peshte Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 Poate deschid un subiect de care s-a mai vorbit, cert e ca am cautat pe forumu asta si pe net ceva asemanator si nu am gasit.Vreau sa fac cu un pic o schema sa comand un cd-rom.Am o statie facuta de mine cu stk, la vremea aia i-am pus un casetofon de masina cu radio digital si autoreverse la caseta. Ultima oara l-am tinut la maxim vreo 3 ore si am parlit finalu. Si asa m-am decis sa o refac, sa inlocuiesc casetofonul cu un cd-rom comandat cu pic (functii simple: play, stop, rew, ff), display de Nokia (vezi forumul) + cateva alte functii. Am vazut un cd-rom de prin anii 95 cu display, cu toate butoanele pe el, si nu mai avea nevoie de comanda. Dar pana gasesc eu asa ceva, e mai simplu sa ii fac eu o comanda pt un cd-rom doar cu "eject" pe el. Ma gandesc ca trebuie sa fie un datasheet pt mufa ATAPI, si prin ea pot sa ii dau astfel de comenzi. Calculatorul o face.Apropo, stie cineva despre formatul mp3? Link spre comentariu
Vale Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 Incerc sa te ajut eu un pic:Daca nu ma insel cei de la Conex vindeau un modul pentru comanda Cd-rom, poate gasesti chema intr-o revista. in legatura cu mp3 exista deja procesoare specializate pentru decodoare si destule proiecte pe net Link spre comentariu
psanyi Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 Poate deschid un subiect de care s-a mai vorbit, cert e ca am cautat pe forumu asta si pe net ceva asemanator si nu am gasit.Vreau sa fac cu un pic o schema sa comand un cd-rom.Am o statie facuta de mine cu stk, la vremea aia i-am pus un casetofon de masina cu radio digital si autoreverse la caseta. Ultima oara l-am tinut la maxim vreo 3 ore si am parlit finalu. Si asa m-am decis sa o refac, sa inlocuiesc casetofonul cu un cd-rom comandat cu pic (functii simple: play, stop, rew, ff), display de Nokia (vezi forumul) + cateva alte functii. Am vazut un cd-rom de prin anii 95 cu display, cu toate butoanele pe el, si nu mai avea nevoie de comanda. Dar pana gasesc eu asa ceva, e mai simplu sa ii fac eu o comanda pt un cd-rom doar cu "eject" pe el. Ma gandesc ca trebuie sa fie un datasheet pt mufa ATAPI, si prin ea pot sa ii dau astfel de comenzi. Calculatorul o face.Apropo, stie cineva despre formatul mp3?Aici http://en.wikipedia.org/wiki/AT_Attachment gasesti explicatii despre standardul ATA/ATAPI Formatul MP3 din cate stiu este patentat de catre firma Thomson (deci nu este open).Gasesti cipuri (de ex STA 013)care-ti decodifica formatul MP3 in format I2S sau alt tip de stream cu care lucreaza diferite tipuri de DAC(convertoare analog numerice) sau gasesti microcontrollere care au codec de mp3 + DAC incorporat (de ex AT89C52SND de la Atmel)Succes ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum