Vizitator iuliai Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 Salut!Ma poate ajuta si pe mine cineva sa imi fac un proiect?Am o placuta partial facuta(alimentare + seriala) cu un Atmel AtMega16.As dori si eu o schema, un fisier .c ? :yawinkle: Mersi Link spre comentariu
wingless Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 Salut Ai 2 optiuni pt senzorul de temperatura 1. Ieftin Cu un termistor NTC faci un divizor de tensiune si citresti tensiunea cu unul din cele 8 convertoare analog-digitale ale microcontrollerului. Trebuie sa faci si o calibrare cu un termometru Ex la 2.7volti=>25*C l;a 2.8V 25.5*C etc. 2 Un pic mai scump Te costa 7RON un senzor digital de temperatura LM75CIM-5 care iti da direct in grade celsius temperatura cu rezolutie de 1 grad parca. Interfatarea cu microcontrollerul se face prin I2C Datasheetul integratului http://www.ortodoxism.ro/datasheets2/8/0icrejdsdpzal864c24h3dk2utfy.pdf Schema cred ca e simplu de facut, ma mir de ce ai ales microcontrollerul atat de "dotat" pt aplicatia asta. Gasesti si proiecte gata facute pe google o gramada(dar nu stiu daca cu atmega16) Bafta Link spre comentariu
Vizitator iuliai Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 Buna,Mersi mult k mi-ai raspuns si k mi-ai dat datasheetul ala. Cred k o sa cumpar de-ala de 7RON( e destul de ieftin ). Vreau sa te mai intreb ceva. In afara de acest senzor....ce alte componente imi mai trebuie? Si inca o treaba...eu imi alimentez placuta pe USB...k mi-a fost sila sa mai lipesc si alte chestii....e suficient USB pt acest termometru?Multumesc Link spre comentariu
wingless Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 din cate stiu hubul usb da 100mA max daca nu comunici cu el si ceri mai mult max 0.5A100mA sunt suficienti. Nu cred ca iti mai trebuie altceva in afara de atmega, senzor si cateva rezistente pt pullup la I2C si pt pinul de reset parcaAaaa stai ca o sa ai nevoie si de un LCD nu? cel mai simplu e sa folosesti un LCD gen 7 segmente e plin netu de informatii.edit: sau daca tot il tii legat de PC prin firul de usb poti sa transferi datele prin RS232 pe portul serial Iti trebnuie un integrat max232 si niste condensatoribafta Link spre comentariu
Vizitator iuliai Postat Decembrie 12, 2006 Partajează Postat Decembrie 12, 2006 Salut!Am inteles asa k idee km ce ar trebui facut pentru termeometrul digital cu Atmel 16. Intrebarea este de unde stiu eu ce pini de la microcontroller tre sa lipesc la display (cu 7 segmente)? Poza cu pinii de la ATmel meu este atasata.[/url]Pls help!!Multumesc Link spre comentariu
mitescu Postat Decembrie 13, 2006 Partajează Postat Decembrie 13, 2006 De lipit poti sa ii lipesti unde vrei, pe unul din porturi, SPI, etc..Trebuie insa sa iti rezervi intrarea de la traductor.Restul depinde de programul pe care il scrii (ptr MC) Link spre comentariu
nicu_stef Postat Decembrie 13, 2006 Partajează Postat Decembrie 13, 2006 intrebarea este: ce fel de display ai?LCD sau LED, si cate cifre? Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 20, 2006 Partajează Postat Decembrie 20, 2006 eu nu iti recomand LM75, am eu 2 astfel de senzori la acvariu si ii folosesc de peste un an, rezolutia este de 0,5 grade, instabilitate adica jongleaza de la 24,5 la 25,5 intr-o secunda, de parca as avea variatii de 1 grad in acel interval de timp in eprubeta care se afla in apa, imposibil, iar conform datasheetului au o abatere de maxim 2,5 grade celsius. Ei tin sati spun ca exact aia e abaterea, de 2,5 grade la ambii senzori ai mei, pe care eu o corectez software, el aratand mai putin cu 2,5 decat trebuie. Am mai testat un DS1821 cu rez de 1 grad, super stabil (dar si rez mica) dar precis, fara sa fac eu corectii, iar acum miam luat DS18B20 cu rezolutie programabila de la 9 la 12 biti care e chiar 6 lei parca, mai ieftin ca LM75 deci. Pe astia inca nu iam montat la acvariu, stabilitatea este mai buna, deocamdata nu ma pot pronunta ca am facut doar niste teste de comunicare. Oricum nu-ti lua LM75, exista altii mai buni si mai ieftini chiar, desi aici nu conteaza 2 lei in plus sau minus, eu as fi dat si dublu daca stiam ca cumpar niste panarame atunci cand am lkuat LM75 astia . Poate numai ai mei sunt asa "decalibrati" dar eu iti zic din proprie experienta .Cat despre afisare, eu unul nu as face decat cu LCD, compilatoarele avansate de PIC, in C Basic etc, toate cunosc LCDul compatibil 44780 cu care este astfel f usor de lucrat, iar el nu mai este de mult o raritate sau un "scump", cu 7 segmente te cam complici soft (fara decodor extern) sau hard cu un 4511 sau similar, plus cablaj mai greu la afisoarele alea, de calitatea si designul lor nu mai vb. Ma rog, parerea mea :smt003 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum