Ombladon2002 Postat Septembrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2014 Nu m-am suparat,oricum m-am referit la "lume" in general,nu am spus ca mi-a zis cineva ceva,nici nu cred ca mi-a zis nimeni chestii de genul ala.Nu ma deranjeaza nici un raspuns,doar ca daca vine cineva si-mi spune nu fa aia ca o sa patesti ceva,eu nu o sa-l ascult,doar pentru ca asa mi-a zis el,poate are dreptate,poate nu,eu o sa caut informatii in legatura cu ce zice el si daca are dreptate,bine,daca nu,atunci de ce sa nu-i spun?Asa domnului miticacamy i-am raspuns,deoarece acele clipuri nu sunt cu celule li-ion folosite intr-un mod corespunzator,testele cu celule incarcate si descarcate la un curent mare,ar avea relevanta,dar pe mine nu ma intereseaza ce se intampla cu celula cand este incarcata la 12V...Din cate am vazut,nu ar reactiona violent la supraincarcare (in limita bunului simt),lovire,incalzire... Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 24, 2014 Partajează Postat Septembrie 24, 2014 (editat) Poti sa realizezi sigurante din insasi tablitele de conexiune la celula, acestea vor ceda la un scurt circuit violent. Oricum standardul prevede ca sa existe limitare la suprapresiune in celula ca sistem de protectie cu intreruperea circuitului. Acum recomand ca reper la calculul incarcatorului datasheet-ul de la o celula Li-Ion de tip 18650 unde, la cele "de firma" scrie ce e voie si ce nu. Nu e mai bine sa discutam luand ca reper o astfel de celula? Editat Septembrie 24, 2014 de The Stressmaker Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Septembrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2014 Nu cred ca sunt celule fara acea "supapa",chiar si cele mai ieftine o au. Sa zicem CGR18650CG. Link spre comentariu
QQme Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Nu te complica, pe descarcare siguranta tip auto 40A , pe incarcare sig. individuale pe fiecare grup de acumuletori 5A, balansare disipativa,(cum ai tu dar fara rez de balast) atentie se disipa 90W la un curent de incarcare de 3A Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Septembrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Atunci cum se disipa cei 90W daca nu pe rezistente? Link spre comentariu
QQme Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Pe tranzistoare (radiator+cooler) Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Septembrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Da,am inteles asta,dar care este motivul,de ce nu cu rezistente? Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Septembrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Mai pun o intrebare,ca sa nu o puna altii cand sunt la jumatatea constructiei.Gasesc un incarcator li-ion 6S,cu egalizare, 4-5 A pe fiecare celula,cu sursa de alimentare inclusa pana in 250 Lei? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Pentru ca existenta unei rezistente limiteaza gama de reglaj a stabilizatorului paralel la valoarea rezistentei. Adica, daca rezistenta este de 10 ohm atunci limita curentului maxim de incarcare este de 0,42A. Daca nu se foloseste rezistenta iar tranzistorul este conectat cu colectorul la plus si emitorul la minus gama de reglaj creste considerabil pana la limita electrica sau termica a tranzistorului fara a avea control. Totusi nu se foloseste aceasta metoda din cauza ambalarii termice a tranzistoarelor bipolare care si se prefera a se adauga in emitor o rezistenta de valoare mica care sa limiteze curentul la o valoare acceptabila atunci cand apare ambalarea termica. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Septembrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Imi puteti spune cum trebuie pusi acei tranzistori (BD139) care comanda Q3 Q4 si Q5? http://s1313.photobucket.com/user/ombladon2002/media/untitled_zpsccd50d9c.png.html Link spre comentariu
QQme Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Limitarea se face din sursa 3-4 A si29V pt. 7 grupe de acumulatori. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Septembrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Ma scuzati,dar nu stiu la ce va referiti. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 In schema, daca uniti baza tranzistorului cu catodul tl431 (celalalt fir liber) ar trebui ca sa existe o marja de control al curentului de maximum 100mA inmultit cu factorul beta al tranzistorului folosit (adica la un tranzistor cu beta de 10 aveti cam 1A pe tranzistor). Daca rezistenta de 0,5ohm o montati la emitorul tranzistorului veti evita ambalarea termica a tranzistorului cu o usoara reducere a curentului maxim (compensare cu marirea factorului beta al tranzistorului) Link spre comentariu
QQme Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Nu se ambaleaza th. da ca are racire suficienta pe fiecare tranzistor cade 4,15V x 3A =12,45 W (numai spre sfarsitul incarcarii) eu folosesc BD 243. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Septembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum