Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum functioneaza POE switch

zahariaiulian

Postări Recomandate

Va salut, am o camera IP si nu am alimentatorul POE sau switch. Am inteles ca ii pot da alimentare separat pe acelasi cablu. Cum pot face asta? Ce fire sunt pentru alimentare standard POE ? Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

2

• mielu80

2

• zahariaiulian

2

• binox

1

Top autori în acest subiect

Salut.

Ca si alimentare PoE exista doua variante prin care se transmite tensiunea de alimentare catre consumator,pe perechile de conductori catre transporta si date sau pe perechile de conductori care nu sunt folosite,in cazul conexiunii 10/100Mb.

Camera ta ar trebui sa fie compatibila cu standardul 802.11af,iar in cazul asta iti trebuie un injector PoE (de regula tensiunea de alimentare este de 48V si tensiunea este transmisa pe linia de date in modul A,endspan).

In cazul variantei cu alimentare pe linia de date,solutia nu este chiar la indema pentru fiecare dintre noi,sa o rezolvam acasa cu cateva piese.

Varianta ieftina ar fi sa transmiti tensiunea de alimentare pe cele doua perechi de conductori ce raman libere in cazul conexiunii 10/100Mb,asta in cazul in care pe camera ai un conector de alimentare separat. (un jack DC 12V in)

Conductorii din fiecare pereche se pot lega in paralel pentru a mari sectiunea conductorului si astfel caderea de tensiune va fi mai mica.

Un model de injector ar fi POE-151 de la Pl... (cauta pe google)

Poti spune ce model de camera este ?

Link spre comentariu

Daca respectiva camera are conector DC pentru alimentare clar aia nu mai e PoE, daca duci alimentarea pe utp/ftp/stp inseamna doar economie de cablu.

Majoritatea adaptoarelor PoE dau alimentarea (doar spre echipamentul ce trebuie telealimentat) pe pinii 4 + 5 / 7 - 8 ca in schema de mai jos
:

Posted Image

Link spre comentariu

Buna ziua,dl. Stefan

Si totusi,exista camere IP PoE si cu alimentare jack pe 12V (DC in 12V),exemplu: ICA-HM136.

Nu cred ca nu se poate spune ca e o camera cu PoE doar pentru faptul ca are si o a doua varianta de alimentare.

Si nu cred ca majoritatea adaptoarelor functioneaza pe pinii 4/5 si 7/8,cred ca depinde de injectorul PoE si de echipamentul alimentat,ce varianta suporta fiecare A (end-span) sau B (mid-span).

Daca ar fi cum spuneti dvs.,ca cele mai multe adaptoare/injectoare alimenteaza pe pinii 4/5 si 7/8,ce ne facem in cazul conexiunii gigabit,nu mai beneficiem de PoE fiindca nu mai avem conductori neutilizati in cablul UTP ?

Link spre comentariu

Poate avea PoE + a doua variainta de alimentare, dar ziceam de camerele IP care au doar mufa DC pentru alimentare.

Sigur initiatorul topicului nu are o camera gigabit.

Conexiune pentru "gigabit midspan"

Posted Image

Link spre comentariu

Scuze pentru intarziere. Trebuia sa fac pentru firma o instalare si nu aveam switch POE. Pentru cunostintele mele generale vreau sa stiu daca pot face eu asa ceva. Camerele parca sunt mobotix sau axix. Nu stiam daca trebuie neaparat switch sau pot sa le dau alimentare eu separat. Camerele sunt IP si se alimenteaza POE. Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări