Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect Tabela tenis de camp

Vizitator Bill Black

Postări Recomandate

Vizitator Bill Black

Buna seara

Vreau sa incep un proiect , respectiv  o tabela electronica de tenis de camp.

Atasez un pdf cu o idee de baza de la care as vrea sa incep , si am nevoie de ajutorul dvs. pentru dezvoltare.

Tabela va fi instalata intr-o sala de sport  si o sa fie portabila , (sa poata fi folosita afara pe timp de vara ) ; va fi un proiect non-profit din partea mea pentru respectiva sala( amicii care joaca tenis acolo) ;  eventual alte persoane care vor dori sa o construiasca si sa o imbunatateasca.

Am cunostinte de electronica , lucrez in domeniu , am realizat mai multe proiecte cu microcontrolere  chiar de aici de pe forum , fac cablajul , descarc hex-ul in microcontroler , etc ,dar nu stiu partea de programare; si aici am nevoie de ajutorul dvs.

Tabela vreau sa fie cu 10 digiti , 5 gazde 5 oaspeti , sa-mi afiseze seturile si game-ul si au stabilit  jucatorii cateva reguli ce ar trebui afisate. M-am gindit la un proiect cu pic , o sa incerc o schema bloc ,si pe urma o sa o detaliez.

Orice idee e binevenita .

Partea a doua a pdf-ului  dintr-o eroare imi afiseaza pe 2 pagini ce ar trebui sa fie pe o singura pagina.

Cu stima

Cristian

Cluj-Napoca

tabela electronica tenis 1.pdf

tabela electronica tenis 2.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator Bill Black

Scuze , am fost prins cu alte chestii si nu am avut timp sa detaliez . Incerc sa schitez o schema .

Daca aveti ceva deja realizat  , puteti posta o schema, poate e mai usor de imbunatatit sau modificat

Cu stima

Cristian

Link spre comentariu
Vizitator Bill Black

Buna seara

Revin cu o schema bloc atasata , la tabela de scor.

Cum e mai simplu? Cu microcontroler sau cu o placa de dezvoltare?

Partea de cronometru nu am detailat-o , se poate realiza separat (sunt pe net mai multe de aceea nu am insistat), si eventual sa-si ia clock-ul de la microcontroller ; etc.

Regula Add-On este introdusa mai nou in tenis si se refera la faptul ca in situatia de 40-40 normal sunt necesare 2 mingi pentru cistigarea game-ului si practic jocul se poate intinde la infinit .... :rade:  ;  cu regula aceasta primul jucator care cistiga mingea  cistiga si game-ul deci se scurteaza cumva jocul (a fost introdusa ca sa nu incurce transmisiile  de tv prin durata prea lunga a jocului ... deh interesele...)

post-235027-0-67082800-1406841833_thumb.png

Link spre comentariu

Salut,

Iti atasez proiectul despre care ti-am povestit. Este vorba despre un panou de afisare text fix, text curgator, data, ora, temperatura.

Se poate modifica sa faca ceea ce ai tu nevoie, insa eu nu prea am timp mult in aceasta perioada.

Panoul se conecteaza la un PC pentru a primi mesajele si setarile.

Pentru aplicatia de setare da-mi o adresa de mail, pentru ca nu o pot atasa aici.

schema_electrica_CPU_v1.0-th.pdf

schema_electrica_modul_ v2.0-th-driver.pdf

schema_electrica_modul_ v2.0-th-led-uri.pdf

Afisaj v7.0.hex.txt

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Bill Black

'

D-le Mihai Popa , sunt plecat in concediu, nu am mai avut timp deocamdata de proiect. Revin cind ma apuc sa mai fac ceva, oricum multumesc de ideea si proiectul dvs.

Cu stima

Cristian

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Bill Black

M-am uitat atent peste proiectul dvs, D-le Mihai Popa , este complet (ca sa zic asa) si este cea mai buna solutie oferita pina acum. Ideea e ca pentru mine e complicat sa fac modificarea software(nu stiu programare deloc) , am vorbit cu cineva sa ma ajute in acest sens , dar are nevoie de niste lamuriri suplimentare (le putem vorbi in privat, pe mail sau pe tel).

Am mai cautat cu gogu si am gasit o varianta cu arduino si cu max7219  pe care ca si pe schema dvs se pot afisa tot felul de caractere 8x8; sau se   pot comanda direct 8 segmente numerice , si alta cu raspberry Pi (necesita monitor ... etc...nu este portabila).

Cu stima

Cristian

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări