alexcristi Postat Iulie 27, 2014 Partajează Postat Iulie 27, 2014 Am o placa de baza de calculator Asus M2N-E SLI Socket AM2 Prima problema : cand montez pe ea un procesor dual core AMD 5000+ da restarturi cand il apuca. A doua problema : pe aceasta placa de baza s-a stricat un procesor dual core AMD 5200+ A treia problema (sa o numesc asa) este ca cu un procesor single core AMD sempron nu da restarturi deloc Temperatura la procesorul dual core AMD 5000+ nu trece de 60 de grade AM testat procesorul dual core AMD 5000+ si sursa pe alta placa de baza si merge struna Deci problema este de la placa de baza Asus M2N-E SLI Socket AM2. Condensatori umflati nu are. ce sa mai verific la placa aceasta de baza? Pun o poza cu placa de baza: Link spre comentariu
riderinblack Postat Iulie 27, 2014 Partajează Postat Iulie 27, 2014 Probabil nu tine sursa...... Link spre comentariu
1987 Postat Iulie 27, 2014 Partajează Postat Iulie 27, 2014 Sursa sau poate un update de bios ar mai rezolva din problema, daca s-a stricat un procesor pe ea mare atentie cu sursa, procesoarele sunt ultimele lucruri care se strica, se mai ardeau semproanele/duronurile dar pe am2+ mai astept la niste protectii. Link spre comentariu
George(sb) Postat Iulie 27, 2014 Partajează Postat Iulie 27, 2014 as paria pe sursa, daca nu e atx-ul de vina, schimba condensatorii din jurul la cpu Link spre comentariu
alexcristi Postat Iulie 27, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2014 va multumesc de raspunsuri. o sa incerc cu o sursa puternica zilele astea.....si va anunt daca e sursa... dar totusi cum spuneam mai sus am incercat si procesorul si sursa ce o am acuma si au mers pe alta placa de baza fara restarturi Link spre comentariu
alexcristi Postat Iulie 31, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2014 problema este placa de baza. am pus procesorul si sursa pe alta placa de baza si merge bine Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat August 1, 2014 Partajează Postat August 1, 2014 E prea mare procesorul acela pt ea daca e si mai veche si imbatranita. Pune unul mai economic pe ea. Link spre comentariu
Dr4g0n Postat August 1, 2014 Partajează Postat August 1, 2014 desfa radiatorul ala de pe chipset , curata cu atentie pasta veche cu o lama de cutter si de pe radiator si de pe chipset , pune pasta noua si de calitate , revino cu pareri daca s-a schimbat ceva sau tot asa face Link spre comentariu
Vizitator maha90mihai Postat August 5, 2014 Partajează Postat August 5, 2014 fa-i update de bios !! Link spre comentariu
George(sb) Postat August 5, 2014 Partajează Postat August 5, 2014 pentru mine desi am programator de bios, recurg la aceasta metoda doar daca e absolut necesar, nu-i inteleg pe cei care isi pun in cap gaddget-urile doar pentru a avea ultima versiune de soft fie ea si proasta. In cazul de fata cred ca vorbim mai mult de experienta decat de necesitatea reparatiei, in astfel de cazuri merg pana in panzele albe doar la amorul artei, dar fara sa investesc bani sau sa fac o tragedie daca nu iese. Parerea mea merita incercat orice, oricum avem de-a face cu un AMD depasit, o serie recunoscuta cu probleme Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat August 6, 2014 Partajează Postat August 6, 2014 poti modifica biosurile dupa bunul plac? de exemplu eu as dori sa introduc noi optiuni in biosurile de la desktop si laptop. De exemplu pt laptop as dori sa introduc in bios o optiune sa pot seta marimea memoriei video sa nu-mi mai ia asa mult din memoria RAM pt video onboard. Pt desktop as dori sa introduc optiunea de modificare a tensiunii pt CPU care lipseste desi sunt prezente multe alte optiuni avansate de OC de exemplu crestere de tensiuni pt northbrige si memorii, FSB la CPU si alte lucruri care sunt inutile fara o setare de volti si la CPU. In fine pe mine ma intereseaza expres modificarea tensiunii CPU pt scaderea ei deoarece detin un CPU cu un VID mai mare decat ar trebui sa fie el normal. Link spre comentariu
former_Alfred Postat August 6, 2014 Partajează Postat August 6, 2014 (editat) poti modifica biosurile dupa bunul plac? de exemplu eu as dori sa introduc noi optiuni in biosurile de la desktop si laptop. Studiază niște versiuni de BIOS apropiate, de exemplu versiunea de bază și update-urile ulterioare de la aceeași placă sau versiunile de la două modele diferite de plăci de bază apropiate și după un pic de research ai să te prinzi cum se introduce o opțiune sau alta. Am făcut asta în urmă cu vreo 10 ani pentru niște plăci de bază care nu suportau decât PII Klamath, deși la nivel hardware erau perfect capabile să suporte și PIII Katmai, dar nu mai sunt la curent cu BIOS-urile actuale. Oricum, ideea de bază e aceeași, înțelegi semnificația unei secvențe (un șir de bytes, de octeți, până la urmă) și atunci o poți insera într-un BIOS care nu avea respectiva opțiune. Dar e important ca placa să fie capabilă să asigure suport hardware pentru opțiunea respectivă. ma intereseaza expres modificarea tensiunii CPU pt scaderea ei deoarece detin un CPU cu un VID mai mare decat ar trebui sa fie el normal. Procesoarele de la Intel aveau un grup de 5 pini pentru selectarea tensiunii de alimentare în funcție de configurarea lor logică (conectați la V+ sau la masă). La acei pini ai acces direct și îi poți configura tu, indiferent dacă BIOS-ul poate sau nu poate modifica tensiunea de alimentare a procesorului. Dar și dacă poate, de fapt BIOS-ul tot asta face, configurează acei pini. Editat August 6, 2014 de former_Alfred Link spre comentariu
alexcristi Postat August 27, 2014 Autor Partajează Postat August 27, 2014 (editat) Problema este Placa de Baza. Am incercat procesorul cu alta placa de baza, alti rami, alta placa video , alta sursa mai slaba, alt hard disk. deci alta configuratie si merge bine . Am si ultima versiune de bios instalata Ce pot sa verific la placa de baza? Condensatori umflati sau scursi nu sunt Vreo idee ceva? Multumesc Precizez ca pe placa asta defecta merge cu un procesor slab Sempron single core Editat August 27, 2014 de alexcristi Link spre comentariu
riderinblack Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Din mesajul tau de mai sus ce se intelege? Ca ai luat procul de acolo si l-ai probat pe alta placa de baza? Restul de componente de pe placa de baza cu probleme le-ai testat? Link spre comentariu
alexcristi Postat August 27, 2014 Autor Partajează Postat August 27, 2014 da. am testat toate componentele, rami, sursa ,hdd, placa video Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum