Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa de baza , restart pc


alexcristi

Postări Recomandate

Am o placa de baza de calculator Asus M2N-E SLI Socket AM2

 

Prima problema : cand montez pe ea un procesor dual core AMD 5000+ da restarturi cand il apuca.

A doua problema : pe aceasta placa de baza s-a stricat un procesor dual core AMD 5200+

A treia problema (sa o numesc asa) este ca cu un procesor single core AMD sempron nu da restarturi deloc

 

Temperatura la procesorul dual core AMD 5000+ nu trece de 60 de grade

 

AM testat procesorul dual core AMD 5000+ si sursa pe alta placa de baza si merge struna

 

Deci problema este de la placa de baza Asus M2N-E SLI Socket AM2. Condensatori umflati nu are. ce sa mai verific la placa aceasta de baza?

 

Pun o poza cu placa de baza:

 

 

post-214750-0-09376600-1406469685_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sursa sau poate un update de bios ar mai rezolva din problema, daca s-a stricat un procesor pe ea mare atentie cu sursa, procesoarele sunt ultimele lucruri care se strica, se mai ardeau semproanele/duronurile dar pe am2+ mai astept la niste protectii.

Link spre comentariu

va multumesc de raspunsuri. o sa incerc cu o sursa puternica zilele astea.....si va anunt daca e sursa... dar totusi cum spuneam mai sus am incercat si procesorul si sursa ce o am acuma si au mers pe alta placa de baza fara restarturi

Link spre comentariu

desfa radiatorul ala de pe chipset ,  curata cu atentie pasta veche  cu o lama de cutter  si de pe radiator si de pe  chipset ,  pune pasta noua  si de calitate   , revino cu pareri daca s-a schimbat ceva sau tot asa face 

Link spre comentariu

pentru mine desi am programator de bios, recurg la aceasta metoda doar daca e absolut necesar, nu-i inteleg pe cei care isi pun in cap gaddget-urile doar pentru a avea ultima versiune de soft fie ea si proasta. In cazul de fata cred ca vorbim mai mult de experienta decat de necesitatea reparatiei, in astfel de cazuri merg pana in panzele albe doar la amorul artei, dar fara sa investesc bani sau sa fac o tragedie daca nu iese. Parerea mea merita incercat orice, oricum avem de-a face cu un AMD depasit, o serie recunoscuta cu probleme

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

poti modifica biosurile dupa bunul plac?

de exemplu eu as dori sa introduc noi optiuni in biosurile de la desktop si laptop.

 

De exemplu pt laptop as dori sa introduc in bios o optiune sa pot seta marimea memoriei video sa nu-mi mai ia asa mult din memoria RAM pt video onboard.

 

Pt desktop as dori sa introduc optiunea de modificare a tensiunii pt CPU care lipseste desi sunt prezente multe alte optiuni avansate de OC de exemplu crestere de tensiuni pt northbrige si memorii, FSB la CPU si alte lucruri care sunt inutile fara o setare de volti si la CPU. In fine pe mine ma intereseaza expres modificarea tensiunii CPU pt scaderea ei deoarece detin un CPU cu un VID mai mare decat ar trebui sa fie el normal.

Link spre comentariu

poti modifica biosurile dupa bunul plac?

de exemplu eu as dori sa introduc noi optiuni in biosurile de la desktop si laptop.

 

Studiază niște versiuni de BIOS apropiate, de exemplu versiunea de bază și update-urile ulterioare de la aceeași placă sau versiunile de la două modele diferite de plăci de bază apropiate și după un pic de research ai să te prinzi cum se introduce o opțiune sau alta.

 

Am făcut asta în urmă cu vreo 10 ani pentru niște plăci de bază care nu suportau decât PII Klamath, deși la nivel hardware erau perfect capabile să suporte și PIII Katmai, dar nu mai sunt la curent cu BIOS-urile actuale. Oricum, ideea de bază e aceeași, înțelegi semnificația unei secvențe (un șir de bytes, de octeți, până la urmă) și atunci o poți insera într-un BIOS care nu avea respectiva opțiune. Dar e important ca placa să fie capabilă să asigure suport hardware pentru opțiunea respectivă.

ma intereseaza expres modificarea tensiunii CPU pt scaderea ei deoarece detin un CPU cu un VID mai mare decat ar trebui sa fie el normal.

 

Procesoarele de la Intel aveau un grup de 5 pini pentru selectarea tensiunii de alimentare în funcție de configurarea lor logică (conectați la V+ sau la masă). La acei pini ai acces direct și îi poți configura tu, indiferent dacă BIOS-ul poate sau nu poate modifica tensiunea de alimentare a procesorului. Dar și dacă poate, de fapt BIOS-ul tot asta face, configurează acei pini.

Editat de former_Alfred
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Problema este Placa de Baza. Am incercat procesorul cu alta placa de baza, alti rami, alta placa video , alta sursa mai slaba, alt hard disk. deci alta configuratie si merge bine . Am si ultima versiune de bios instalata

Ce pot sa verific la placa de baza?

Condensatori umflati sau scursi nu sunt

Vreo idee ceva? Multumesc

 

Precizez ca pe placa asta defecta merge cu un procesor slab Sempron single corePosted Image

 

Posted Image

Editat de alexcristi
Link spre comentariu

Din mesajul tau de mai sus ce se intelege? Ca ai luat procul de acolo si l-ai probat pe alta placa de baza? Restul de componente de pe placa de baza cu probleme le-ai testat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări