Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

este corect?

Vizitator mickyyy05

Postări Recomandate

Vizitator mickyyy05

vreau sa fac asa ceva:o masinuta comandata din calculator prin portul serial, iar pe masinuta vreau sa am un senzor care sa returneze spre pc temperatura ambiantaimi poate zice cineva daca este corecta schema?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator mickyyy05

Eu nu stiu ce PIC e ala PIC16876P din schema ta...Dar daca e PIC16F876, te-as sfatui sa conectezi MAX232-ul la RC7/RX si RC6/TX, acei pini ai microcontrolerului sunt dedicati pt comuncatie seriala. Uita-te si in datasheet-ul PIC-ului.Succes!

da, este pic16f876deci Tin de la max232 ar trebui conectat la rc7/rx (pin 18) iar txd de la seriala la pinul rc6/tx (pin 17)...alte modificari ?nu trebuie sa pun un crystal intre pinii 9 si 10 ?10x :weedman:
Link spre comentariu

1. PIC16F876 nu are oscilator intern -> e nevoie sa pui quart intre pinii 9 si 10. Pentru schema de conectare vezi manualul PIC-ului.2. Pinul MCLR (reset) nu poti sa-l lasi neconectat. Leaga-l printr-o rezistenta (~5K) la Vcc3. Pentru portul serial ar trebui sa folosesti pinii RC6/TX si RC7/RX. ambele linii de comunicatie trebuie sa treaca prin MAX232:PIC RX <--- R1OUT MAX232PIC TX ---> T1IN MAX232Mufa pentru PC o conectezi la MAX232 la pinii R1IN, TIOUT si GND4. MAX232 are VCC (+5V) la pinul 16 iar masa (0V) la pinul 15 -> condensatorul C5 trebuie conectat intre 15 si 16. Valoarea capacitatii ar trebui sa fie cam 100nF.Mai ai nevoie de 2 condensatori de ~1uF intre V+ si masa si V- si masa.De asemenea valorile condensatorilor C6 si C7 ar trebui sa fie tot ~1uF

Link spre comentariu
Vizitator mickyyy05

am corectat schemaas mai vrea sa fac ceva, sa pun un buton sau o lamela ceva care cand masinuta se izbeste de ceva sa se opreasca motorasul. nu prea am idee cum sa fac acest lucru, poate ma ajutati in continuarethx :prayer:

Link spre comentariu
Vizitator mickyyy05

de acuma intervine marea problema programarea pic-ului :partyman: assembler nu stiu aproAPE deloc, stiu un pic de C, de aceea as vrea sa stiu cum e mai usor in C sau assembler?

Link spre comentariu

Normal ca e mai usor in C, dar e cam obligatoriu sa inveti assembler intai. Ca un microcontroler nu se programeaza chiar dupa aceleasi principii ca un PC ruland Windows XP. Asa ca invata intai assebler, ca sa intelegi cum functioneaza microcontrolerul si pe urma il programezi si in C.

Link spre comentariu
Vizitator mickyyy05

da, am sa ma bazez pe asmex:am o linie de cod pt pic16f84 ORG 0x000 ; Processor reset vectorvectorul de intrerupere e la adresa 0000h la acest picadica 0x000 este acelasi lucru cu 0000h? stiu ca 0000h este in hexa, dar 0x000?ma scuzati daca sunt noob, dar asta e, sunt mai greu de cap

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări