Vizitator hash84 Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 as dori sa fac ultimul incarcator de pe pagina aceasta http://www.niqro.as.ro/incarcatorautomat.htm . problema e ca nu sunt date valorile rezistentelor... ma poate ajuta cineva? multumesc Link spre comentariu
George(sb) Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 eu le vad :chior: probabil ca tu te-ai uitat doar pe cablaje Link spre comentariu
niq_ro Postat Decembrie 5, 2006 Partajează Postat Decembrie 5, 2006 ehh, valorile erau de aceleasi valoare cu a celor de sus, "problema" ar fi fost la divizorul pentru indicatia cu LED-uri..R0=1,25/II=curent incarcare... de ex, la I=100mA R0=12,5 ohmi se poate alege 10 ohmi la puterea..care se disipa pe eaR1=R2=100 ohmiR3=R8=R9=R10=680..1kacum, pentru divizor:R4=11kR5=270 ohmiR6=56 ohmiR7=0 (strap/pe direct) Link spre comentariu
Vizitator hash84 Postat Decembrie 5, 2006 Partajează Postat Decembrie 5, 2006 mersi Link spre comentariu
Vizitator hash84 Postat Decembrie 5, 2006 Partajează Postat Decembrie 5, 2006 am realizat o simulare in multisim 9. ca tranzistor am folosit un bd140 iar la semireglabil am folosit unul de 1 K. nimik nu se intampla. nu se aprinde nici un led indiferent de valoarea semireglabilului sau de valoarea tensiunii acumulatorilor. si in multisim nu am gasit dioada zenner ZPY si am pus pe rand ZPD de 7 si 12 volti. din nou nimik. schema pare sa fie copia celei prezentate pe site. sa fie multisimu de vina? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum