Marian Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 Pui un amarat de potentiometru de volum la intrare si reglezi din el pana se aude ok, nu exista alta solutie la astfel de integrate. Link spre comentariu
UDAR Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 Să te ajut , cum ? Materiale , articole , etc. la acest nivel nu am din păcate . Dacă știi engleza cât de cât Google este cel mai bun ajutor . La întrebări concrete , punctuale , răspund cu plăcere , eventual la Secțiunea începătorilor. Sunt mulți colegi de altfel care răspund cu multă răbdare la acea secțiune. Și, foarte important . Fără supărare și fără niciun fel de rușine ( că nu-i de ce ) trebuie spus nivelul pe care îl ai ca să poți primi răspunsul potrivit. Nu te cunoaște nimeni pe acest forum ( presupun) ca să știe cum să-ți răspundă. Link spre comentariu
MysteriousBoy Postat August 2, 2014 Autor Partajează Postat August 2, 2014 Nu am studii in acest domeniu, m-am apucat singurel de studiat de pe net si pus in aplicare. Link spre comentariu
UDAR Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 (editat) Nu e vorba de studii în domeniu , e un hobby . Dar și când te apuci de pescuit citești câte ceva , întrebi un prieten , etc. Nu iei pur și simplu undița și pleci pe baltă . PS Eu sunt total străin de pescuit. PPS Dacă nu este , poate n-ar strica de deschis un subiect gen Ce e un amplificator audio și ce vrea el ? la Secțiunea începătorilor .... Sunt dispus să contribui . Editat August 2, 2014 de UDAR Link spre comentariu
mila Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 (editat) TDA2822M e un circuit de 1W/8Ohm la 9V.Chiar si asa nu se simpte bine http://www.st.com/web/catalog/sense_power/FM125/CL1503/SC977/SS1622/PF65124?sc=internet/imag_video/product/65124.jsp La 12V zic eu ca e necesara o sarcina de 16Ohm Cred ca un 0.5W pe canal e realist. Deci nu o sa obtii 20W din el! Editat August 2, 2014 de mila Link spre comentariu
UDAR Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 Păi omul a zis că e pentru căști ! Link spre comentariu
MysteriousBoy Postat August 2, 2014 Autor Partajează Postat August 2, 2014 (editat) M-am documentat in legatura cu acest IC. Doar schema am luat-o eu din revista conex club si am adaptat-o un pic pentru ca nu aveam conzi de 1,5uF asa ca am pus cate doi de 3,3uF in paralel. Nu doresc sa lucrez cu tensiuni mari pentru ca sunt la inceput, asta e motivul pentru care am ales acest montaj ca punct de plecare.Stiu ce e un amplificator si ce face el, sau ma rog, ce ar trebui sa faca. Doar ca sunt unele chestii, gen ceea ce am intalnit acum, si am considerat ca cineva specializat in asa ceva mi-ar putea da un raspuns concret fara sa trebuiasca sa citesc 10pagini ideea cu potentiometrul m-a dat peste cap la subiectul cu controllerul audio, citeste te rog ceea ce am scris in acel subiect. Cu toate ca acea schema e luata tot din revista conex, potentriometele intra in functiune de la 15% in sus si cursa e foarte scurta prntru ca dau din nou de semnal distorsionat. Potentiometrele de 50k nu le-am pus de capu' meu. Editat August 2, 2014 de MysteriousBoy Link spre comentariu
ain Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 (editat) Vezi ca prin ligarea in paralel capacitatea se dubleaza. Trebuie sa le legi in serie. La capacitori e invers ca la rezistori.http://farside.ph.utexas.edu/teaching/302l/lectures/node46.html Editat August 2, 2014 de ain Link spre comentariu
UDAR Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 si am considerat ca cineva specializat in asa ceva mi-ar putea da un raspuns concret fara sa trebuiasca sa citesc 10pagini Corect , e greu de citit 10 pagini . Dovadă foaia de catalog de la TDA1524 care are 16 pagini și nu ai citit-o . Acolo scrie ( și arată pe grafic ) că reglajele , în special cel de volum , nu încep de la zero volți. Ți-ai fi răspuns astfel singur la prima întrebare . La a doua ți s-a răspuns și acolo, e același lucru ca și aici .Nu poți furniza un semnal cu nivel prea mare într-o componentă a lanțului audio și să reduci nivelul după aia . Răul e deja făcut. Există un nivel maxim care nu e voie să fie depășit, indiferent dacă ulterior ai sau nu un reglaj de volum. Link spre comentariu
Sharky Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 Mutat si acest post la sectiunea incepatorilor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum