Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

despre PIC si L297

satelit

Postări Recomandate

Asa este L297 este un driver si partea de putere o am pe tranzistoare,eu comand cu pic-ul acest L297 care nu prea face ce trebuie.Daca ai lucrat cu acest circuit L297 te rog sa-mi spui si mie mai exact ce clok ai avut cind ai activa enable si reset.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• satelit

4

• pavcostel

2

Top autori în acest subiect

Trebuie setat TOT setul de comenzi.CW/CCW (dir), Clock (step) daca e half/full, dupa motor, Enable. Enable seteaza de fapt curentul la care va lucra motorul, are implicatii directe in semnalele INH1 si INH2. Daca dai pe Enable cu 1 kHz, ar trebui ca motorul sa stea pe loc ferm. Apoi la pulsuri primite pe clock ar tyrebui sa se deplaseze.Ca sa facem o analogie, Enable e ca un factor de umplere la un pwm. Influenteaza direct iesirile ABCD si INH1,2.Poate nu explic tocmai corect acum, dar esti sigur ca ai compatibilitate intre L297 si tranzistorii finali? Ai si intrarile de Sens1 si Sens2 corect configurate?Cinstit, daca tot ai folosit un PIC, de ce nu ai scos direct comanda la finali de acolo? Si exista o limita a frecventei de aplicat pe clock(step), care deriva din tot lantul de executie, alimentare/finali/motor/sarcina.Cam confuz, dar scrie mult mai mult in datasheet cu explicatii si diagrame de stare.Bafta,Costel

Link spre comentariu

Deci ai folosit motoare unipolare... Schema pare ok. O sa pun cateva intrebari:- cand nu ai semnal pe clock, ce semnal ai pe Enable? Cum sta motorul alimentat in aceasta stare?- cu un push-buton da-i cate un puls pe clock. Se misca motorul cate un pas?Daca nu te ajuta, citeste totusi cu atentie datasheet-ul, eu sincer am avut o zi grea si sunt confuz, recunosc...Costel

Link spre comentariu

Eu am facut asa :cind nu am semnal pe clock enable este low deci motorul este nefunctional, inainte cu 2ms sa dau semnal pe clock pun enable pe 1 logic si apoi motorul se misca. Daca pun 1 logic pe enable si nu am clock motorul este blocat. Problema este ca L297 functioneaza dar nu respecta indicatiile(cite pulsuri are clock-ul atitia pasi trebuie sa faca motorul) De exemplu daca dau mai putin de 5 pulsuri pe clock motorul incearca sa se miste dar nu se deplaseaza,daca dau peste 5 pulsuri la clock motorul se deplaseaza dar nu respecta numarul de pulsuri sa fie egal cu numarul de pasi.

Link spre comentariu

Problema mea cu un motor pas cu pas comandat de un pic 16f877si cu driver L297 sa rezolvat.Motorul nu respecta numarul de pasi egal cu numarul de pulsuri dat de clock din urmatorul motiv:curentul care il aveam de la o sursa de tensiune era insuficient,eu nu a trebuit sa fac decit sa inlocui sursa cu una mai puternica si acum merge perfect.Oricum multumesc pentru ajutor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări