nicul Postat Decembrie 5, 2006 Partajează Postat Decembrie 5, 2006 atmel 89c2051Are cineva un program, link, orice cu un program de comunicatie seriala?As vrea sa transmit un caracter pe 8 biti din calculator (cu hyperterminal sau altceva) atmelul sa-i puna pe portul P1 si sa transmita catre calculator ceva (caracterul pe care l-a receptionat, ce a scos pe port in hexa sau orice altceva).Am incercat ceva dar merge din parti, ceea ce e normal avand in vedere experienta mea in microcontrolere.In plus nu stiu daca pot sa folosesc (si daca pot cum?) porturile P1.0 si P1.1 care sunt diferite de celelalte porturi P1. Ar trebui sa le pun rezistente pull-up? Link spre comentariu
one Postat Decembrie 5, 2006 Partajează Postat Decembrie 5, 2006 vezi exemple si tutorial la http://www.8052.com/ Link spre comentariu
mitescu Postat Decembrie 6, 2006 Partajează Postat Decembrie 6, 2006 Rutina de intializare a UART si cateva rutine de transmisie si receptie;initializare UART;atentie daca se utilizeaza alte resurse cu;biti de setare in TCON si SCONINIT_UART: Mov TCON,#0 Mov TMOD,#020H Mov TH1,#0f8h ; for q=14.18MHz /9600 baud Anl PCON,#07FH Orl PCON,#80h Setb TR1 Mov SCON,#072H Ret;***************************************;asteapta eliberarea uart (daca este cazul) si transmite octetul din Aput_uartw: Jnb TI,put_uartw Clr TI Mov SBUF,A Ret;**************************************;tentativa de transmitere a octetului din A;daca il transmite carry=1];in caz contrar returneaza carry=0put_uart: ;output character in A. Clr C Jb TI,put_uart1 Retput_uart1: Clr TI Mov SBUF,A ;output character Setb C ;TRANSFER OK Ret;**********************************;citeste un octet de la UART;intorce carry=1 si octetul in A daca este succes;sau in caz ca nu exista octet intorce carry=0get_uart: ;read character and return it in A. Clr C Jb RI,get_uart1 Ret ;CARRY CLEAR >> TX FAILLget_uart1: Mov A,SBUF Clr RI Setb C ;CARRY SET >> TRANSFER OK Ret;**********************************; asteapta un octet de la UART;pe care il intoarce in Aget_uartw: ;WAIT FOR CHR Jnb RI,get_uartw Mov A,SBUF Clr RI Ret;****************** Link spre comentariu
costy35 Postat Decembrie 6, 2006 Partajează Postat Decembrie 6, 2006 In primul rand tre sa stii sa faci un exe pentru pc si un hex pentru microcontroler.Stii macar cat de cat despre ce vorbesc?Daca nu ... uitat-te pe pagina mea ,pentru ca eu acestor oameni ma adresez.Daca da i-ti doresc numai succese! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum