dacos Postat Decembrie 20, 2016 Partajează Postat Decembrie 20, 2016 Proabil sunt procentele scrise gresit. Deci in cazul unui transformator normal, sa spunem ca cele care se monteaza pe PCB (mi se par cel mai bine facute> compacte, impregnate), bobinajul e facut altfel decat la Redac si debiteaza mai mult decat curentul specificat? Intreb pt ca am folosit la un moment dat un traf de 800mA pt a incarca o baterie moto de 9A si ampermetrul imi arata ca bateria trage cam 1,5A si nu intelegeam de unde...Bineinteles se incingea rau, nu i-am pus rezistenta de limitare pt ca am crezut ca mai mult de 800mA nu are de unde livra.... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 20, 2016 Partajează Postat Decembrie 20, 2016 Ce tensiune avea în secundar ? Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 ampermetrul imi arata ca bateria trage cam 1,5A si nu intelegeam de unde...Bineinteles se incingea rau, nu i-am pus rezistenta de limitare pt ca am crezut ca mai mult de 800mA nu are de unde livra.... Transformatorul nu-i sursa in comutatie sa aiba limitare activa de curent, deci acei 0,8A nu reprezinta curentul maxim posibil fizic, ci doar un maxim recomandat de producator pentru un randament acceptabil. Nu exista limita fizica de curent alta decat rezistenta ohmica a bobinajului si de la inductanta de scapari. Ideea este ca este normal sa se poata trage mai mult decat scrie pe el, insa asa cum tu insuti ai observat faci asta cu un randament foarte prost ( traful se incalzeste foarte tare ). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum