Vizitator ciureanuc Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Salut, Am cumparat o tableta, prima mea tableta, pana anul asta nu am pus mana pe asa ceva. Pe incarcatorul ei original scrie 5V/2A. Din cate stiu, sa incarci bateriile in curent de 2A le cam scurtezi viata. Mai am un incarcator USB asemanator (de la o camera video Sony), pe care scrie 5V/1A, si stiu ca USB-urile de computer scot 500mA. Intrebare: nu e mai ok pentru viata bateriei de tableta sa o incarc intr-un curent mai mic, mai ales cand nu ma grabesc cu ea? Sau e mai sanatos sa folosesc incarcatorul original, "ca asa au decis producatorii"? Multumesc! Link spre comentariu
ovy83 Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 1. gandim un pic "analogic": inginerii proiectanti nu degeaba sau pe de rost au pus acel incarcator. 2.logic: incarcatorul asigura functionarea tabletei,din acel curent care intra alimenteaza atat tableta ca atare cat si incarcarea acumulatorului. acumulatorul nu se incarca cu 5v ci ,cu ajutorul unor componente inlcusiv de monitorizare,el se incarca atat cat are nevoie. in momentul cand este incarcat nu vedem cumva intr-un colt al ecranului ca la un telefon acele liniute?da! sau ceva asemanator... un acumulator are un anumit numar de cicluri de incarcare/descarcare. numarul acestora difera de producatorul acumulatorului.nu costa o avere un acumulator nou. Link spre comentariu
Vizitator ciureanuc Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 (editat) 1. "nu costa o avere un acumulator nou." - si cum il pun pe o tableta Samsung, sigilata? 2. Tableta are optiunea si de a fi incarcata de la USB-ul computerului. So, merge si la 500mA si la 2A, cat curent genereaza incarcatorul de priza. Intrebarea mea era, pentru ca nu mai sunt la curent cu noile descoperiri si inventii, curentul de incarcare mai are vreo influenta in viata bateriei? Editat August 4, 2014 de ciureanuc Link spre comentariu
ovy83 Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 1. "nu costa o avere un acumulator nou." - si cum il pun pe o tableta Samsung, sigilata? 2. Tableta are optiunea si de a fi incarcata de la USB-ul computerului. So, merge si la 500mA si la 2A, cat curent genereaza incarcatorul de priza. Intrebarea mea era, pentru ca nu mai sunt la curent cu noile descoperiri si inventii, curentul de incarcare mai are vreo influenta in viata bateriei? tine acumulatorul...de-ar tine tableta.nu a-ti citit cu atentie:"acumulatorul nu se incarca cu 5v ci ,cu ajutorul unor componente inlcusiv de monitorizare,el se incarca atat cat are nevoie." incarcarea din USB este mai mult o mentinere a bateriei,nu o incarca complet... din 2A atat incarcarea bateriei cat si functionarea tabletei fiecare isi i-a atat cat le trebuie. pai cu 500ma se incarca,avem wi-fi activat si poate joci ceva....eu nu cred. la 2A si 5V avem 10w ,la 500 ma si 5v avem 2,5w wi-fi de exemplu cat papa? 1 Link spre comentariu
Vizitator ciureanuc Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 (editat) va multumesc pentru raspunsuri.1. pana acum am incarcat tableta numai cu ea inchisa (shut down). 2. Nu am stiut ca e mai ok sa o tin tot timpul in priza, pot face asta pentru ca mai mult o folosesc in casa, rar ies afara. 3. De curiozitate am mutat de la iesirea de 2A a incarcatorului original, la unul tot de firma, Sony, dar curent de incarcare 1,5A. La 2A aproape frigea zona cu mufa, acum e rece. ... Se pare ca totusi 2A erau cam multi -> bine, ma gandesc ca Samsung a dorit ca userii sa nu "blocheze" prea mult tableta langa o priza, de asta au ales un curent mai mare. Dar eu nu prea ma grabesc... Editat August 4, 2014 de ciureanuc Link spre comentariu
Vizitator marian_bz Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 sursa de curent poate avea si 5v/10A ! tableta va lua din aceasta putere cat ii trebuie! pai ce ai spune daca ai alimenta un bec de 12v(15w) la o baterie de masina? crezi ca se va arde becul, daca acel acumulator are 150A? e posibil ca atunci cand ai alimentat tableta cu alimentatorul de sony ,sa fi scazut un pic tensiunea. si asta sa duca la o functionare mai rece a controlerului de incarcare! dupa mine problema la tablete nu e bateria ! mai dereaba se duce controlerul de incarcare sau sursa din cauza temperaturii de lucru ridicate! Link spre comentariu
ovy83 Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 domnule ovy83, chiar nu are rost...am spus clar ca e testat faptul ca incarcata prin usb bateria se va incarca mai bine , dar mai incet si in plus va tine mai mult , asta va poate spune oricine cunoaste lucruri minime despre viata acumulatorilor.Acumulatorii tin cu atat mai mult cu cat ciclurile de incarcare descarcare completa sunt mai putine.Este la fel de falsa teoria cum ca daca sunt tinute in priza tot timpul, tabletele, telefoanele, laptop-urile , acumulatorii lor se vor strica.dimpotriva vor tine mai mult pt ca ciclurile de incarcare descarcare vor fi mai putine.Acumulatorii moderni pe baza de li-ion sau li- pol au in interiorul lor mici montaje electronice de monitorizare a curentului si limitare .usb-ul calculatorului furnizeaza el insusi o tensiune si un curent maxim, prin urmare si 10 v daca ar fi acumulatorul nu ar putea trage mai mult de cei 500ma pe care ii da usb-ul , limitat cu montaje fet, foarte sigure in general in functionare.eu am aruncat de doi ani alimentatorul telefonului.oriunde merg il incarc in usb-ul calculatoarelor sau laptop-urilor unde il cam uit...are deja 4 ani de functionare si cam 40% din capacitatea initiala. daca tableta e incarcata nu e un pericol chiar daca se alimenteaza prin usb care va intra in limitare si tableta se va inchide oricum daca nu va mai putea fi sustinuta de acumulatorul prea descarcat. pune-ti mana si studiati despre acumulatori.un acumulator complet incarcat se numeste 1ciclu de incarcare.aprope descarcat(nu total)se numeste ciclu de descarcare. daca tu il incarci numai 80% si scoti incarcatorul,s-a dus acel ciclu,problema ta.un acumulator nu tine vesnic,chiar daca il incarci rar.in acumulator se petrec reactii chimice care la rândul lor au loc numai o perioada de timp -un an,doi,trei chiar 4 ani,dupa care el nu mai asigura intensitatea necesara functionarii aparatului respectiv.este o intreaga poveste ,dar trebuie studiata. <Acumulatorii moderni pe baza de li-ion sau li-pol au in interiorul lor mici montaje electronice de monitorizare a curentului si limitare> asta inseamna ca a-ti vazut doar acumulatori de tel.mobile.... Link spre comentariu
TESSLA Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Personal nu as tine bateria mai mereu pe incarcator. Ca si la laptopuri, daca il tii in marea majoritate a timpului in priza cu bateria la 100%, viata bateriei o sa aiba de suferit. Pe laptopul de la care am scris acest mesaj, am un programel de managerizare a energiei. Acolo apar doua optiuni: Optimize for best battery run time si Best battery health adica daca vrei sa te duci cu laptopul undeva unde nu ai current si vrei sa te tina bateria cat mai mult alegi prima optiune si bateria se incarca la maximum, sau, daca ai acces la priza si vrei sa pastrezi "sanatatea" bateriei, selectezi optiunea a doua si bateria se incarca pana la maximum 50%. Deci, daca vrei sa te tina bateria cat mai mult tre sa stai langa priza si sa nu se incarce mai mult de 50%. Link spre comentariu
Voltus Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 (editat) "daca tu il incarci numai 80% si scoti incarcatorul,s-a dus acel ciclu" Afirmatia de mai sus este valabila numai in cazul acumulatorilor inteligenti cu monitorizare a nr-lui de cicluri precum cei folositi in laptopuri .Fizic si chimicvorbind descarcarea partiala si incarcarea incompleta in cazul acumulatorilor Li_xxx nu face decat sa le sporeasca semnificativ durata de utilizare . Tabletele in general nu "beneficiaza" de contorizarea ciclurilor incarcare-descarcare acumulatorii fiind cat se poate de simpli . Editat August 4, 2014 de Voltus Link spre comentariu
validae Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 O încărcare de la o sursă care limitează curentul sub 2A și cu tableta oprită nu poate fi decât benefică fiindcă controlerul de încărcare a acumulatorului este mai puțin solicitat și acumulatorul nu se supraâncălzește.Binențeles că va dura mai mult, dar asta nu e un mare dezavantaj atunci când nu o folosești toată ziua.Acumulatorii de laptop e bine să fie încărcați la circa 70% și scoși din laptop dacă acesta se folosește exclusiv la rețea, alimentat doar din adaptor. Link spre comentariu
one Postat August 5, 2014 Partajează Postat August 5, 2014 Eu am o tableta Samsung de 10" de mai bine de un an si nu am observat sa ii scada durata bateriei. O incarc numai cu alimentatorul original. Cred ca peste vreo 2-3 ani, daca o sa vreau sa o mai folosesc, o sa ii inlocuiesc bateria (demontand-o, bineinteles) oricum va fi depasita moral... Link spre comentariu
validae Postat August 5, 2014 Partajează Postat August 5, 2014 Aceste baterii de tabletă s-au ieftinit mult, am primit una de la tehnoelectric cu doar 19 Lei Treaba e că eu voiam altceva, la 55x33x10mm și eui mi-au trimis una la 90x60x5mm cu specificațiile 3,7V/1800mA. Dacă vă uitați pe site, sunt prețuri destul de convenabile totuși. Link spre comentariu
XAN77 Postat August 5, 2014 Partajează Postat August 5, 2014 Din cîte am studiat și eu că tot am încărcat ceva litiu-ion în vara asta, dacă nu le încarci la 100%, deci undeva la 80-90% durata de viață crește semnificativ, la fel și dacă nu le lași până mor. Practic acumulatorul să ”vadă” mai rar extremele de complet încărcat sau complet descărcat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum