Ombladon2002 Postat Octombrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2014 Ce grosime ar trebui sa aiba cablul dintre cele 3 pachete de 20 de celule fiecare ,ajung 5mm patrati sau sa pun de 10?Sa zicem ca as avea un curent maxim de 30A. O sa pun 3x2,5mm patrati (10 cm lungime) intre celule 2x4 mm patrati (30 cm lungime) cablu care pleaca spre consumator si 1,5mm patrati cablul pentru incarcare,este bun asa? Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Octombrie 3, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2014 (editat) Cum este posibil sa am 4,06V pe mufa de incarcare iar tensiunea masurata direct pe celula este 3,92V? Nu este nici un contact imperfect,cablurile sunt de 1,5mm patrati,30 cm lungime,curentul de aproape 1A. LE: Asta se intampla pe o singura celula,tensiunea celor 3 iesire era reglata la 4,12V,la prima celula am 4,06V pe mufa (este cea mai descarcata) si 3,92V pe celula,la a 2 a am 4,12V pe mufa si 4,22V pe celula,a 3 a se comporta normal 4,12V pe mufa,4,12V pe celula,ce s-a intamplat?Este incarcatorul defect sau au celulele probleme? Editat Octombrie 3, 2014 de Ombladon2002 Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 Masurati caderea de tensiune pe mufa de incarcare (un tator pe borna de la incarcator, lipitura firului pe placa cu montajul, si celalalt tator la plusul acumulatorului). Daca aveti montat circuitul de echilibrare atunci lasati-l sa-si faca treaba pana se ajunge la aceeasi tensiune la toate grupurile, aveti celule cu capacitati diferite. Daca nu aveti circuit de echilibrare atunci trebuie sa le incarcati pe toate in paralel, conectarea unui grup se face mai intai printr-o rezistenta de 1 ohm la cativa W pana se egalizeaza tensiunile sau nu mai apare tensiune pe acea rezistenta, apoi se trece la conectarea urmatorului grup in acelasi mod. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Octombrie 5, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2014 (editat) Incarcatorul este cel din pozele anterioare,deci are circuit de echilibrare,acum incarc doar o celula,am scos pinii din mufa de la celelalte 2 si nu mai am nici o cadere de tensiune,deci este bine daca le las la incarcat pe toate,avand in vedere ca incarcatorul este reglat la 4,12V iar o celula are 4,12V,una 4,22V iar una 4,05V?Daca am celule cu capacitati diferite o sa am probleme la descarcare?Adica in afara de faptul ca toate o sa aibe capacitatea celei mai mici. Nu pot sa le incarc pe toate in paralel,asta ar insemna o gramada de mufe,sau un releu cu multe contacte,care trebuie sa reziste la 30A... Editat Octombrie 5, 2014 de Ombladon2002 Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Octombrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Am facut cateva teste 5 minute in sarcina,1-2 minute pauza iar dupa 40 de minute in sarcina,tensiunea a scazut la 9,85V,dar temperatura a ajuns la 50*C si scade foarte greu,2-3 grade in 20 de minute,cred ca trebuie sa renunt la folia in care este bagat acumulatorul...Temperatura de 50*C era la mijlocul acumulatorului,la exterior era cu 6-7 grade mai scazuta. Link spre comentariu
QQme Postat Octombrie 10, 2014 Partajează Postat Octombrie 10, 2014 Se incalzesc datorita rez.interne,a elementilor, eu am pus 2 ventilatoare sub cutia(aluminiu)cu acumulatori(pwm-ul limitat la 25A) Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Octombrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2014 (editat) Imi puteti da mai multe detalii?Ce configuratie are acumulatorul,la ce il folositi,ceva poze...Cum ati limitat la 25A? Editat Octombrie 10, 2014 de Ombladon2002 Link spre comentariu
Vizitator Lucian EP Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Salutare tuturor!. Urmaresc de ceva vreme acest forum si mai recent chiar acest topic, interesanta schita... si eu am de a face cu un incarcator Li-Ion pe multe celle paralel si serie ne avand timp abia azi am reusit sa fac o mica simulare pe baza schemei Dl. "Udar" sper sa fie de folos si la altii macar cat mi-a fost mie. Va multumesc Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Octombrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Salut,am si eu niste intrebari dac nu sunt prea indiscret.Ce acumulatori vreti sa incarcati cu el,care este curentul maxim de incarcare,? Link spre comentariu
Vizitator Lucian EP Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 cred un 3 s cu 4 p la care una singura cu 2.2A sau mai mult acu nu-mi amintesc ce mai am prin casa ;) imi este necesar pt o bormasina pe acumulator si un vechi proiect neterminat adica un pistol mitraliera (softair) AKs74u grincov cu 9 sau chiar 12 celule "inghesuite" in pat si oturator Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Oauu, ce cool ești acum ! Link spre comentariu
QQme Postat Octombrie 15, 2014 Partajează Postat Octombrie 15, 2014 Multumesc,spune ce te intereseaza,sau ce vrei sa faci. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 15, 2014 Partajează Postat Octombrie 15, 2014 Va anunt ca de aseara am fost repartizat ca moderator si aici pentru a-l ajuta pe Dr.L care in ultima vreme are ceva probleme cu timpul diponibil moderarii, eu inca nu duc lipsa de timp pentru moderare, astfel incat va asigur ca sectiunea de alimentatoare se va mentine cat se poate de curata, motiv pentru care am facut si aici ceva curatenie, QQme daca aveti de gand sa ajutati o faceti benevol si nu conditionat. Spor. Link spre comentariu
QQme Postat Octombrie 16, 2014 Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Am promis amanunte. acum. Li-ion 18650 diversi(cap.intre 2000-2800mah) grupati cate 12-14 buc. in 7 grupe inseriate, a iesit un ac. de 20Ah la curentul de 20A si tensiune de 28-21V functie de starea de descarcare. Acum. are 5Kg , asigura 25Km/ora, 20Km, cu motor 250W tip MY 1016.p.s. acum. au fost grupati dupa rez. interna si capacitate, ambele la curentul de 2A pe element. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Octombrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2014 De unde ati luat celulele,cat v-au ajuns?Cu ce le incarcati?Are BMS sau alte protectii? O poza cu conexiunile intre celule (daca nu sunt bagate in tub termocontractabil)? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum