cearda Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 Ce se intampla daca avem 2 celule de laptop puse in pararel la incarcat si una din ele ajunge la 4,2v inainte de cealalta? Cum am patit eu:am pus 2 celule in pararel la incarcat iar una ajunsese la 4,3v - a doua avea 3,79,am oprit incarcarea. Cred ca este cam periculos in general cu pusu in pararel la celulele de laptp mai ales daca nu sant de acelasi fel. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat August 3, 2014 Autor Partajează Postat August 3, 2014 Asa sunt puse din fabrica,eu ce sa le fac? Link spre comentariu
UDAR Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 (editat) Ce se intampla daca avem 2 celule de laptop puse in pararel la incarcat si una din ele ajunge la 4,2v inainte de cealalta? Cum am patit eu:am pus 2 celule in pararel la incarcat iar una ajunsese la 4,3v - a doua avea 3,79,am oprit incarcarea. Cred ca este cam periculos in general cu pusu in pararel la celulele de laptp mai ales daca nu sant de acelasi fel. Ar fi interesant să descrii fenomenul prin care două celule puse în paralel pot ajunge la tensiuni diferite ! Multe mistere ale electrotehnicii ar putea fi astfel rezolvate !!! Editat August 3, 2014 de UDAR Link spre comentariu
UDAR Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 (editat) As putea alimenta incarcatorul la 12,8V? E mult prea la limită , ar implica o schemă dichisită cu MOSFET și nici așa n-ar fi sigur . 12,8 e mult prea aproape de 12,6. PS Un încărcător performant nu este niciodată o chestie trivială, în ciuda miilor de scheme care circulă pe net. Fiecare chimie de acumulator are particularitățile ei de încărcare și , dacă nu le respecți , distrugi rapid acumulatorul , uneori ( la Litiu de exemplu ) chiar și cu Booom !!! Editat August 3, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat August 3, 2014 Autor Partajează Postat August 3, 2014 Atunci o sa raman la 17V,dar unde gasesc o schema? Link spre comentariu
UDAR Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 (editat) Citește postul meu #12 și răspunde la întrebările de acolo ( mai puțin cea cu 24V , am înțeles , mergi pe 17V ) . O să-ți propun , în aceste condiții , o schemă . Fără garanție , fără suport nelimitat ! Nu pot concepe o schemă la mii de ani lumină de nevoile/posibilitățile userului . Dacă vrei o schemă testată , fix pentru nevoile tale , caută singur , net-ul e mare ! @cearda Vino cu explicația ( ? ) sau cu corecția ! Să nu rămână cineva cu vreo impresie greșită ! Editat August 3, 2014 de UDAR Link spre comentariu
cearda Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 Ar fi interesant să descrii fenomenul prin care două celule puse în paralel pot ajunge la tensiuni diferite ! Multe mistere ale electrotehnicii ar putea fi astfel rezolvate !!! Eu doar v-am spus ce am patit,nu stiu cum s-a putut intampla ca doua celule de laptop sa fie in pararel si sa se incarce diferit. Link spre comentariu
UDAR Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 (editat) Păi atunci , ca să ieșim din ceață , fă, te rog , un desen cu celulele respective . Cum erau ele legate și cum ai măsurat . Și apropo, e paralel nu pararel. Prima dată am crezut că ai tastat greșit dar se pare că nu... PS Iartă-mă că insist , dar nu suntem la secțiunea începătorilor să ne dăm cu părerea . Unii ar putea lua de bune ce scrie pe aici ... Editat August 3, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat August 3, 2014 Autor Partajează Postat August 3, 2014 Mi-am promis să nu mai fac scheme la cerere ( din lipsa oricărui feedback de la majoritatea beneficiarilor ) dar aș putea face o excepție dacă îmi precizezi niște condiții : 1. Dacă dorești să folosești o sursă de 24V , ești dispus să pui radiatoarele corespunzătoare ? Apropo, ce curent poate debita sursa pe termen lung ? 2. Comunică-mi ce integrat / tranzistori preferi să folosești în regulatorul de curent . De ex LM317 + tranzistor PNP sau LM338 , etc.( În funcție de ce ai , de exemplu ). 3. Dacă vrei sau nu protecție termică ( foarte indicată ) în caz că ai termistor inclus în pack ? Dacă da , ce valoare are ( la 25°C) ? S-ar putea să mai am întrebări pe parcurs . În legătură cu ”șmecheria” cu încărcătoarele pentru 3 celule , nu știu să răspund . Fie nu se cere , fie , pur și simplu , schemele erau pentru 2-3-4 celule și nu te-ai prins tu. 1.17V si da,radiatorul poate fi mare. 2.LM317 + tranzistor PNP 3.Da,vreau protectie termica cu termistorul de 10K. Link spre comentariu
UDAR Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 OK , până mâine seară o să ai schema . Sper ca măcar tu să o experimentezi !. Dacă îmi dai o adresă pe PM , te pot ajuta cu unele componente , gratis evident ! Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat August 3, 2014 Autor Partajează Postat August 3, 2014 Incarcatorul il fac sigur,chiar daca o sa dureze 2 luni Multumesc mult,dar oricum trebuie sa fac comanda pe miva,iar de acolo am nevoie doar de tranzistori,rezistente,radiatoare si alte maruntisuri am eu.Dupa ce o sa o incarc,trebuie sa fac cumva ca sa nu se descarce sub 9V (3V pe fiecare celula),cum se cheama "dispozitivul" ca sa caut o schema pe net? Link spre comentariu
UDAR Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 (editat) Asta e altă discuție și nu e nici asta simplă. Putem povesti dacă spui ce vrei să alimentezi cu pack-ul , odată ce l-ai încărcat. PS Pe net nu există ( neapărat ) ceea ce ai tu nevoie ci ceea ce vor ei să vândă ! Dacă se nimerește , norocul tău . Dar de cele mai multe ori ei reușesc să te convingă că tu ai nevoie exact de ceea ce ei au de vânzare ! EDIT M-a furat termenul ”dispozitiv” . La prima lectură am înțeles că vrei să cumperi dispozitivul . Rămâne valabil ce am scris în prima frază. Editat August 3, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat August 3, 2014 Autor Partajează Postat August 3, 2014 Vreau sa alimentez o pereche de branturi electrice (incalzite),au un consum de maxim 1Ah.As fi vrut sa fac eu ceva care ca opreasca alimentarea cand acumulatorul ajunge la 9V,dar daca e asa de complicat,o sa cumpar un voltmetru si o sa verific starea acumulatorului... Link spre comentariu
UDAR Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 Reluăm , consumul e de maxim 1A ! Se poate face un circuit simplu , ca să te atenționeze măcar dacă nu să deconecteze. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat August 3, 2014 Autor Partajează Postat August 3, 2014 Pai daca aprinde un LED,nu cred ca nu poate actiona un releu care sa deconecteze bateria... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum