lavynyu Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 Salutare tuturor , sunt interesat sa realizez un proiect home-made pt. topirea aluminiului sau eventual aliajelor de aluminiu cum ar fi cutiile de bere si suc sau capacele de votca si coniac ! Cateva detalii tehnice : - sursa de energie neaparat curentul -cantitate maxim pt. topire 1- 2 kg. - capacitate de incarcare ca volum maxim o cutie de bere - temperatura de topire 750-800 de grade avand in vedere ca aluminiul se topeste la aprox. 660 de grade Am cautat pe net si am gasit aparate/dispozitive pe curent destinate pt. topirea metalelor pretioase cu incarcare pana la maxim 1-2kg. la temperatura maxima 1000-1100 grade insa sunt prea scumpe circa 2000 de lei in sus ! Ca proiect home-made m-am gandit la un vas metalic nu prea mare (datorita mobilitatii) in care sa zidesc samota care de altfel o am si este la dimensiunile caramidei tiganesti ! In interiorul samotei sa introduc rezistente de nichelina si creuzetul iar deasupra un capac . Astept idei si propuneri de la cei care au mai facut asa ceva , nu sunt interesat de proiectele pe carbuni , gaz ! Daca cineva are deja un proiect gata functional sau un astfel de dispozitiv construit de fabrica second sunt chiar interesat sa achizitionez ! Link spre comentariu
AlpHso Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 Este buna ideea de mai sus dar in loc de nichelina sa folosesti kanthal, asta rezista mai bine la temperaturi inalte. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 Ar mai fi o solutie,Pe forum am vazut cu ceva timp in urma o mini instalatie de incalzit diferite metale cu ajutorul curentilor de inalta frecventa.In creuzetul din samota, incalzit cu rezistenta ai mentine aluminiul la temperatura de turnare Link spre comentariu
lavynyu Postat Iulie 28, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2014 (editat) Pai am gasit pe net ca nichelina are temperatura de topire la 1200 de grade si kanthalul la 1400 de grade ! Sper sa nu ajung la asemenea temperaturi sunt interesat doar sa topesc aluminiul si cred ar fi suficient si 700 de grade insa ma gandesc ca ar fi idel un 800 de grade deoarece cand se scoate afara creuzetul sa ai timp suficient pt. golirea acestuia sa nu apuce sa se raceasca ! Astept idei propuneri orice este binevenit ! Editat Iulie 28, 2014 de lavynyu Link spre comentariu
binox Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 Nu stiu la ce-ti trebuie dispozitivul dar daca te gandesti sa-l folosesti cu scop de reciclare si sa scoti profit n-are nici un rost pt ca vei cheltui mult mai mult pe curent decat ai castiga din vanzarea aluminiului. Daca-l faci cu scop de a turna diverse piese de aluminiu ar trebui sa-l prevezi si cu control al temperaturii. Daca vrei sa topesti cutii de bere una cate una nu e deloc eficient pt ca vei deschide des usa si vei pierde multa caldura, ti-ar trebui un cuptor cu volum mai mare in care sa inghesui mai multe cutii odata. La 750 de grade nu stiu cat rezista nichelina dar daca te apropii de 900-1000 si kanthalul cedeaza repede daca nu e de calitate. Pe un alt forum exista un topic in care cineva si-a construit un cuptor pt tehnica dentara si a povestit acolo toate problemele prin care a trecut. Ar trebui sa gasesti usor pe google acel topic. Aparent pare simplu dar pe masura ce experimentezi descoperi tot felul de probleme pe care nu le-ai prevazut. La incalzitoarele prin inductie este destul de dificil sa reglezi temperatura si nici realizarea de baza (fara control de temperatura) nu e simpla tinand cont ca se lucreaza cu frecvente si curenti mari. Link spre comentariu
lavynyu Postat Iulie 28, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2014 Problema de curent iese din calcul si nu este o problema ci proiectul in sine ma intereseaza ! Inductia iese din calcul datorita costurilor/investitiilor mari ! Daca aveti un link ceva unde au fost discutii sau mai ales proiecte identice mi-ar fi de ajutor ! Discutii am mai citit si pe alte forumuri insa nu am gasit ceva concret ! Multumesc ! Link spre comentariu
lorik199 Postat Iulie 29, 2014 Partajează Postat Iulie 29, 2014 http://lmgtfy.com/?q=homemade+electric+furnace O sa dai peste mai multe link-uri de youtube unde sunt prezentate proiecte de la 0 Link spre comentariu
lavynyu Postat Iulie 29, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2014 Multumesc pt. linkuri , am vazut destule insa nu mi se par proiecte concrete cap coada si multe nu sunt ce doresc eu ! Astept pareri si opinii daca cineva a avut finalizat un astfel de proiect ! Link spre comentariu
binox Postat Iulie 29, 2014 Partajează Postat Iulie 29, 2014 Ia vezi aici: http://forum.softpedia.com/topic/917611-cuptor-incalzire-1000-grade-celsius/ Link spre comentariu
lavynyu Postat Iulie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2014 Intresant , o sa il studiez cu atentie ! Multumesc ! Link spre comentariu
razvan-l Postat Iulie 30, 2014 Partajează Postat Iulie 30, 2014 (editat) am topit in conditii de forja aluminiu, bucati , resturi pe care le puneam intr-o teava de otel cu un capac sudat la partea de jos , teava o incalzeam in forja si pe masura ce se topeau bucatile adaugam altele , problema cu care m-am confruntat a fost : cilindrul rezultat avea foarte multi pori la partea superioara pe o adancime de aprox 7-8cm la o bara cu lungimea totala de 35 - 45 cm cm si diametre de la 5 la 10 cm , probabil daca topeam aluminiul in alt vas si turnam in forma ,rezultatul ar fi fost altul , dar nu am incercat asa Editat Iulie 30, 2014 de razvan-l Link spre comentariu
lavynyu Postat August 11, 2014 Autor Partajează Postat August 11, 2014 La recomandarea cuiva am gasit un proiect mai usor si mai economicos din punct de vedere energetic : ! As dori sa fac acest proiect insa doresc sa ma mai documentez prima data sa vad ce costuri ar fi ! Link spre comentariu
Spitfire Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Salutare tuturor , sunt interesat sa realizez un proiect home-made pt. topirea aluminiului sau eventual aliajelor de aluminiu cum ar fi cutiile de bere si suc sau capacele de votca si coniac ! Cutiile de bere si suc sunt lacuite, prin arderea lacului la temperatura de topire a aluminiului se formeaza gaze care oxideaza total tabla subtire de aluminiu. Veti obtine zgura. Pentru topirea acelor cutii este necesara compactarea lor+topire in atmosfera inerta, sau inlaturarea initiala a lacului+compactare+topire in aer. Link spre comentariu
lavynyu Postat August 11, 2014 Autor Partajează Postat August 11, 2014 (editat) Pai oricum o sa le compactez deoarece nu am cum sa le pun in kreuzet ! Am auzit si de treaba asta cu zgura insa am sa experimentez oricum ! Poate pute-ti sa imi da-ti mai multe detalii cu zgura asta ! Se poate separa aluminiul din zgura ??? Editat August 11, 2014 de lavynyu Link spre comentariu
Rx-Tx Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Pai oricum o sa le compactez deoarece nu am cum sa le pun in kreuzet ! Am auzit si de treaba asta cu zgura insa am sa experimentez oricum ! Poate pute-ti sa imi da-ti mai multe detalii cu zgura asta ! Se poate separa aluminiul din zgura ??? Se separa singura, zgura va ramane la suprafata metalului topit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum