Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sonda Audio

Vizitator Marus_Rockeru

Postări Recomandate

Vizitator Marus_Rockeru

da' io tot nu inteleg de ce nu folosit un aparat de masura industrial (din alea digitale) si gata...

Pentru ca nu am cum, eu vreau sa obtin amplitudinea semnalului ca sa o convertesc cu un ADC si sa o trimit la calculator (pt. un wobbler ,sa masor filtre audio) :supz:
Link spre comentariu

Aaaa, pai de ce nu masori direct cu placa de sunet? Ca si aia are un ADC in ea. Daca nu te duci pana jos la DC, placa de sunet e sanatate curata in audio. Ce sa te mai complici cu diode? Si precizia va fi mult mai buna cu placa de sunet.Cirip

Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru

Pentru ca nu stiu sa folosesc placa de sunet asa la "low level" in Delphi ... :crazy:Eu iau (masor) tensiunea cu ADC-u dintr-un PIC care se ocupa si de transfer catre PC (stii vechea conexiune PIC<=>PC pe LPT :smt003 ) si cu AD9851 comandat de PC generez frecventele de 20Hz - 20KHz, ca nici asta n-am stiut... cum sa generez frecvente cu placa de sunet in DelphiA dreaq placa complicata mai e :axe:

Link spre comentariu

OK. Ideea mi se pare interesanta. Chiar am vazut un softulet care folosea placa de sunet cam asa: un canal scotea semnal si celalalt citea. Scopul era masurarea parametrilor TS ai difuzoarelor.Probabil ca ar merita sa afli cum se foloseste placa de sunet in Delphi (eu nu stiu, dar precis exista forumisti care te pot ajuta), decat sa complici montajul, cu rezultate indoielnice. De ex sonda aia detectoare poate influenta rezultatele masuratorii filtrului. O citire directa cu un AD, apoi procesarea digitala a esantioanelor cred ca e mai indicata.Bafta!Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări