Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laboratoare de Electronica.

dan cod

Postări Recomandate

Salut,

In primul rand as vrea sa il rogi tu, daca ti se pare util subiectul , pe dl.Dan sa mute offtopicurile noastre intr-un subiect nou sa zicem cu titlul "Zgomotul electric in laborator de electronica", si sa continuam acolo discutia.

In al doilea rand in poze mie nu mie prea clar care este valoarea zgomotului , cea din casuta unde scrie By?

Link spre comentariu
Vizitator bolovan78

Scuze, acum am uitat mai atent. Nu-i ala. Banuiesc ca te referi la Vpp care-i de aprox 9mV si max de 10mV

P.S. Am trimis mesaj...multam de sugestie.

Editat de bolovan78
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Imi alimentez putinele aparate din  "Man's cave", la reteaua de  230V. Prelungitoare X8  pozate pe perete sub masa, etc.  
Am cumparat de curand vreo 4 jucarii cu controler( Frecventmetru, RLC...) si toate pot fi alimentate 9-12V CC direct. Am posibilitatea sa le fac surse liniare separate alimentate la 230V dar se va mai adauga inca un prelungitor X8, in plus carcasele sunt mici (CD_ROM, sau carcase de surse PC) iar cablurile vor face o salata mai grea decat carcasele. 
Cum consumurile sunt de regula mici, 200-300 mA/aparat, as folosi o singura  sursa de 12V,  liniara sau in comutatie, asezata sub masa, care sa duca cele 4-5 aparate, cu  sigurante pe fiecare din ele.  Ma gandesc chiar sa le inghesui pe toate intr-un rack scos dintr-un calculator ce poate contine cateva carcase CDROM, avantajul major ar fi ca nu se mai misca pe masa cand trag de firele de masura sau sonde.
Vedeti vreo problema la alimentarea mai multor aparate de masura cu controler, din aceeasi sursa de 12V? 

Link spre comentariu
On 4/27/2018 at 7:10 PM, xubi said:

Vedeti vreo problema la alimentarea mai multor aparate de masura cu controler, din aceeasi sursa de 12V? 

Daca toate masuratorile le faci, intotdeauna, fata de masa, atunci "NO problem!" dar daca faci si masuratori flotante, atunci "YES problem!"

Editat de d2134
Link spre comentariu
La 02.05.2018 la 20:06, d2134 a spus:

Daca toate masuratorile le faci, intotdeauna, fata de masa, atunci "NO problem!" dar daca faci si masuratori flotante, atunci "YES problem!"

D2134, daca poti fi mai explicit, ti-as fi recunoascator. Banuiesc ca te referi la masuratori de tensiuni sau curenti in conditiile in care as folosi aceeasi sursa si pentru montajul testat?  
Nu am voltmetre electronice in formatul asta dar ma gandesc la ele. Daca pot gasi/construi asa ceva,  vreau sa le inlocuiesc pe cele  de la IEMI din motive de spatiu restrans. 
Deocamdata am doar  frecventmetru,  o punte RLC,  si SMT(multitesterul  lui Doru) ce se preteaza formatului de care povesteam in postul initial.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Pun si io o alternativa la cunoscutele dulapioare cu sertarase de plastic.

Varianta recomandata celor care fumeaza sau au prieteni fumatori....

Cred ca iese ceva ieftin si incapator pt. THT... :) 

Ca tot ce-i in dulapu` ala la SMD incapea intr-un singur sertar e o alta discutie... :rade:

ah8LXOE.jpg

SV1Vxbg.jpg

Editat de informer
Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări