Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme UPS

Vizitator maha90mihai

Postări Recomandate

Vizitator maha90mihai

Salut.

Am inlocuit de curand bateriile (2buc) la un UPS Technoware.

El sustine 1 monitor si 1 pc brand DELL Optiplex.

Odata pe zi intrerupe, incepe sa piuie continuu si monitorul+pc-ul raman fara curent.

precizez urmatoarele:

Am schimbat siguranta cu cea de rezerva pe care o avea intr-un locas special.

am schimbat cablurile de alimentare.

La pc am schimbat sursa de alimentare dar tot de la un pc dell.

bateriile sunt 7.2 Ah, foarte simplu de montat, nu aveam ce sa gresesc la montaj, am strans foarte bine si bornele.

daca scot ups-ul de la sursa de curent continuu functioneaza pe baterii fara probleme...am stat 10 minute si din 4 liniute la nivelul de baterie s-a dus doar una.

in zona in care acest ups lucreaza (sos odaii, centura) caderile/fluctuatiile de curent sunt frecvente. cand apare acest piuit continuu celelalte pc-uri nu probleme de alimentare.

solutii, indicatii?

multumesc!

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator Ilie pop

Buna seara Advert .Sa sti ca de multe ori un forum este bun pentru sfaturile primite .

Oricum e frumos ca ai placere sa vezi ca totul e bine cand lucrurile functioneaza corect si fara probleme in casa.

Cand un UPS incepe sa dea Beepuri de vina e numai el nu Dell-ul sau monitorul.Daca da Beep-uri intermitente atunci sunt probleme pe retea si e necesar un stabilizator de tensiune care sa dea un 220 normal. Daca Beep-ul este continuu atunci problema este ori la baterii nu se mai alimenteaza bine si atunci se declanseaza alarma sau placuta de alimentare  a UPS-ului se supraincalzeste.

Aceste placute ai vazut ca au cateva rezistente ,condensator etc. se supraincalzesc sau cedeaza atunci cand exista salturi de tensiune. 

Un UPS salveaza alimentarea Monitorului si a PC-ului pe o perioada limitata timp in care poti salva date si ceea ce lucrezi la calculator deci nu poate stabiliza tensiunea care oscileaza intre 220 si 240 volti chiar si mai mult in unele orase.

Deci asa cum presimt eu ai nevoie si de un stabilizator de tensiune inaintea UPS -ului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări