Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

restart la "solicitare" mai mare

Adrian_BBS

Postări Recomandate

salutari, am o problema de ceva vreme si pana de curand nu i-am dat importanta, dar acum ma streseaza....la o solicitare mai mare mi se restarteaza calculatorul sau mi se blocheaza....cand am avut instalat winxp imi aparea o eroare de genul "0x0000ea" eroare de driver sau placa video... am instalat toti driveri posibili, de la cei vechi si pana la cei mai noi fara rezultat, am schimbat windows-ul de cateva ori si la fel, fara rezultat...acum 2 saptamani am trecut pe win7 si in loc sa-mi arate eroarea respectiva mi se blocheaza....am fost la service, cu gandul ca e placa video de vina si mi-au spus ca e in regula, au stresat-o si merge (dar nu mi-au spus daca au testat-o pe sistemul meu)....in general nu sunt probleme, doar in cazul in care vrei sa rulezi vreun joc dispare portiuni din ecran, sau apar ca si cand jocul ar avea probleme.....eu am o suspiciune ca ar fi sursa de vina, sa mearga defectuos.....voi ce spuneti, ce as putea verifica ca sa mai "tai" din suspecti......sursa este una standard 450W (venita cu carcasa acum 5 ani), placa de baza asus m2n4-sli (bios la zii), 4 gb ram, video geforce 8500gt (racire pasiva la care am adaugat eu un ventilator pentru racire suplimentare)...ce ma sfatuiti?....

Link spre comentariu

Buna

Mai poate fi o problema.Am patit-o eu.Se ambaleaza termic calculatorul.Daupa o curatare temeinica de praf si 

improspatare a pastei termoconductoare s-ar putea sa scapi de problema.

Spor

Alex

Link spre comentariu

Fiind vorba de o sursa standard,la vechimea ei condensatorii pe iesire sunt in afara parametriilor.

Buna

Standard este,dar e cam mica puterea pentru un asemenea sistem.O sursa de 450W putere reala poate ar face fata,dar una fara

pretentii nu prea cred sa reziste.

Spor

Alex

Link spre comentariu

Dacă desfaci sursa, la o inspectare vizuală, poți descoperi unii condensatori electrolitici umflați vizibil. Am remediat surse serioase, nu pocnitori ieftine, care prin schimbarea condensatorilor și-au revenit ca prin minune. Nu ar fi rău nici curățarea vechii paste siliconice și înlocuirea ei cu una proaspătă, cum a recomandat mai sus colegul alexx1968

Link spre comentariu

Sunt programe (Everest, etc.) cu care se pot controla temperaturile din sistem. Temperatura exagerata a procesorului il blocheaza si restarteaza.

Link spre comentariu

va multumesc pentru raspunsuri....curat regulat unitatea de praf si la fiecare curatare schimb si pasta termoconductoare....zilele trecute am fost la un service cu ea pentru ca mi-a trebuit urgent si am aflat ca o memorie RAM nu mai mergea bine sau chiar deloc....pana acum vad ca nu au mai fost probleme....dar nu ma azteptam la asemenea necazuri din cauza unei memorii...

Link spre comentariu

totusi,asa cum au precizat si colegii mai sus,verificati sursa.are ceva timp si s-ar putea sa faca probleme.daca este una de aia la kg,prin uscarea conzilor, o sa v-a defecteze ceva prin unitate. o sursa este foarte importanta pentru un pc ,nu numai sa aiba tensiunile bune ci si sa aiba si ceva protectii.de obicei o sursa la kg maxim 2-3 ani merge bine dupa care se devalorizeaza condensatoarele si o sa aveti surprize,mari.

Editat de ovy83
Link spre comentariu

se pare ca totusi mai sunt probleme si nu stiu ce ar mai putea fi....daca intru intr-un joc mai modern merge putin si se blocheaza, dupa cateva sec bune ori continua sa mearga ori apare ecran albastru si restart.....la jocuri mai vechi, cu grafica mai slaba se blocheaza pentru 2 sec si dupa aceea continua sa mearga....cred ca trec iar pe la service cu el sa vad care e problema....parca nici nu l-as mai repara dar pana la craciun vreau sa trec pe laptop si nu vreau sa-l vand "defect", sa-mi bat joc de careva....

LE: sursa nu a fost schimbata momentan, poate fac rost de una pentru teste

Editat de Adrian_BBS
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări