elctropan Postat Iulie 27, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2014 Da, d-l remus, acolo este, l-am identificat. Să văd cum îl scot fără să deranjez alte circuite şi să îl am pe masă pentru măsurători. Par cam multe şuruburi de demontat modulul spre deosebire de celelalte care au doar câte 2 şuruburi de fixare. Dar pe clipă ce trece mai dau înainte cu câte ceva şi încep sa capăt încredere ca o să îi dau de cap - şi cu ajutorul d-voastră bineînţeles. Să văd cum voi măsura piesele. Am şi o promisiune de tranzistori de la un coleg în cazul în care voi găsi vreunul defect. Cu stimă, Link spre comentariu
Fulgerik Postat Iulie 27, 2014 Partajează Postat Iulie 27, 2014 Cel mai bine incearca sa identifici asezarea pieselor pe placa si sa incerci sa efectuezi cateva masuratori fara sa demontezi nimic. Daca scoti placa este posibil sa nu gasesti nimic. Masoara tensiuni de alimentare, tensiunile pe finalii amplifului, etc . Cat mai multe masuratori si abia apoi sa ajungi la decizia sa demontezi placa. Nu tranzistorii sau alte piese sunt problema de gasit, se gasesc usor. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 27, 2014 Partajează Postat Iulie 27, 2014 Ai in vedere si electrosecuritatea in timpul depanarii. Dupa cum se vede din fisierul DJVU, etajul final este alimentat la 100V. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 27, 2014 Partajează Postat Iulie 27, 2014 Inainte sa masoare ceva e buna o inspectzie vizuala foarte atenta.Asta inseamna sa urmareasca lipituri reci,condensatori umflatzi sau cursi,rezistentze incinse...Si nu doar in placa X ci in tot aparatul,daca defectul de ex e lipsa unei tensiuni si e in sursa cauta degeaba ...Abia cand a terminat inspectzia olfactiva se poate trece la masuratori si in mod firesc primul candidat e sursa apoi amplificatorul pe X. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 27, 2014 Partajează Postat Iulie 27, 2014 Asa este, dar citeva masuratori a facut; apoi chiar simptomul in sine spune clar ca ampliful X are tensiune de alimentare dar semnalul de la iesire nu se aplica pe amindoua placile de deflexie. Daca nu este rupta legatura intre placa de deflexie si terminalul soclului tubului iar conexiunea pina la ampliful X este buna, atunci una din ramurile amplificatorului diferential nu functioneaza. Poate "scapa" cu o rezistenta intrerupta, dar poate fi vorba si de un tranzistor defect. Daca are suficient spatiu ar putea masura tensiuni in diferite puncte ale amplifului X si ar vedea unde e problema. Link spre comentariu
kripton Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 Va salut,Asta se poate verifica prin inversarea conexiunilor(soclu) la placile X . In cazul unui defect la placa X-Tk sau contact-soclu-pin-Tk, ( in prezumtia amplificatorului bun ) inversarea conexiunilor nu va produce nici o modificare semnificativa. Dimpotriva, in cazul unei ramuri defecte a amplificatorului, sau conexiune modul-soclu, configuratia vizuala de pe ecran se va muta in partea opusa.@elctropan,In tot timpul acestor teste, reduceti stralucirea spre limita vizibilitatii sau , si mai bine, introduceti semnalul de calibrare la intrarea Y, pe sensibilitate max. (avand baza X pe frecvente relativ mari, respectiv perioade mici ) astfel incat sa existe ( si ) un baleiaj vertical ; altfel, cu stralucirea foarte mare, exista riscul deteriorarii luminoforului in sensul ca pe ecran poate ramane vizibil "desenul" provocat de acest defect. Link spre comentariu
elctropan Postat Iulie 28, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2014 (editat) Am inversat conexiunile de la TK între ele la placa X şi într-adevăr spoturile s-au mutat în partea opusă în extrema stânga. Editat Iulie 28, 2014 de elctropan Link spre comentariu
kripton Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 In acest caz, se refac conexiunile placilor X si se verifica riguros amplificatorul .(deocamdata) Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 Fiind un amplificator de curent continuu, acest offset poate provenii si din etajele dinainte. Eu banuiesc un condensator... Condensatorii uzuali rusesti sunt prosti. Link spre comentariu
elctropan Postat Iulie 28, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2014 Păi şi cum aş putea "injecta" semnal la intrarea ampl. X, ca sa identific etajul defect? Link spre comentariu
remus68 Postat August 12, 2014 Partajează Postat August 12, 2014 Ce ai descoperit defect? Link spre comentariu
elctropan Postat August 14, 2014 Autor Partajează Postat August 14, 2014 Încă nu am descoperit defectul, aş fi postat aici. Cu placa scoasă nu se vede nimic anormal(rezistoare înegrite, condensatori umflaţi,etc.). În schimb, am identificat că e afumat cauciucul de protecţie care este "tras' peste unul din electroliticii de pe alimentare. Mă descurc greu cu identificarea punctelor de măsură, e totul foarte înghesuit şi fără accese. Înclin să cred că ar pute fi o problemă şi cu tensiunile de alimentare, potenţiometrul de mutare trasa stânga dreapta are alimentare la capete +12 V şi -10V, aceşti - 10 V sunt -6V, să văd poate o fi ceva şi pe acolo. Link spre comentariu
elctropan Postat Februarie 29, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2016 Am repus pe masa de lucru osciloscopul dupa atâta timp si zilele astea voi începe să identific electroliticii de filtrare şi de ce nu am tensiunea de "-10 V" corecta. Link spre comentariu
clauelf Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 Electroliticii rusesti ar trebui inlocuiti toti. Link spre comentariu
elctropan Postat Martie 3, 2016 Autor Partajează Postat Martie 3, 2016 Da, o să îi identific şi o să mă apuc să îi aprovizionez. Deşi sincer mă îndoiesc ca ar p[utea să producă acel defect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum