Vizitator ciureanuc Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 (editat) Salut, Am o problema cu Laptopul meu Toshiba - se restarteaza brusc, sau se inchide fara motiv. L-am desfacut, curatat, pasta noua pe procesor, chipset & stuff... nimic. Am cautat pe net si am gasit ca trebuie schimbat un condensator - si cum acesta nu prea se gaseste, omul a facut cu succes inlocuirea lui cu 4 condensatori de 330uF. Am intrebat peste tot in oras la mine, cei care au SMD-uri au valori maxime de 220uF. E mare problema daca pun 4 x 220uF in loc de 4 x 330uF? Multumesc! Editat August 4, 2014 de ciureanuc Link spre comentariu
YO9IBC Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Pune fara probleme. Numai sa fie la tensiune cel putin egala cu cei vechi, sau mai mare. Link spre comentariu
validae Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Poți pune acolo chiar 6 bucăți de 220uF, eu am pus la un coleg exact șase bucăți și mai era loc.Vezi să nu dezlipești vechiul condensator NEC TOKIN ci să-l tai cu o pânză de bomfaier bucățele, sau cu o minifreză disc.Când lipești noii condensatori să nu supraâncălzești placa, să dureze cât mai puțin lipirea. Link spre comentariu
Vizitator ciureanuc Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Multumesc pentru raspunsuri. Acum va scriu de pe laptopul cu pricina... cand va muri de tot, am sa fac operatia. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 6, 2014 Partajează Postat August 6, 2014 Mai bine apuca-te si fa-l acum. In cazuri extreme (desi rare, dar nu cred ca merita riscul), se poate arde CPU. 4x 330uF sau 6x 220 vor fi ok. Link spre comentariu
Vizitator ciureanuc Postat August 17, 2014 Partajează Postat August 17, 2014 (editat) Salut, Momentan sunt mutat in Torino.Aici, pretul pentru un SMD 220uF e 5 euro. Adica mi-ar trebui cam 30 de euro pentru piese. Un laptop ca al meu, second hand, garantie 1 an, costa sub 200 de euro. Parca nu as da 30 doar pentru piese - la care trebuie sa fac si manopera. Nu am lipit pana acum SMD-uri, deci e cam si delicata operatia. Tinand cont ca: laptopul are peste 6 ani, bateria tine numai 10 minute, alimentatorul e cam distrus, procesorul deja e "demodat", nu-l mai mut din casa (de un an sta pe aceeasi masa) - practic e un fel de computer desktop, ma gandeam daca nu as putea, in loc de SMD-uri, sa "scot" pe exterior un condensator normal.Credeti ca as putea face asta? Se poate? Multumesc! Editat August 17, 2014 de ciureanuc Link spre comentariu
validae Postat August 17, 2014 Partajează Postat August 17, 2014 În principiu se poate, doar că trebuie un condensator LowESR și firele să fie cât mai groase cu putință, altfel rezistența lor va afecta negativ eficiența.Mai e și problema radiației parazite pe care o pot genera cablurile, de aceea trebuie să fie strâns lipite unul de altul pe toată lungimea. Link spre comentariu
2informaticos Postat August 17, 2014 Partajează Postat August 17, 2014 Fa o plimbare pe la cateva ateliere si vezi daca poti gasi o placa de baza de laptop "moarta"... Asigurate mai intai ca are condensatoarele necesare. Posibil sa gasesti ceva pe la vreo 10€; sau primesti direct condensatoarele de la vreun meserias, contra bere, sau espresso. Condensatoul original il scoti in cateva secunde cu lama de la un cutit/cutter; fara sa aplici nici un fel de caldura. Link spre comentariu
validae Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 Se găsesc condensatoare noi SMD de 220uF/6V cu niobiu, fiindcă am cumpărat șase bucăți iarna trecută pentru un coleg cu aceeași problemă- Toshiba ( NEC TOKIN mort) Au fost pe la 6 Lei/buc. http://www.adelaida.ro/condensator-smd-330uf-6.3v-niobium.html Link spre comentariu
Vizitator ciureanuc Postat August 21, 2014 Partajează Postat August 21, 2014 Se găsesc condensatoare noi SMD de 220uF/6V cu niobiu, fiindcă am cumpărat șase bucăți iarna trecută pentru un coleg cu aceeași problemă- Toshiba ( NEC TOKIN mort) Au fost pe la 6 Lei/buc. http://www.adelaida.ro/condensator-smd-330uf-6.3v-niobium.html Multumesc!!Sunt buni? Adica, au marimea care trebuie pentru a nu mai face improvizatii cu fire? Link spre comentariu
validae Postat August 21, 2014 Partajează Postat August 21, 2014 (editat) Păi mai rămăsese şi loc să mai pun alţii Dacă intri pe site-ul Adelaida şi dai click pe specificaţiile componentei vezi clar dimensiunile fizice. Nu fac reclamă, dar e în zona mea... Editat August 21, 2014 de validae Link spre comentariu
Vizitator ciureanuc Postat August 21, 2014 Partajează Postat August 21, 2014 Ma refeream la inaltimea pieselor.Nu am desfacut laptopul inca, nu ma apuc de treaba pana nu am totul pregatit. Nu cred ca vorbim de reclama aici, piesele acestea se gasesc greu. Am un fost coleg de serviciu care e din Craiova. Am vorbit cu el sa cumpere. Am trimis e-mail-uri si aici, in Torino, sa vedem daca au. Oricum, oras cu doua universitati tehnice (una fiind Politehnica), si sa fie doar doua magazine de piese!? Va tin la curent. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Nu se poate cu fire. Acel condensator NEC/TOKIN are rezistenta ESR de 1.5mOhm, adica 0.0015 ohm. Am primit unul cu o tiganie din asta facuta, evident ca nu mai mergea deloc... Macar am zis mersi ca mi-a facut jumatate din treaba, ca de curatat, curatase frumos traseele. Link spre comentariu
Vizitator ciureanuc Postat Octombrie 13, 2014 Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Salut, De cand am inceput topicul, nu am mai facut nimic. Lipsa de piese, lipsa de scule, lipsa de chef. Mi-am dat procesorul pe "low dynamic" si merg asa cu el. La ce am eu nevoie (net, Word, muzica si film) merge acceptabil. Totusi, trebuie sa-l repar, nu pot sta cu el asa la infinit. Pentru ca nu am mai facut operatia asta, as prefera sa platesc pe cineva sa o faca, mai ales daca are experienta. De sarbatori ajung in Bucuresti: voi fi acasa intre 18 decembrie si 8 ianuarie. Ma poate ajuta cineva din Bucuresti? Ma deplasez unde e nevoie, platesc cinstit. Ramane sa-mi spuneti cat face si unde ne putem vedea... Multumesc! Cristi Link spre comentariu
pelosul Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Poți pune acolo chiar 6 bucăți de 220uF, eu am pus la un coleg exact șase bucăți și mai era loc.Vezi să nu dezlipești vechiul condensator NEC TOKIN ci să-l tai cu o pânză de bomfaier bucățele, sau cu o minifreză disc.Când lipești noii condensatori să nu supraâncălzești placa, să dureze cât mai puțin lipirea. Am aceeasi problema.Niste detalii ar fi bine venite,as vrea sa-l repar eu.L-am desfacut si am vazut condensatorul cu pricina.Pozitionarea condensatorilor ?O schema ar fi binevenita.Nu am incredere in filmuletele de pe YouTube.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum