Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

identificare rezistenta

dzyk2000

Postări Recomandate

Salutari,

Am desfacut astazi un tv crt fara sunetsi am gasit o rezistenta busita dar nu reusesc sa ii gasesc valoarea, dupa marime are cam 3w, si culorile sunt: albastru, auriu, auriu, negru, maro, sau invers, nu imi pot da seama pentru ca nu are nici o linie mai departata sau apropiata de vreun terminal, daca stie cineva il rog sa ma ajute

Link spre comentariu

Are 1 Ohm după codul culorilor. Poți estima și altfel, dacă nu se mai cunosc culorile sau sunt denaturate de căldură. Se răzuie pe o parte tot lacul până se ajunge la stratul rezistiv.Se măsoară de la fiecare capăt până exact la mijloc și se dublează valoarea găsită, majorând-o până la o valoare standard.De ex. dacă de la un capăt și mijloc se găsește aproximativ 500 Ohmi, atunci deducem că are 1000 Ohmi, care e valoare standard.Valorile se rotunjesc prin majorare fiindcă o valoare mai mare e de obicei mai puțin probabil să provoace daune decât una prea mică. Dacă puneai modelul TV-ului se putea găsi mai bine schema.

Editat de validae
Link spre comentariu

Daca intradevar ar fi rezistenta...este de 1 ohmi.Verifica de ce s-a ars.Cel mai probabil ai scurt dupa ea.

Bafta!

Editat de milo01miau
Link spre comentariu

dupa ea este finalul audio, cred ca el este de vina (tda7263), am aruncat un ochi in el si am fugit din atelier ca nu mai puteam de cald, tv-ul este un philips dar nu am stat sa vad pe ce sasiu e si sa caut schema (maine am sa fac asta), asta a fost defectul care se vedea cu ochiul liber am schimbat cu una de 22ohm si scoate un fum misto :)), maine ma apuc de el ca astazi am venit tarziu din oras si eram copt tot de caldura.Am fost intrigat ca nu stiam sa citesc acea rezistenta, am cautat si pe net calculatoare dar nu stie sa o calculeze. Multumesc ptr ajutor. Revin cu detalii maine

Are 1 Ohm după codul culorilor. Poți estima și altfel, dacă nu se mai cunosc culorile sau sunt denaturate de căldură. Se răzuie pe o parte tot lacul până se ajunge la stratul rezistiv.Se măsoară de la fiecare capăt până exact la mijloc și se dublează valoarea găsită, majorând-o până la o valoare standard.De ex. dacă de la un capăt și mijloc se găsește aproximativ 500 Ohmi, atunci deducem că are 1000 Ohmi, care e valoare standard.Valorile se rotunjesc prin majorare fiindcă o valoare mai mare e de obicei mai puțin probabil să provoace daune decât una prea mică. Dacă puneai modelul TV-ului se putea găsi mai bine schema.

Buna ideea, nu stiam treaba asta, un mare ' multumesc' pentru dvs.

Sasiul seamana foarte mult cu cel din imagine..

post-182761-0-72432100-1406746898_thumb.gif

Editat de dzyk2000
Link spre comentariu

Asta e sasiu de beko nu philips sibrezistenta incercuita are 1,5ohmi.P.s.de ce s-a sters mesajul meu anterior in care intrebam ce tv este si unde este rezistenta?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări