Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telefon Nokia, ciudatenii cu hands-free-ul

Vizitator ciureanuc

Postări Recomandate

Vizitator ciureanuc

Salut,

Am un telefonm Nokia C2-01 la care nu mai merge handsfree-ul. Mai precis, mergea, apoi "mergea in suturi", acum nu mai merge. Nu e vorba ca nu mai functioneaza, ci atunci cand bag mufa nu mai decupleaza difuzorul telefonului.

Orice alta pereche de casti as folosi la telefon (si mai am vreo patru), merg perfect; hand-free-ul nu vrea sa decupleze. Nu vrea si nu vrea. Handsfree-ul e functional.

Pentru cultura mea generala, imi poate explica cineva de ce se intampla asta?

Am crezut ca mufa "s-a tocit", o fi diferenta de cativa microni si fizic nu mai merge... dar telefoanele nu fac logic (in loc de fizic) faza asta?

De exemplu, daca bag mufa in laptop, merge = nu se mai aude in difuzoarele lui.

Idem cu o tableta, acest hands-free de Nokia opreste sunetul din difuzoare... dar la telefon nu merge.

Daca nu se auzea nici in casti si nici in difuzorul telefonului, decideam ca sunt defecte si le aruncam, dar ma intriga ca telefonul nu vrea sa comute pe casti!!!

Ma ajutati sa inteleg fenomenul? 

Multumesc. :)

Editat de ciureanuc
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• razvan-l

4

• Vlad Mihai

2

• tinel

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

sunt sigur ca   conectorul    unde introduceti castile  e ok? si apoi  daca  conectorul de casti nu e lipit direct pe placa de baza ci e pe post de  perie colectoare, eu as curata un pic contactele cu   acetona.

Link spre comentariu
Vizitator ciureanuc

Orice alta casca merge. Am Philips, Sony, no-name, Sennheiser mari... orice casca in afara de hands-free-ul ala merge pe telefon.

Trag concluzia ca e ok conectorul.

E vreo treaba daca hands-free-ul are microfon si castile celalte nu? Teoretic nu ar trebui, de asta intreb daca nu cumva e o cuplare logica.

De exemplu, am observat ca daca pun casti fara microfon, pot vorbi cu ele in urechi si cu microfonul clasic al telefonului... Eu sunt cam mosneag, nu stiam ca se poate asa ceva. :)

Editat de ciureanuc
Link spre comentariu

ati incercat cu o alta pereche de  casti nokia   specifice acelui model de telefon? nu cred ca are vreo relevanta daca are microfon sau nu in acest caz.

Link spre comentariu

ba are relevanta , casti defecte , fir intrerupt , la castile audio sunt doar 3 contacte si detectia se face prin contactul de masa care este mai lung , la castile cu mic sunt 4 contacte iar detectia se face prin contactul  de masa si cel de mic ,respectiv primul si al doilea de langa izolator , 99% fir rupt

Link spre comentariu
Vizitator ciureanuc

Multumesc pentru raspunsuri.

Mai am o intrebare: de ce acest hands-free poate sa decupleze difuzoarele laptopul si a unei tablete? Nu se aude in casti, dar totusi decupleaza.

Editat de ciureanuc
Link spre comentariu

Probabil la laptop si la tableta decuplarea difuzoarelor se face prin contact mecanic . Daca bagi in mufa un betisor de plastic sau lemn de 3,5mm diametru o sa vezi ca decupleaza la fel.

Link spre comentariu
Vizitator ciureanuc

Problema rezolvata, era chiar firul de masa. M-am uitat atent si era o "galma" pe cablu. L-am desizolat, un punct de lipitura, si gata, merge.

Multumesc baieti, chiar nu stiam de faza cu decuplarea logica. :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări