Vizitator Marus_Rockeru Postat Decembrie 5, 2006 Partajează Postat Decembrie 5, 2006 Cum fac o sonda audio ? sa masor amplitudinea unui semanal audio sinusoidalMa refer la d-aia cu diode Si .... sa nu aud de osciloscop :axe: Sa ziceam ca un semnal are 7 V amplitudine (si ma refer asa in generala cind se vorbeste despre amplitudinea unui semanl) se refera la o semiperioada sau la toata ?Adica e +/- 3,5 V sau +/- 7V sau cum ... :smt017 Link spre comentariu
niq_ro Postat Decembrie 6, 2006 Partajează Postat Decembrie 6, 2006 ca sa te lamuresti cum e cu semnalul vezi http://www.ece.unb.ca/tervo/ee2791/vrms.htm o schema ar putea fi cea de la http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/ ... lmeter.htm la care-i pui un divizor, pentru ca ea are nivelul maxim de 0,1V si un divizor 1/100 ar rezolva problema... DAR poti masura semnalul cu un aparat de masura digital (din astea de se gasesc pe toate drumurile) si tii cont ca el masoara RMS si tu vrei sa sti cat e "varful" (peak voltage) deci inmultesti valoarea masurata cu 1,414 (radical din 2) pentru ca-i semnal sinusoidal 1 Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru Postat Decembrie 6, 2006 Partajează Postat Decembrie 6, 2006 Deci V RMS este aia masurata dupa redresare doarDar daca ii pun si un condensator de filtrare nu e ca si cind as inmulti cu radical din 2 ?Si pina la urma care conteaza pt. masuratoarea mea : RMS sau Peak ? Audio Level Meter -ul ala nu-mi place ca e activ, eu vreau pasivIn imagine e clasica SONDA RF, as vrea sa fac ceva tot in genul asta dar pt Audio. Mi-a zis cineva ca doar trebuie schimbate valorile, dar nu mi-a spus si care sa fie :axe: (ca e chestie simpla si ca stie oricine ..... de unde draq sa stiu eu daca nu stiu .... uite io sint prost ...si acu ce sa fac? ...vreau si io totusi sa masor o tensiune AF.... daca imi spune si mie cineva ce face , crapa dracii ? )Asa.... masuratoarea o sa fie facuta cu un ADC ca am nevoie de ea in calculator :crazy: ... daca are vreo importantaMai observ ca in Level Metru-l ala tensiunea audio e redresata cu 4 diode ... :smt017 , la mine de ce e cu 2 ? si merge ...asa am folosit-o toata viata ... cu rezultate bune in RFPina acu am gasit niste diode care cred ca sint bune pt. treaba asta : 1N5819 Cercetarea continua .... :partyman: Link spre comentariu
niq_ro Postat Decembrie 7, 2006 Partajează Postat Decembrie 7, 2006 inca ceva de studiu la http://www.soundcreation.ro/index.php?menu=5&id=16 si una una la http://www.actrus.ro/biblioteca/cursuri ... 9_2_3.html Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru Postat Decembrie 7, 2006 Partajează Postat Decembrie 7, 2006 aha ... si o sonda ciuciu :smt013 Link spre comentariu
niq_ro Postat Decembrie 7, 2006 Partajează Postat Decembrie 7, 2006 ehh.. pai faci schema de ai prezentat-o Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru Postat Decembrie 7, 2006 Partajează Postat Decembrie 7, 2006 pai nu stiu VALORILE :smt005 Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 7, 2006 Partajează Postat Decembrie 7, 2006 pune ambii conzi de 1...10uF Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 7, 2006 Partajează Postat Decembrie 7, 2006 am facu si yo o sonda asemanatoare acu ceva timp dar tot nu prea m-am lamurit1 Link spre comentariu
niq_ro Postat Decembrie 7, 2006 Partajează Postat Decembrie 7, 2006 :smt005 adica? in ce sens esti nelamurit? imi vine sa-mi smulg paru' din cap cu stilul asta de raspuns... noroc ca nu mai am...par :partyman: da' pe bune, trebuie sa ghicim ce draq aveti voi in cap...sau ce ati putea avea??????ce nu face? ce face? ce masoara? ce nu masoara? Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru Postat Decembrie 8, 2006 Partajează Postat Decembrie 8, 2006 uite, eu as vrea sa stiu ce masoara sonda mea ? o semiperioada ? o perioada ? RMS ? Peak ? :smt003 Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 8, 2006 Partajează Postat Decembrie 8, 2006 adevarat graiesti .. ce masoara ? Link spre comentariu
niq_ro Postat Decembrie 8, 2006 Partajează Postat Decembrie 8, 2006 fiind un semnal sinusoidal, ramura pozitiva e identica cu aia negativa, da?apoi etalonezi voltmetrul tau si-ti arata "ce vrea muschii tai" da' io tot nu inteleg de ce nu folosit un aparat de masura industrial (din alea digitale) si gata... Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 8, 2006 Partajează Postat Decembrie 8, 2006 am un multimetru (sau nu te refereai la asta ) M890G Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 8, 2006 Partajează Postat Decembrie 8, 2006 Sonda aia masoara tensiunea varf la varf minus doua diode. Daca amplitudinea tensiunii e prea mica, nu mai masoara nimic ptr ca nu se mai deschid diodele.Masuratoarea e orientativa si depinde si de rezistenta voltmetrului de CC pe care il conectezi la bornele din dreapta ale montajului.Chiar si caderea de tensiune pe diode se modifica cu rezistenta voltmetrului, deci masuratoarea e orientativa.Precizia creste odata cu cresterea amplitudinii tensiunii masurate pentru ca procentul reprezentat de caderea de tensiune pe diode din tensiunea totala se micsoreaza. Bineinteles, nu trebuie depasite specificatiile componentelor.Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum