Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda CDROM

peshte

Postări Recomandate

Poate deschid un subiect de care s-a mai vorbit, cert e ca am cautat pe forumu asta si pe net ceva asemanator si nu am gasit.Vreau sa fac cu un pic o schema sa comand un cd-rom.Am o statie facuta de mine cu stk, la vremea aia i-am pus un casetofon de masina cu radio digital si autoreverse la caseta. Ultima oara l-am tinut la maxim vreo 3 ore si am parlit finalu. Si asa m-am decis sa o refac, sa inlocuiesc casetofonul cu un cd-rom comandat cu pic (functii simple: play, stop, rew, ff), display de Nokia (vezi forumul) + cateva alte functii. Am vazut un cd-rom de prin anii 95 cu display, cu toate butoanele pe el, si nu mai avea nevoie de comanda. Dar pana gasesc eu asa ceva, e mai simplu sa ii fac eu o comanda pt un cd-rom doar cu "eject" pe el. Ma gandesc ca trebuie sa fie un datasheet pt mufa ATAPI, si prin ea pot sa ii dau astfel de comenzi. Calculatorul o face.Apropo, stie cineva despre formatul mp3?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vale

1

• psanyi

1

• peshte

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Incerc sa te ajut eu un pic:Daca nu ma insel cei de la Conex vindeau un modul pentru comanda Cd-rom, poate gasesti chema intr-o revista. in legatura cu mp3 exista deja procesoare specializate pentru decodoare si destule proiecte pe net

Link spre comentariu

Poate deschid un subiect de care s-a mai vorbit, cert e ca am cautat pe forumu asta si pe net ceva asemanator si nu am gasit.Vreau sa fac cu un pic o schema sa comand un cd-rom.Am o statie facuta de mine cu stk, la vremea aia i-am pus un casetofon de masina cu radio digital si autoreverse la caseta. Ultima oara l-am tinut la maxim vreo 3 ore si am parlit finalu. Si asa m-am decis sa o refac, sa inlocuiesc casetofonul cu un cd-rom comandat cu pic (functii simple: play, stop, rew, ff), display de Nokia (vezi forumul) + cateva alte functii. Am vazut un cd-rom de prin anii 95 cu display, cu toate butoanele pe el, si nu mai avea nevoie de comanda. Dar pana gasesc eu asa ceva, e mai simplu sa ii fac eu o comanda pt un cd-rom doar cu "eject" pe el. Ma gandesc ca trebuie sa fie un datasheet pt mufa ATAPI, si prin ea pot sa ii dau astfel de comenzi. Calculatorul o face.Apropo, stie cineva despre formatul mp3?

Aici http://en.wikipedia.org/wiki/AT_Attachment gasesti explicatii despre standardul ATA/ATAPI Formatul MP3 din cate stiu este patentat de catre firma Thomson (deci nu este open).Gasesti cipuri (de ex STA 013)care-ti decodifica formatul MP3 in format I2S sau alt tip de stream cu care lucreaza diferite tipuri de DAC(convertoare analog numerice) sau gasesti microcontrollere care au codec de mp3 + DAC incorporat (de ex AT89C52SND de la Atmel)Succes !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări