zal Postat Iulie 30, 2014 Partajează Postat Iulie 30, 2014 Iei un dremel şi polizezi cablajul în jurul traseelor cu tensiuni mari, mai ales ptr pinii 3,4 ai EL34. Ăsta e dezavantajul cablajelor proiectate cu programe, nu gîndite. Link spre comentariu
mariusamplifier Postat Iulie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2014 (editat) Dupa conectarea corespunzatoare a transformatoarelor de iesire am facut reglajele necesare si am pus amplificatorul in functiune. Am tinut cont si de sugestiile userului "Viobio" , lucruri de mare folos care pot scuti pe oricine de probleme nedorite! Din punct de vedere al sunetului, functioneaza foarte bine, cu toate ca acest lucru s-ar evidentia clar "ascultand" amplificatorul cu un osciloscop . Din pacate nu dispun de un L-metru pentru a verifica inductanta transformatoarelor. Oricum intentionez sa bobinez altele, deoarece nu am reusit conectarea in paralel a secundarelor, in momentul de fata folosind secundarele de pe un singur galet, conectate ca in schema de mai jos . Sper sa reusesc sa rezolv macar problema osciloscopului. "Noul" Philips PM3264, care cu siguranta a fost adus de la tomberon de prin Germania, fara capacul de jos, functioneaza, insa cu probleme la sincronizarea bazelor de timp, dupa cum se vede si in imagine. Nu am stiut de ce sa ma apuc pt a rezolva problema... cert e ca majoritatea semireglabilelor din acesta prezinta urme grosolane de surubelnita. Iei un dremel şi polizezi cablajul în jurul traseelor cu tensiuni mari, mai ales ptr pinii 3,4 ai EL34. Ăsta e dezavantajul cablajelor proiectate cu programe, nu gîndite. Inainte de corodare, am razuit putin din stratul protector in acele zone. Nu e foarte mare spatiu nici acum, in jur de 2mm. Va multumesc oricum pt sugestie Editat Iulie 30, 2014 de mariusamplifier Link spre comentariu
zal Postat Iulie 30, 2014 Partajează Postat Iulie 30, 2014 Dacă se acoperă cu un lac partea cablată, creşte izolarea. Altfel în timp, datorită poziţiei şi acumulării prafului, umezelii, goangelor, se pot întîmpla surprize. Link spre comentariu
THOMAS Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 (editat) Dupa conectarea corespunzatoare a transformatoarelor de iesire am facut reglajele necesare si am pus amplificatorul in functiune. Am tinut cont si de sugestiile userului "Viobio" , lucruri de mare folos care pot scuti pe oricine de probleme nedorite! Din punct de vedere al sunetului, functioneaza foarte bine, cu toate ca acest lucru s-ar evidentia clar "ascultand" amplificatorul cu un osciloscop . Din pacate nu dispun de un L-metru pentru a verifica inductanta transformatoarelor. Oricum intentionez sa bobinez altele, deoarece nu am reusit conectarea in paralel a secundarelor, in momentul de fata folosind secundarele de pe un singur galet, conectate ca in schema de mai jos . Sper sa reusesc sa rezolv macar problema osciloscopului. "Noul" Philips PM3264, care cu siguranta a fost adus de la tomberon de prin Germania, fara capacul de jos, functioneaza, insa cu probleme la sincronizarea bazelor de timp, dupa cum se vede si in imagine. Nu am stiut de ce sa ma apuc pt a rezolva problema... cert e ca majoritatea semireglabilelor din acesta prezinta urme grosolane de surubelnita. Inainte de corodare, am razuit putin din stratul protector in acele zone. Nu e foarte mare spatiu nici acum, in jur de 2mm. Va multumesc oricum pt sugestie Transformatorul dv. este bine dimensionat,doar trebuie sa tineti cont de sensul de bobinaj,atat.Cred ca la secundare ati gresit ceva tot in ceea ce priveste sensul de bobinaj.Numarul de spire este corect si daca tot il desfaceti v-as recomanda ca bobinele secundare sa le faceti ca in desenul atasat si anume sa treceti peste galet si bobina sa fie de la un capat la celalalt al carcasei printr-un decupaj in peretele galetului,apoi legarea in paralel a celor doua sectiuni secundare se va face tot ca in desenul atasat. -In ceea ce priveste distanta intre traseele de pe PCB nu ar trebui sa va faceti griji decat pentru traseele unde circula tensiuni mari de audiofrecventa in special pe traseul de anod si G2.Daca intre trasee este o distanta de 1,5mm-2,0mm si aveti diferente de potential DC 300V... 500V si nu sunt modulate cu semnalul audio,nu ar trebui sa aveti probleme. V-as recomanda ca intre pini 2(),3(),4(),5 de la soclurile tuburilor finale sa faceti niste gauri cu D=3,5mm in circuitul imprimat si binenteles dupa ce terminati cu probele si ati defnitivat amplificatorul,sa dati cu un lac izolator HV pe toata suprafata PCB. Editat August 2, 2014 de LMOlimpiu 1 Link spre comentariu
mariusamplifier Postat August 2, 2014 Autor Partajează Postat August 2, 2014 Va multumesc pt raspuns. Saptamana viitoare voi merge sa procur sarma pentru bobinaj si voi trece la treaba. Va doresc un weekend placut tuturor !! Link spre comentariu
mariusamplifier Postat Februarie 11, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2015 Buna seara tuturor. Dupa o bucata buna de timp de cand amplificatorul prezentat mai sus a fost pus in functiune, a aparut o problema : Descarcari intr-unul din tuburile finale. Acel canal a mai determinat topirea sigurantei de pe tensiunea anodica, fara a-i depista vreo cauza. Credeti sa fie vorba de autooscilatii sau pur si simplu viata acelui tub s-a scurs ? Mentionez ca anozii tuburilor de pe canalul respectiv au fost "rosii" datorita legaturilor gresite pe care le-am facut la infasurarile transformatorului de iesire , acestea fiind ulterior corectate cu sprijinul Dvs. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 Tub rosu=consum mare=siguranta arsaTub rosu=traf de iesire cu primarul in scurt sau prost fazatTub rosu = lipsa tensiune de negativareTub rosu=posibil tub mort=gunoi Link spre comentariu
mariusamplifier Postat Februarie 11, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2015 Tuburile au rosit inainte de a corecta legaturile transformatoarelor de iesire, acestea fiind fazate gresit. Siguranta insa s-a topit dupa rezolvarea problemelor legate de fazarea transformatoarelor de iesire, la mers normal. De asemenea si descarcarile din tub au aparut dintr-o data, fapt ce m-a dus cu gandul la posibile autooscilatii. ...sau poate odata inrosite, acele tuburi si-au pierdut calitatile si durata lor de functionare a fost redusa consierabil. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 (editat) Un tub inrosit ,in primul rind pierde din emisie,daca le tii mult rosii se distrug ireversibil.Daca ai dezcarcari in tub ,e bun de aruncat.Tuburile au fost noi??Inainte de a monta tuburile finale in socluri,masoara tensiunea negativa pe pinul 5 ,poate nu ai negativare.Transformatoarele de iesire sunt fazate corect?? Editat Februarie 11, 2015 de viobio Link spre comentariu
mariusamplifier Postat Februarie 11, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2015 (editat) Tuburile au fost Tesla, NOS, din acelasi lot. Transformatoarele de iesire sunt fazate corect, dupa indicatiile D-lui Lazaroiu, iar tensiunea de negativare este buna. P.s. Inainte de punerea in functiune, tuburile finale au fost formatate timp de 24h cu filamentele alimentate la tensiunea nominala de 6.3V. Editat Februarie 11, 2015 de mariusamplifier Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 (editat) Nu ma intereseaza daca au fost nos sau din acelasi lot,te intreb daca au fost noi,adica nefolosite,de unde au fost luate?? Fa urmatoarea proba,conecteaza capetele A1,A2 ,traf de iesire la 220V,adica priza,masoara tensiunea pe secundare.Daca totul e ok ....vei fi fericitul cumparator a altor finale EL34,sunt destul de sigur ca cele actuale sunt distruse.Pe viitor incercati sa mai furati mici amanunte de la altii,daca puneai sigurante de 250mA..300mA in anodul/catodul fiecarei finale,nu le distrugeai,cind crestea curentul se ardeau sigurantele.Nici acele semireglabile nu imi plac,in special cel care regleaza echilibrul biasului pt finale,daca cursorul nu mai face contact,finalele ramin fara vefativare. Editat Februarie 11, 2015 de viobio Link spre comentariu
mariusamplifier Postat Februarie 11, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2015 Tuburile au fost nefolosite, cumparate de pe "radioamator". Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 (editat) Un canal functioneaza??Ce tensiune anodica ai ?Cit este tensiunea de negativare,masurata pe pinul 5 ,soclu finale?Daca un canal functioneaza,muta finalele pe canalul defect,de data asta inseriaza sigurante cu anozii,sa nu le distrugi.Nu are cumbsa nu mearga,e ceva montat aiurea Editat Februarie 11, 2015 de viobio Link spre comentariu
mariusamplifier Postat Februarie 11, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2015 (editat) Da, un canal functioneaza. Nu s-a defectat nimic in montaj, in afara de tubul care a suferit acele descarcari, biasul masurat pe acea ramura = 0. Cu alte tuburi montate, canalul functioneaza fara probleme. Acum astept un colet cu 4 bucati EL34 RFT Editat Februarie 11, 2015 de mariusamplifier Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 Pai de ce nu zici as ....Ne batem capul in zadar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum