lorik199 Postat Iulie 30, 2014 Partajează Postat Iulie 30, 2014 Detin un FT277 la care finalul a fost totdeauna cam problematic, facandu-se adaptare la GU50, spatiul fiind foarte stramt. Ce vreau sa fac e sa scot tot finalul si sa pun un final cu tranzistori cu care sa pot ataca un final mai departe. As dori o schema spre care sa ma indrumati, n-am nevoie de mare putere, 10-15W, preferabil cu 2N3375. Atasez schema partii finale, precizand ca as vrea sa scap si de 12BY7A, semnalul sa-l culeg din punctul rosu. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat August 1, 2014 Partajează Postat August 1, 2014 Parerea mea (de nostalgic) sa nu modifici transceiverul, o sa-i scada valoarea. Mai bine incearca sa folosesti tuburi mai ieftine si usor de gasit, poate un 6П14П Stiu ca nu e chiar cea mai fericita alternativa dar eu daca ar fi in locul tau nu m-as indura sa modific. Poate pt ca iubesc prea mult tuburile Link spre comentariu
yo2mhj Postat August 1, 2014 Partajează Postat August 1, 2014 12BY7A se poate inlocuii cu 6P15P...cu probleme la alimentarea filamentului...Eu personal am avut un oldie-s FT 250 la care erau inlocite finalele cu 6P36S ...nu era cel mai fericit lucru...dar mergea...si acum plang dupa transceiverul ala... Link spre comentariu
lorik199 Postat August 2, 2014 Autor Partajează Postat August 2, 2014 (editat) Si eu sunt iubitor de tuburi, dar in cazul de fata pot spune ca finalul e un compromis intre spatiu si componentele utilizate, fiind foarte inghesuit si greu de modificat. 12BY7A nu e o problema, e un tub destul de usor de gasit, am unul momentan bun in transceiver si unul de rezerva. Problema mare e cu tuburile finale,originalele iesind din discutie din cauza pretului mare, alte tuburi "comune" fiind ori neincapatoare fizic ori nepotrivite electric. Din poza de ma jos se poate observa finalul in toata splendoarea sa. http://www.k3jls.net/sweeps.jpg Editat August 2, 2014 de lorik199 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 Incearca sa pui un GU19 , ai loc si merge fara probleme la 50-70W out. Oricum e mai bine decit sa incerci tranzistorizarea . Grig Link spre comentariu
radiomanyo Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 (editat) Se poate pune 6146, pe undeva aveam modificarea.. Si un link cu descrierea :http://www.k3jls.net/FT-101.html Editat August 3, 2014 de radiomanyo Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum