Vizitator Valpec Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa imi dau seama cate motoare pot controla cu acest controller. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Salut, daca te uiti in catalogul modulului adica aici http://www.electromen.com/files/3313/8207/8619/EN_em-A25.pdf vei observa ca ai 4 pini de iesire digitali si 2 iesiri analogice. Asta inseamna ca poti comanda 2 motoare cu cei 4 pini digitali daca realizezi cate o punte H pentru fiecare motor si cu cele 2 iesiri analogice poti controla cate un motor dar doar turatia nu si sensul. Sper ca s-a inteles. Link spre comentariu
Vizitator Valpec Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Salut, daca te uiti in catalogul modulului adica aici http://www.electromen.com/files/3313/8207/8619/EN_em-A25.pdf vei observa ca ai 4 pini de iesire digitali si 2 iesiri analogice. Asta inseamna ca poti comanda 2 motoare cu cei 4 pini digitali daca realizezi cate o punte H pentru fiecare motor si cu cele 2 iesiri analogice poti controla cate un motor dar doar turatia nu si sensul. Sper ca s-a inteles. Multumesc mult pentru raspunsul prompt. Eu vreau sa controlez turatia la 3 motoare, iar pentru doua (daca e posibil),doar sensul. Dupa raspunsul tau, inteleg ca e posibil sa controlez doar turatia la 3 motoare si doar la unul sensul. Nu e asa ca raman fara posibilitatea de a controla sensul celui de-al cincilea motor? Si daca da, e posibil sa leg cele 2 motoare la care vreau sa controlez doar sensul si, comutand legatura cand pe unul, cand pe celalalt, sa le pot actiona pe ambele? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 nu.. cu cei 4 pini digitali poti controla sensul la 2 motoare, dar trebuie sa proiectezi o punte H calumea la fiecare motor,iar cu cei 2 pini analogici poti controla doar turatia, fie prin pwm (daca suporta iesirea analogica) fie printr-un artificiu folosind comparator si folosind tensiunea reglabila pentru controlul turatiei. Dar de ce nu iei un arduino uno? E mai bun la pinii de iesire, doar ca trebuie sa faci interfata tu de comunicare. Si apoi si cu acest modul e complicat de controlat motoarele din acea aplicatie de pe telefon, iti va trebui alta. ... Link spre comentariu
Vizitator Valpec Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 nu.. cu cei 4 pini digitali poti controla sensul la 2 motoare, dar trebuie sa proiectezi o punte H calumea la fiecare motor,iar cu cei 2 pini analogici poti controla doar turatia, fie prin pwm (daca suporta iesirea analogica) fie printr-un artificiu folosind comparator si folosind tensiunea reglabila pentru controlul turatiei. Dar de ce nu iei un arduino uno? E mai bun la pinii de iesire, doar ca trebuie sa faci interfata tu de comunicare. Si apoi si cu acest modul e complicat de controlat motoarele din acea aplicatie de pe telefon, iti va trebui alta. ... Multumesc din nou,pentru arduino uno inteleg ca imi sunt necesare : Driver - http://www.robofun.ro/mecanice/driver/driver_dc/ro... Controller - http://www.robofun.ro/arduino/arduino_uno_v3 Bluetooth - http://www.robofun.ro/bluetooth_arduino Cablu USB- http://www.robofun.ro/cabluri/cablu_usb_1_5m_male_... Pretul creste. Dar marea problema, pentru mine, este ca habar n-am cum sa le programez !!! In plus, cu aceasta solutie, imi ramane un motor "in aer". Daca poti sa imi sugerezi ceva care sa imi rezolve toate aceste "probleme", astept cu nerabdare raspunsul. Cele 3 motoare carora vreau sa le pot controla turatia sunt de circa 3A, celelalte doua sunt sub un A. Sugestii..? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 mie personal nu imi place acest controler, prefer sa fac cu arduino uno si sa fac eu toata electronica cum imi place mie.... pentru arduino uno, poti apela la bunavointa colegilor ca nu e greu de scris un soft pentru ceea ce vrei tu, eventual daca am timp ti-l fac eu, pentru interfata grafica tot asa. ... E un intreg proiect de facut aici, problemele pe care le enumeri nu sunt complexe si grele, mie cel putin mi se pare greu sa gasesti pe cineva sa iti faca interfata grafica pentru telefon, eu o pot face pentru pc in LabvIEW, dar la mine e problema timpului. In privinta motorului in aer nu sunt probleme eventual poti pune un led in aer. Vezi ca si controlerul tau ii trebuie driver pentru motoare de curent continuu, sper ca de astea folosesti. Link spre comentariu
Vizitator Valpec Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 mie personal nu imi place acest controler, prefer sa fac cu arduino uno si sa fac eu toata electronica cum imi place mie.... pentru arduino uno, poti apela la bunavointa colegilor ca nu e greu de scris un soft pentru ceea ce vrei tu, eventual daca am timp ti-l fac eu, pentru interfata grafica tot asa. ... E un intreg proiect de facut aici, problemele pe care le enumeri nu sunt complexe si grele, mie cel putin mi se pare greu sa gasesti pe cineva sa iti faca interfata grafica pentru telefon, eu o pot face pentru pc in LabvIEW, dar la mine e problema timpului. In privinta motorului in aer nu sunt probleme eventual poti pune un led in aer. Vezi ca si controlerul tau ii trebuie driver pentru motoare de curent continuu, sper ca de astea folosesti. Cu Arduino uno, acest driver imi permite sa controlez 4 motoare, asa ca nu inteleg de ce mai faci referire la necesitatea unui driver de c.c. Legat de programare, daca nu voi reusi singur voi apela la ajutorul prietenilor sau al...vostru. Daca,insa, timpul ti-ar permite sa analizezi si sa gasesti solutii mai bune ( stiu eu... poate o schema proprie pt a controla motoarele si ce mai este necesar), eu sunt nerabdator sa vii cu propuneri. Eu sunt din Piatra Neamt si vin relativ des prin Suceava, deci daca timpul iti permite, mi-ar face placere sa ne cunoastem. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Eu saptamana asta mai stau in Suceava, dupa care ma mut temporar in Bucuresti cu un loc de munca, solutii pot veni aici pe forum. nu merge linkul cu driverul pe care mi l-ai spui. Nu ai specificat ce fel de motoare ai, asa ca am presupus ca ai de cc.... Link spre comentariu
Vizitator Valpec Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Eu saptamana asta mai stau in Suceava, dupa care ma mut temporar in Bucuresti cu un loc de munca, solutii pot veni aici pe forum. nu merge linkul cu driverul pe care mi l-ai spui. Nu ai specificat ce fel de motoare ai, asa ca am presupus ca ai de cc.... http://www.robofun.ro/rover-5-motor-driver-board Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Superb, placa aia e potrivita pentru ceea ce ai nevoie cu precizarea ca tensiunea motoarelor sa fie de maxim 12V. iti mai trebuie un arduino uno. Am si o schema proprie de controlul unui motor de putere, circa 10A la tensiune de 20-30V dar e de dimesiuni mari placa si nu se renteaza. Deci iti trebuie asa, acest driver, arduino, un bluetoth ieftin gen hc-05 sau poti comanda direct cu arduino dar nu mai e wireless si aplicatia care ti-o poate face un coleg pentru pc. Link spre comentariu
Vizitator Valpec Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Superb, placa aia e potrivita pentru ceea ce ai nevoie cu precizarea ca tensiunea motoarelor sa fie de maxim 12V. iti mai trebuie un arduino uno. Am si o schema proprie de controlul unui motor de putere, circa 10A la tensiune de 20-30V dar e de dimesiuni mari placa si nu se renteaza. Deci iti trebuie asa, acest driver, arduino, un bluetoth ieftin gen hc-05 sau poti comanda direct cu arduino dar nu mai e wireless si aplicatia care ti-o poate face un coleg pentru pc. Problema este ca eu alimentez motoaele a caror turatie o controlez,latensiuni si de 14-16V.Din acest motiv ma orientasem catre controler-ul de la Electromen Oy,care permite tensiuni mai mari. Daca tu ai placa de care imi spui poate ca ma ajuta pentru unul din cele trei motoare.Dar cum pot sa o controlez sa zicem cu o telecomanda? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 ti-am dat mesaj privat Link spre comentariu
Vizitator Valpec Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 ti-am dat mesaj privat adresa ta de mail? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 (editat) Nu are rost sa poluam topicul.iti las adresa pe privat. S-au vezi ca e la profil. Sper ca stii sa citesti mesajele private, in dreapta ta sus in colt ar trebui sa iti apara. Editat August 4, 2014 de Vlad Mihai Link spre comentariu
Vizitator Valpec Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 OK. Dar cum putem face asta? Trimite-mi adresa ta de mail. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum