Vizitator ciureanuc Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 (editat) Salut, Am un telefonm Nokia C2-01 la care nu mai merge handsfree-ul. Mai precis, mergea, apoi "mergea in suturi", acum nu mai merge. Nu e vorba ca nu mai functioneaza, ci atunci cand bag mufa nu mai decupleaza difuzorul telefonului. Orice alta pereche de casti as folosi la telefon (si mai am vreo patru), merg perfect; hand-free-ul nu vrea sa decupleze. Nu vrea si nu vrea. Handsfree-ul e functional. Pentru cultura mea generala, imi poate explica cineva de ce se intampla asta? Am crezut ca mufa "s-a tocit", o fi diferenta de cativa microni si fizic nu mai merge... dar telefoanele nu fac logic (in loc de fizic) faza asta? De exemplu, daca bag mufa in laptop, merge = nu se mai aude in difuzoarele lui. Idem cu o tableta, acest hands-free de Nokia opreste sunetul din difuzoare... dar la telefon nu merge. Daca nu se auzea nici in casti si nici in difuzorul telefonului, decideam ca sunt defecte si le aruncam, dar ma intriga ca telefonul nu vrea sa comute pe casti!!! Ma ajutati sa inteleg fenomenul? Multumesc. Editat August 4, 2014 de ciureanuc Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 sunt sigur ca conectorul unde introduceti castile e ok? si apoi daca conectorul de casti nu e lipit direct pe placa de baza ci e pe post de perie colectoare, eu as curata un pic contactele cu acetona. Link spre comentariu
Vizitator ciureanuc Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 (editat) Orice alta casca merge. Am Philips, Sony, no-name, Sennheiser mari... orice casca in afara de hands-free-ul ala merge pe telefon. Trag concluzia ca e ok conectorul. E vreo treaba daca hands-free-ul are microfon si castile celalte nu? Teoretic nu ar trebui, de asta intreb daca nu cumva e o cuplare logica. De exemplu, am observat ca daca pun casti fara microfon, pot vorbi cu ele in urechi si cu microfonul clasic al telefonului... Eu sunt cam mosneag, nu stiam ca se poate asa ceva. Editat August 4, 2014 de ciureanuc Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 ati incercat cu o alta pereche de casti nokia specifice acelui model de telefon? nu cred ca are vreo relevanta daca are microfon sau nu in acest caz. Link spre comentariu
razvan-l Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 ba are relevanta , casti defecte , fir intrerupt , la castile audio sunt doar 3 contacte si detectia se face prin contactul de masa care este mai lung , la castile cu mic sunt 4 contacte iar detectia se face prin contactul de masa si cel de mic ,respectiv primul si al doilea de langa izolator , 99% fir rupt Link spre comentariu
Vizitator ciureanuc Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 (editat) Multumesc pentru raspunsuri. Mai am o intrebare: de ce acest hands-free poate sa decupleze difuzoarele laptopul si a unei tablete? Nu se aude in casti, dar totusi decupleaza. Editat August 4, 2014 de ciureanuc Link spre comentariu
tinel Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Probabil la laptop si la tableta decuplarea difuzoarelor se face prin contact mecanic . Daca bagi in mufa un betisor de plastic sau lemn de 3,5mm diametru o sa vezi ca decupleaza la fel. Link spre comentariu
razvan-l Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 este alt tip de conexiuni la laptop si tableta in comparatie cu telefoanele , si da poate sa decupleze chiar si cu firul taiat Link spre comentariu
Vizitator ciureanuc Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Problema rezolvata, era chiar firul de masa. M-am uitat atent si era o "galma" pe cablu. L-am desizolat, un punct de lipitura, si gata, merge. Multumesc baieti, chiar nu stiam de faza cu decuplarea logica. Link spre comentariu
razvan-l Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Handsfree-ul e functional. cu asa convingere puteai sa faci telefonul zob Link spre comentariu
Vizitator ciureanuc Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 cu asa convingere puteai sa faci telefonul zob Adica? Link spre comentariu
razvan-l Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 tu nu stii ce inseamna sa faci zob un lucru ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum