MysteriousBoy Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 (editat) Salutare. De curand am realizat un montaj "controller stereo" si am postat in acest topic http://www.elforum.info/topic/92679-nedumerire-controler-stereo/?do=findComment&comment=1019256 problema pe care am intapinato, si anume, la volum mic(cca. 30% din master volume) din sursa semnalului audio (laptop, placa audio onboard) totul e ok.. dar daca dau la maxim volumul deja o ia razna, distorsioneaza enorm si in plus reglajele le ia foarte "tarziu" ca sa zic asa.. adica de la jumatatea cursei potentiometrelor, foarte scurt ca pe urma incep distorsiunile(doar in cazul volumului), daca dau bass si inalte la maxim si volumul e dat incet nu distorsioneaza. Bun.. acum, aceeasi problema o am si la acest amplificator, un mini amplificator (2x1W, pentru casti mai mult), doar ce l-am realizat.. am alimentat cu 12V, i-am bagat semnal audio din pc, si.. aceeasi problema.. ba acum mai nasol.. nu pot sa trec de 5% din master volume ca deja nu se mai intelege nimic.. am legat impreuna cu acel controller stereo, tot asa.. unde e problema? De ce la combina audio pe care o am pot tine volumul la maxim din PC si nu am probleme? Imi poate explica si mie cineva, mai ca la "incepatori", asa? Care e problema si ce e de facut? Editat August 2, 2014 de MysteriousBoy Link spre comentariu
validae Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 Ai încercat și cu tensiuni de alimentare mai mici ? Nu de alta, dar acest integrat funcționează foarte bine și cu tensiuni de la 2V în sus, nu e cazul să-l duci aproape de maximul de 15V. Link spre comentariu
leo 17 Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 de la 3 la 12 v merge ok ..filtaj bun sa ai ...amplificatyorul merge si in punte ok ... Link spre comentariu
UDAR Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 TDA2822M are amplificare în tensiune fixă de cca 39dB ( aproape 100 de ori ). Placa ta de sunet are probabil 1V nominal la ieșire deci , luînd-o după cifrele tale 5% înseamnă 50mV . Înmulțit cu 100 înseamnă 5V adică 14Vvv la 12 V alimentare ... Link spre comentariu
MysteriousBoy Postat August 2, 2014 Autor Partajează Postat August 2, 2014 La tensiune mai mica distorsioneaza si mai tare adica, sa zicem ca alimentez cu 12v si reglez volumul sa se auda ok..daca cobor tensiunea la 6v distorsioneaza. Alimentarea o fac dintrun alimentator de laptop + regulator tensiune cu lm317t. Nu cred ca problema e alimentarea ci sursa semnalului..ori e impedanta ori nush...am zis, aceeasi problema o am si la controlerul stereo..e ceva ce mie m-a scapat...deasta apelez la cei priceputi la amplificatoare audio diy... ce tre sa fac mai exact semnalului audio?? Sa il pot tine la 100% din pc si montajele sa lucreze ok? Link spre comentariu
UDAR Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 (editat) Iartă-mă, răspunsul e tot acolo ( în postul meu de mai sus ). Dacă scazi alimentarea , amplificarea nu scade ( cel puțin nu în aceeași măsură ) iar etajul final nu are tensiune suficientă ca să urmărescă semnalul . De aici distorsiunile . Dacă ai înțeles OK, dacă nu eu nu mai insist. EDIT Hai să spun și altfel . Avem un amplificator alimentat la 12V . Tensiunea de ieșire este clar limitată între 0 și 12V ( de fapt , nici atât , dar să zicem ) . Amplificatorul are o amplificare de 100 de ori în tensiune . Asta înseamnă că la intrare nu avem voie să-i aplicăm mai mult de 12V/100 = 120mV vârf-vârf adică cca 42 mVrms . Orice semnal la intrare mai mare decît ăsta distorsionează. Editat August 2, 2014 de UDAR 1 Link spre comentariu
MysteriousBoy Postat August 2, 2014 Autor Partajează Postat August 2, 2014 Ok si cum limitez semnalul? Deci nu e din impedanta.. Link spre comentariu
UDAR Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 Păi nu îl limitezi nicicum . Pur și simplu nu dai nivel mai mare decît poate duce. Link spre comentariu
validae Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 Cu alte cuvinte mergi cu volumul PC-ului la minim. Reglajul dorit de volum îl faci din amplificatorul extern. Link spre comentariu
ain Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 Mai poti pune la intrare un atenuator rezistiv. Componentele le poti calcula usor cu un calculator de pe net, cum ar fi asta: http://www.raltron.com/cust/tools/voltage_divider.asp Link spre comentariu
MysteriousBoy Postat August 2, 2014 Autor Partajează Postat August 2, 2014 Pe mine ma interesa daca exista vreo solutie, cum am mai zis sa pot da semnal 100% din pc, si daca se putea face ceva sa limitezee semnalul in asa fel incat amlificatorul sa functioneze on parametrii. Aceeasi problema e si la controller,nu? Sau acolo e vorba de impedanta ? Link spre comentariu
UDAR Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 Ce înțelegi prin ”amlificatorul sa functioneze on parametrii” ? Link spre comentariu
MysteriousBoy Postat August 2, 2014 Autor Partajează Postat August 2, 2014 Adica cum functioneaza niste amplificatoare de cumparat sa nu stau sa am grija sa tin volumu la 3%. E vb doar de acel atenuator rezistiv? Link spre comentariu
UDAR Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 Ar fi nemaipomenit dacă ai mai citi cîte ceva despre amplificatoare . Sunt ceva materiale și pe aici , pe forum . Link spre comentariu
MysteriousBoy Postat August 2, 2014 Autor Partajează Postat August 2, 2014 Ma poti ajuta? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum