropiat si Vcbo cat mai mare

Link spre comentariu
Vizitator dreqsor

multumesc pt raspunsuridin pacate in ceea ce priveste cunostintele mele, incepator e mult spus recunosc piesele pe placa si ma descurc sa le schimb, si sa le masor dar care sunt condensatorii de filtraj... nu stiu :rolleyes: intrerupatorul normal/invers l-am scos din functie pt ca in pozitia apasat nu se mai auzea bine in nici o boxa.legat de piese: statia a stat mult timp in pod la cineva si probabil a inghetat de cateva ori. de aceea am schimbat si toate potentiometrele ca erau intepenite. am sa pun o poza cu statia cu "matzele" desfacute si daca vrea cineva sa imi puna o bulina pe piese (in paint daca nu photoshop) eu le schimb. daca nu , cred ca va trebui sa o duc "la doctor"e cineva din timisoara ?multumesc pt rabdare

Link spre comentariu
Vizitator dreqsor

Am renuntat la ideea sa mai repar statia....

De fapt, ce are inauntru nu ma prea intereseaza, imi place cum arata.

As vrea sa inlociuesc tot cu kituri din comert - un amplif si un corector de ton. pastrez carcasa, radiatorul si eventual sursa.

am gasit de la firma adelaida- http://www.adelaida.ro

un amplif 2*40W stereo cu TDA 8560 AD 005.1

http://www.adelaida.ro/product_info.php ... ucts_id=41

si corector de ton stereo+balans AD 012

impreuna astea costa cam 50 lei si se alimenteaza la 12V

Imi puteti spune sursa de A350 ce tensiune are?

Si ce parere aveti despre kiturile astea sau ce sa folosesc ca sa pastrez sursa

multumesc

Link spre comentariu

Un sfat , mai bine o repari decat sa bagi alte montaje,in plus amplificatorul pus la punct merge foarte bine.Corectorul de ton nu are rost sa il schimbi. Condesatorii de filtraj sunt acele butoiase puse in linie. Parere personala.

Link spre comentariu
Vizitator dreqsor

stiu cum arata condensatorii, si imi place si mie cum sunadar , e vorba de cei doi cond de pe placile de jos dinspre finali (acolo sunt doar doi- de 2.2 si 10 uF). pe astia merita sa ii schimb , sau de pe placa pe care se prind potentiometrele(vreo 20)daca se rezolva cu aia doi :wav:merci

Link spre comentariu

lenea-i mare :weedman: ma scuzati da nu m-am putut abtine .. hai sa te impulsionez putin .. statia original e conceputa pt 2 X35W , cu finali buni (2n3055 daca reusesti sa gasesti pe undeva vechi ar fi bun) , reglata corect , cu un filtraj ceva mai mare , racita bine iti scoti 2X50W care iti zic eu ca te vor multumi destula vreme avnd in vedere ca e o statie romaneasca .. robusta , gandita ff bine (printre putinele) se merita reparata doar ca trebe rabdare atentie.. notitze ... iti recomand sa dai jos modulele cu finali verifici tot, sunt 2 rezistente care fac probleme in partea cu bornele de iesire . alim, si finali exact pe mijloc.. si tot asa .. ne ti la curent si te ajutam .. dupaia mai cauti un AS2050 (versiunea cu 2 trafuri de alim ) o ridici in 2X 100 si ceva de W si :supz:

Link spre comentariu

Merita ! Schimba toti condesatorii electrolitici (din etajul final ,corector+placa volum). Nu costa mult.Recomand folosirea unor radiatoare mici pt tranzistorii bd (139/140 si 237/238 din aluminiu)

Link spre comentariu
Vizitator dreqsor

Lene nu este, imi place sa ma joc cu piesutele alea , numai sa stiu ce facsi mai ales sa nu ard boxele.de putere mai mare decat are 2*35 nu am nevoie pt ca boxele au ... nici nu stiu is RFT ??? facute in ddr parca pe 2 cai.. suficient.dupa ce am citit rasp voastre, m-am gandit ca n-ar fi rau sa schimb toti condensatorii, daca tot nu stiu care-s care :yawinkle: am plecat la magazin (RET) am vazut kiturile astea si m-am gandit sa intreb first. ca nu as vrea sa iau 35 de cond si sa ii lipesc pe toti si dupa iar nu merge sau in 3 luni o iau de la capat.finalii mei is SDT 9207 . 2n3055 am gasit la magazin is 1.5 lei buc, dar cum sa ii leg ???am atasat poze cu placile, din pacate is facute cu telefonu. potentiometrele originale le-am inlocuit cu echivalenti (din alea cu punct median nu exista), dar pt ca nu se potriveau gaurile am inlocuit cu fire care se duc la potentiometrele puse pe placa fatacum masor finalii ? am aparat din ala cu afisaj... volti ohmi stiu .. dar cu tranzistorii...cum se face??daca voi ziceti ca mai are viata in ea - o facem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link spre comentariu

Cauta mai intai defectul!Foloseste comutatorul normal/invers pt depistarea defectului(canal corectie sau final).Trage cu o penseta de rezistentele din corectie si pl volum (sar putea o rezistenta intrerupta,alea mici verzi).Apucate sa refaci lipiturile .(corectie si pl volum) Nu cred ca ai finalii distrusi(se arde siguranta si implicit rft urile). incearca sa nu pui sarme pe siguranta de iesire .

Link spre comentariu
Vizitator dreqsor

comutatorul norma/invers l-am scos din functie pt ca pe"invers" nu se mai auzea bine in nici un a din boxe. pe normal una se aude bine. si potentiometrul de bass nu mai are nici un efect.poturi nu stiu ce suntsa refac lipiturile am incercat, adica am topit cositorul de acolo si eventual am mai adaugat daca lipitura parea cu probleme. dupa ce am facut asta s-a auzit vreo 2 zile bine pe amandoua canalele pana iarasi am dat un pic mai tare (adica volumul la jumate pe 1.5%), dupa care de la capat.... de aici eu inteleg ca nu e o lipitura ce piesa poate fi aia care isi 'revine"daca asta va spune ceva va rog "iluminati-ma "

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări